Wanneer is ‘The Handmaid’s Tale’ seizoen 6 te zien in Nederland?

Sinds The Handmaid’s Tale in 2017 voor het eerst verscheen, is dit een van de populairste series die er is. Inmiddels zijn er vijf seizoenen over Ofred (Elisabeth Moss) gemaakt, maar sinds Videoland de laatste aflevering live zette krijgen we veel vragen over een vervolg. Komen er nog nieuwe afleveringen? En zo ja, wanneer komt The Handmaid’s Tale dan naar Videoland? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

Komt er een ‘The Handmaid’s Tale’ seizoen 6?

We hebben goed nieuws en slecht nieuws voor fans van The Handmaid’s Tale: er komt een zesde seizoen van de serie, maar dit zal wel het laatste zijn. Dit werd enkele maanden geleden bekendgemaakt door de makers. Hiermee komt de serie naar het gelijknamige boek van Margarat Atwood voorgoed tot een eind. Showrunner Bruce Miller heeft hier tegenover Variety het volgende over gezegd:

“Het is een echte eer geweest om het verhaal van Margarat Atwoods baanbrekende roman en diens huiveringwekkend actuele wereld te vertellen, en we zijn verheugd om nog een zesde en laatste seizoen te maken.”
– Showrunner Bruce Miller

Wanneer komt ‘The Handmaid’s Tale’ seizoen 6?

Op dit moment is het nog niet bekend wanneer het zesde seizoen van The Handmaid’s Tale zal verschijnen. De productie start als het goed is ergens aan het begin van 2023, waardoor we de serie waarschijnlijk niet voor 2024 kunnen verwelkomen. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en hoor je het direct via onze social media-kanalen als we een Nederlandse releasedatum hebben.

Als het goed is komt het zesde seizoen snel na de verschijning in de Verenigde Staten naar Videoland. Daar zijn alle vijf seizoenen immers te streamen. Op Amazon Prime Video kun je ook terecht voor de eerste vier seizoenen van The Handmaid’s Tale, maar het is nog niet duidelijk of seizoen 5 en 6 daar ook naartoe komen.

Waar gaat het verhaal van ‘The Handmaid’s Tale’ over?

De bekroonde bestseller van Margaret Atwood vormt de basis van deze beklemmende dramaserie. In het dystopische Gilead, ooit onderdeel van de Verenigde Staten, heerst een fundamentalistisch regime. De geboortecijfers zijn dramatisch gekelderd en de weinige vrouwen die nog vruchtbaar zijn, worden tot staatseigendom gemaakt. June is een van deze dienstmaagden. Haar eigen dochter is van haar afgenomen en ze wordt nu geacht een kind te baren voor commandant Fred. June weigert zich in deze rol te schikken en doet er alles aan om haar dochter terug te vinden en haar toekomstige kind te beschermen tegen Gilead.

TitelThe Handmaid’s Tale
Jaar2017-
SoortSerie
Duur5 seizoenen
TaalEngels
IMDb8,4 uit 240.000 stemmen
CategorieDrama
CastKari Skogland, Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Max Minghella

Veelgestelde vragen


Synopsis: Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.