Tip voor jouw nieuwe Harlan Coben-serie: ‘Shelter’

Als je een Harlan Coben-serie opzet, weet je zeker dat je een hele hoop spanning, schokkende wendingen en zinderende cliffhangers kunt verwachten. Daarom zijn het altijd grote kijkcijferkanonnen. Eerder verschenen er al een paar series naar de boeken van de populaire schrijver op Netflix, maar een tijdje geleden was ook Amazon Prime Video aan de beurt. Zij hebben toen Shelter van Harlan Coben live gezet, maar die kun je wellicht hebben gemist als je geen abonnement hebt.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Mysterieuze verdwijning in ‘Harlan Coben’s Shelter’

Na de plotselinge dood van zijn vader vertrekt tiener Mickey Bolitar naar New Jersey om daar een nieuw leven te beginnen. Al snel raakt hij geïntrigeerd door de mysterieuze verdwijning van een nieuwe leerlinge. Hoe meer onderzoek hij naar haar doet, hoe meer hij zich realiseert dat er een grootser complot gaande is dan hij ooit had kunnen denken… eentje die misschien zelfs banden heeft met zijn eigen familiegeschiedenis en de dood van zijn vader.

Een aantal van Harlan Cobens boeken werd al verfilmd en dit resulteerde in razend populaire series op Netflix, waaronder The Stranger, Safe en Fool Me Once. Nu is het Amazon Prime Video die de weg vrijgemaakt heeft voor een bloedstollende serie van de hand van de Amerikaanse auteur. Harlan Coben is showrunner en uitvoerende producent. Leuk feitje: Shelter is onderdeel van een serie over Mickey Bolitar. Er zijn nog twee andere boeken over de tiener verschenen, dus wie weet zitten er nog wel meer seizoenen in het vat.

Volledige seizoen is nu te zien

Het begon bij de lancering in augustus gelijk goed, want de eerste drie afleveringen waren toen te zien. Een avondje bingen kan inmiddels echter ook al, want sinds eind september zijn alle acht de episodes te zien. Hieronder vind je hoe het uitzendschema in elkaar zat.

AfleveringWeekdagDatum
1Vrijdag18 augustus 2023
2Vrijdag18 augustus 2023
3Vrijdag18 augustus 2023
4Vrijdag25 augustus 2023
5Vrijdag1 september 2023
6Vrijdag8 september 2023
7Vrijdag15 september 2023
8Vrijdag22 september 2023

Meer informatie over ‘Harlan Coben’s Shelter’

In Harlan Coben’s Shelter volgen we het verhaal van Mickey Bolitar nadat de plotselinge dood van zijn vader hem ertoe brengt een nieuw leven te beginnen in Kasselton, New Jersey. Mickey raakt al snel verstrikt in de mysterieuze verdwijning van een nieuwe student op zijn school, Ashley Kent, wat leidt tot de ontdekking van bizarre geheimen in hun rustige buitenwijk. Met behulp van zijn vrienden (de vindingrijke Spoon en de geheimzinnige Ema) ontrafelt Mickey de ware aard van Kasselton om een duistere onderwereld te onthullen die misschien wel de antwoorden bevat op tientallen verdwijningen, sterfgevallen, legendes en misschien zelfs zijn eigen complexe familiegeschiedenis.

TitelHarlan Coben’s Shelter
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDrama, Thriller
CastJaden Michael, Constance Zimmer, Abby Corrigan, Sage Linder, Lee Aaron Rosen, Brandon Curry, Jack Casey, Arlette Aponte, Jamie Pohs

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.