Dit zijn alle 8 Harlan Coben-series op Netflix

Mysterieuze vermissingen, gruwelijke moorden en bloedstollende achtervolgingen. Harlan Coben wist met zijn boeken altijd veel lezers te trekken en dat is ook Netflix niet ontgaan. Inmiddels zijn er al meerdere series gebaseerd op zijn besteller boeken gemaakt door de streamingdienst. Hieronder vind je zeven spannende kijktips voor fans van de beroemde schrijver.

8x Spannende series gebaseerd op de boeken van Harlan Coben die te zien zijn op Netflix in Nederland

Bekijk hieronder onze acht kijktips voor series op Netflix waarvan het verhaal is gebaseerd op bestsellerboeken van de beroemde schrijver Harlan Coben. Je vindt een trailer en verhaaltje waar het programma over gaat, maar kunt ook direct beginnen met kijken door op de groene knop onder de kijktip te klikken.

1. El Inocente

Op een nacht probeerde Matt onschuldig een gevecht te stoppen, maar dit eindigde in een moordzaak. Nu, negen jaar later, probeert hij opnieuw te beginnen met Olivia, zijn vrouw. Een schokkend telefoontje van Olivia terwijl ze op zakenreis is brengt Matt van zijn stuk en hij begint aan een hectische race om de waarheid te achterhalen. Zijn onschuld wordt opnieuw in twijfel getrokken. Deze keer door Lorena, een politie-inspecteur die een zelfmoordzaak onderzoekt.

2. The Woods

The Woods is de tweede Poolse Netflix Original-serie en speelt zich af in twee tijdspannes: 1994 en 2019. Het verhaal gaat over een officier van justitie in Warschau, Pawel Kopiński, die nog steeds rouwt om het verlies van zijn zus van vijfentwintig jaar geleden – de nacht dat ze tijdens een zomerkamp het bos inliep en nooit meer werd teruggezien.

Maar wanneer een ander dodelijk slachtoffer wordt ontdekt – een jongen die samen met Pawel’s zus verdween – onthult bewijs dat hem met haar verdwijning in verband brengt. Terwijl de hoop toeneemt dat zijn zus nog in leven is, dreigen gevaarlijke geheimen uit het verleden van zijn familie alles te verscheuren wat Pawel bij elkaar heeft proberen te houden.

3. The Stranger

Adam Price is een gelukkig getrouwde vader van twee kinderen wiens leven op zijn kop wordt gezet nadat een vreemdeling hem een geheim over zijn vrouw heeft verteld. De onthulling katapulteert hem in een wereld vol gevaar.

4. Safe

Tom’s vrouw stierf een jaar geleden en hij voedt zijn twee dochters op, wonend in een prachtige gated community, met goede vrienden in de buurt en een nieuwe relatie beginnend. Maar wanneer zijn oudste dochter onder mysterieuze omstandigheden verdwijnt, realiseert hij zich dat hij in feite niets weet over de mensen die het dichtst bij hem staan – duistere geheimen over de mensen van wie hij houdt en de plek waar hij woont. Partners, kinderen, geliefden, ouders en vrienden – kent iemand echt de mensen van wie hij houdt? En hoe goed kennen de mensen Tom? Dit scenario is door Harlan Coben geschreven als serie, maar verscheen niet eerder als boek.

5. Spoorloos

Guillaume Lucchesi, een dertiger, dacht dat hij een streep had gezet onder de verschrikkelijke tragedie die de twee mensen waar hij het meest van hield het leven kostte: Sonia, zijn eerste liefde, en Fred, zijn broer. Tien jaar later verdwijnt Judith, wiens liefde zijn leven weer de moeite waard heeft gemaakt, plotseling tijdens de begrafenis van zijn moeder. Om haar te vinden moet Guillaume alle waarheden onder ogen zien die zijn familie en vrienden voor hem verborgen hielden, maar ook de waarheden die hij allang had besloten te negeren. Ten goede, maar vooral ten kwade.

6. Stay Close

Met de kenmerkende spanning, aangrijpende suspense en geheimen van misdaden uit het verleden die beginnen te ontrafelen, stelt Stay Close de vraag tot hoeverre je iemand écht kent. Vier mensen verbergen duistere geheimen voor hun naasten: Megan (Jumbo), een werkende moeder van drie kinderen, Ray (Armitage), een veelbelovende documentairefotograaf, Broome (Nesbitt), een rechercheur die de zaak van een vermist persoon niet kan loslaten, en Lorraine (Parish), een oude vriendin van Megan. Het verleden achtervolgt hen, waardoor hun levens en die van hun omgeving geruïneerd dreigen te worden. Wat zal hun volgende stap zijn?

7. Hold Tight

Drie mensen krijgen een tweede kans om alles recht te zetten wanneer een jongen vermist raakt kort na het overlijden van zijn vriend. De bewoners van een rijke wijk in Warschau blijken elkaar na deze vreselijke gebeurtenis echter niet zo goed te kennen als ze dachten. Deze nieuwe Harlan Coben-serie is het vervolg op The Woods, maar het is ook mogelijk om hem te streamen zonder dat je de voorgaande serie gezien hebt. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek dat in het Nederlands vertaald de titel ‘Blijf Dichtbij’ draagt. De serie heet in het Nederlands echter anders: ‘Houvast’.

8. Fool Me Once

Als prachtige aftrap van het kalenderjaar 2024 werd door Netflix de serie Fool Me Once gelanceerd. De streamingdienst duikt hiermee in het leven van Maya, een ex-soldaat die haar vermoorde man ziet op een nannycam. Zij brengt vervolgens een dodelijk comploot aan het licht en daarmee gaat ze ver terug in het verleden.

Bonus: ‘Shelter’ op Amazon Prime Video

Oké, deze bonustip kunnen we niet achterhouden voor de echte Harlan Coben-liefhebbers. Hij is alleen niet te zien op Netflix, maar op Amazon Prime Video. Gelukkig kunt je die streamingdienst wel eerst 30 dagen gratis uitproberen. En dat is het zeker waard, want het verhaal gaat over Mickey Bolitar die na de plotselinge dood van zijn vader besluit een nieuw leven te beginnen in Kasselton (New Jersey). Hij raakt echter razendsnel verstrikt in de mysterieuze verdwijning van een nieuwe studente op zijn school. En dat leidt hem tot de ontdekking van een reeks aan bizarre geheimen in hun rustige buitenwijk.

Meer boeken en programma’s van Harlan Coben

Hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl kun je alle boeken van Harlan Coben vinden. Naast deze zes series op Netflix, zijn er ook meerdere films gebaseerd op zijn boeken gemaakt. Titels als The Five, Just One Look, No Second Chance en Tell No One zijn echter momenteel helaas niet op een streamingdienst te bekijken.

Meer films en series op Netflix

Bij Streamwijzer vind je naast het laatste nieuws over de beste films en series op Netflix ook het volledige aanbod van alle films en series op Netflix. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van je favoriete titels en de allerleukste kijktips.