Komt Harry Potter op TV in 2021 en waar kun je online kijken?

Het jaar 2021 is aangebroken en dat betekent bij veel gezinnen in Nederland dat er weer een nieuw jaar is om een Harry Potter marathon op de TV te organiseren! Word jij alleen ook zo gek van al die reclames de hele tijd? Dan is er momenteel ook een hele goede optie om Harry Potter gratis (ja, echt waar!) online te kijken. In dit artikel vind je waar de Harry Potter films in 2021 online te kijken zijn op streamingdiensten als Netflix, Amazon Prime Video en Pathé Thuis en of de films ook op TV komen dit jaar. Veel kijkplezier!

Alle Harry Potter films op TV of online bij Amazon Prime Video

Helaas weten we momenteel nog niet of de Harry Potter-films op TV komen in 2021, maar we zullen het direct op deze pagina vermelden als hier meer over bekend is. Gelukkig hebben we goed nieuws voor je, want alle films zijn nu gratis en zonder reclame (en natuurlijk legaal) online te bekijken!

Alle Harry Potter-films staan sinds 29 februari 2020 op streamingdienst Amazon Prime Video, maar helaas zijn ze op 28 februari 2021 weer verdwenen. Hieronder zie je per Harry Potter film hoe goed hij wordt beoordeeld door twee grote filmrecensie websites: IMDb en Rotten Tomatoes.

Lange tijd waren er geruchten dat alle films op Netflix zouden komen te staan. Helaas voor de abonnees lijkt dat nu toch echt niet te gebeuren. Hieronder zie je per Harry Potter film hoe goed hij wordt beoordeeld door twee grote filmrecensie websites: IMDb en Rotten Tomatoes.

FilmJaarIMDbRotten TomatoesBekijkBestel
Harry Potter en de Steen der Wijzen / The Philosopher’s Stone20017.681%KijkenBestel
Harry Potter en de Geheime Kamer / The Chamber of Secrets20027.482%KijkenBestel
Harry Potter en de Gevangene van Azkaban / The Prisoner of Azkaban20047.990%KijkenBestel
Harry Potter en de Vuurbeker / The Goblet of Fire20057.788%KijkenBestel
Harry Potter en de Orde van de Feniks / The Order of the Phoenix20077.577%KijkenBestel
Harry Potter en de Halfbloed Prins / The Half-Blood Prince20097.683%KijkenBestel
Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 1 / The Deathly Hallows part 120107.778%KijkenBestel
Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2 / The Deathly Hallows part 220118.196%KijkenBestel

→ Wil je toch alle Harry Potter films kijken? Haal de films dan hier of kijk ze direct via Pathé Thuis of Ziggo On Demand.

Staat Harry Potter op Netflix?

Lange tijd waren er geruchten dat alle films op Netflix zouden komen te staan. Helaas voor de abonnees lijkt dat nu toch echt niet te gebeuren. Sinds Amazon de rechten heeft opgekocht, is die kans namelijk minimaal. Wel is sinds eind september de tweede film uit de Fantastic Beasts-reeks (een prequel van Harry Potter) te bekijken op Netflix. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald staat dus nu online.

Wil je ook de eerste film uit die reeks bekijken? Dat kan hier op streamingdienst Pathé Thuis.

Verhaal en trailer van de films

De films zijn gebaseerd op de gelijknamige boeken van J.K. Rowling. Ook de spin-off films genaamd Fantastic Beasts zijn gebaseerd op boeken van dezelfde schrijfster. Harry (Daniel Radcliffe) is een jonge tovenaar die als baby een aanval van een boosaardige tovenaar genaamd Voldemort heeft overleefd. Hij wordt toegelaten op toverschool Zweinstein en ontmoet zijn vrienden Ron Wemel / Ron Weasley (Rupert Grint) en Hermelien Griffel / Hermione Granger (Emma Watson). Door de jaren heen maakt hij zich klaar voor de strijd met Voldemort om de tovenaarswereld te redden. Hierin komt hij in ingewikkelde en betoverende situaties met tovenaars als Albertus Perkamentus, Draco Malfidus en Severus Sneep.