Harry Potter gaat terug de bioscoop in, voor het eerst in 4DX

Bij Amazon Prime Video zijn de Harry Potter-films al een paar maanden online te bekijken, maar na 20 jaar keert de eerste film uit de magische reeks ook weer terug naar het witte doek. Op zaterdag 26 en zondag 27 november kun je in de Nederlandse bioscoop Pathé voor het eerst ooit in 4DX naar Harry Potter en de Steen der Wijzen kijken.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Harry Potter en de Steen der Wijzen bij Pathé bioscoop in 4DX te zien

Vanaf vanochtend, dinsdag 16 november 2021 om 10:00 uur, kun je hier bij Pathé in de voorverkoop een kaartje bemachtigen voor de speciale voorstelling van de eerste Harry Potter-film in de 4DX-zalen van Pathé. In dit soort zalen bewegen de stoelen mee en worden er tot 20 effecten aan je filmbeleving toegevoegd, waardoor je het gevoel hebt dat je middenin de film zit. Zo kan bliksem, water, warme lucht, geur en nog veel meer realistisch gesimuleerd worden tijdens de film.

De speciale vertoning van Harry Potter en de Steen der Wijzen wordt door filmmaatschappij Warner Bros. georganiseerd vanwege het twintig-jarig jubileum van de tovenaar. Op 22 november 2001 verscheen de film namelijk voor het eerst in de Nederlandse bioscopen.

Films zijn ook online te bekijken bij Amazon Prime Video

Geheel zonder aankondiging, maar tot grote vreugde van Harry Potter-fans, verschenen op zondag 26 september 2021 plotseling alle 8 de films uit de populaire reeks op Amazon’s streamingdienst Prime Video. Op zondag 26 september 2021 verschenen de titels allemaal tegelijkertijd online. Wie ze graag wilt kijken, kan 30 dagen gratis Amazon Prime Video uitproberen voordat het abonnement van €2,99 per maand van start gaat. Meer dan genoeg tijd om Harry Potter 1 tot en met 8 te bingewatchen dus! Sinds de release staan de films continu in de Top 10 van meest bekeken films en series op Amazon Prime Video.

TitelJaarIMDbRotten TomatoesBekijk
Harry Potter en de Steen der Wijzen / The Philosopher’s Stone20017.681%Kijken
Harry Potter en de Geheime Kamer / The Chamber of Secrets20027.482%Kijken
Harry Potter en de Gevangene van Azkaban / The Prisoner of Azkaban20047.990%Kijken
Harry Potter en de Vuurbeker / The Goblet of Fire20057.788%Kijken
Harry Potter en de Orde van de Feniks / The Order of the Phoenix20077.577%Kijken
Harry Potter en de Halfbloed Prins / The Half-Blood Prince20097.683%Kijken
Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 1 / The Deathly Hallows part 120107.778%Kijken
Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2 / The Deathly Hallows part 220118.196%Kijken

➝ Wie liever losse films aanschaft (door ze te huren of kopen) kan de volledige Harry Potter-filmreeks ook hier bij Pathé Thuis bekijken ✅

Verhaal, informatie en trailer: Harry Potter-films

De films zijn gebaseerd op de gelijknamige boeken van J.K. Rowling. Ook de spin-off films genaamd Fantastic Beasts zijn gebaseerd op boeken van dezelfde schrijfster. Harry (Daniel Radcliffe) is een jonge tovenaar die als baby een aanval van een boosaardige tovenaar genaamd Voldemort heeft overleefd. Hij wordt toegelaten op toverschool Zweinstein en ontmoet zijn vrienden Ron Wemel / Ron Weasley (Rupert Grint) en Hermelien Griffel / Hermione Granger (Emma Watson). Door de jaren heen maakt hij zich klaar voor de strijd met Voldemort om de tovenaarswereld te redden. Hierin komt hij in ingewikkelde en betoverende situaties met tovenaars als Albertus Perkamentus, Draco Malfidus en Severus Sneep.

Jaar2001-2011
SoortFilm (8x)
GenreAvontuur, Drama, Fantasy
IMDb7,5 (deel 5) tot 8,1 (deel 8)
MakerDavid Yates
CastDaniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Tom Felton, Matthew Lewis, Michael Gambon, Robbie Coltrane, Richard Harris, Alan Rickman, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, David Ryall, Maggie Smith, Bonnie Wright
BoekenGebaseerd op de boekenreeks van J.K. Rowling
KijkenBekijk nu 30 dagen gratis op Amazon Prime Video