‘The Handmaid’s Tale’ seizoen 5 is begonnen bij Videoland

Goed nieuws voor fans van The Handmaid’s Tale: Videoland heeft zojuist het vijfde seizoen afgetrapt. Sinds donderdag 15 september 2022 is er elke week om 07:30 uur ’s ochtends een nieuwe aflevering te zien, maar de eerste week wordt direct gestart met een dubbele première. Twee keer zoveel kijkplezier dus!

Seizoen 5 van ‘The Handmaid’s Tale’ komt naar Videoland

Videoland heeft via onderstaande Instagram-post bekendgemaakt dat het vijfde seizoen van de hitserie The Handmaid’s Tale vanaf deze maand op de streamingdienst te zien zal zijn. “Praise be! 🙏 Vanaf september exclusief bij ons te zien!” schrijven ze erbij. Alle vragen die er aan het einde van het vierde seizoen opengelaten werden, worden binnenkort dus eindelijk beantwoord.

‘The Handmaid’s Tale’ seizoen 5 is vanaf 15 september te zien

Het vierde seizoen van The Handmaid’s Tale kwam in april 2021 uit, dus we hebben er even op moeten wachten. Nu weten we eindelijk wanneer het vijfde seizoen verschijnt: op 15 september 2022. In Amerika verschijnt de serie op 14 september op streamingdienst Hulu.

Bij de eerdere seizoenen was het zo dat de serie in Nederland een week later online kwam. Als dit nu weer het geval zou zijn, zouden we er op 21 september naar kunnen kijken. Toch blijkt dit niet het geval te zijn dit keer, want de lancering is dus geprikt voor 15 september. Er zal weer gestart worden met twee afleveringen, waarna er iedere week (op de donderdag) een nieuwe aflevering bij komt. Op dezelfde dag zouden op HBO Max seizoen 1 tot en met 4 van de populaire serie verschijnen, maar dit blijkt uitgesteld te zijn tot nader order. Verder is het vijfde deel is nog niet aangekocht door de videodienst van Warner Bros. Discovery.

Meer plotdetails over het vijfde seizoen zijn er overigens nog niet. Wél weten we dat actrice Alexis Bledel niet terugkeert. Zij speelde Emily/Ofglen in de serie en sleepte hiermee meerdere Emmy-nominaties in de wacht. Na het vierde seizoen heeft ze besloten dat het genoeg voor haar was. Ook is er al een trailer en die kun je hieronder bekijken.

Meer informatie over de serie

De bekroonde bestseller van Margaret Atwood vormt de basis van deze beklemmende dramaserie. In het dystopische Gilead, ooit onderdeel van de Verenigde Staten, heerst een fundamentalistisch regime. De geboortecijfers zijn dramatisch gekelderd en de weinige vrouwen die nog vruchtbaar zijn, worden tot staatseigendom gemaakt. June is een van deze dienstmaagden. Haar eigen dochter is van haar afgenomen en ze wordt nu geacht een kind te baren voor commandant Fred. June weigert zich in deze rol te schikken en doet er alles aan om haar dochter terug te vinden en haar toekomstige kind te beschermen tegen Gilead.

TitelThe Handmaid’s Tale
Jaar2017-
SoortSerie
Duur4 seizoenen
TaalEngels
IMDb8,4 uit 219.000 stemmen
CategorieDrama
CastKari Skogland, Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Max Minghella

Synopsis: Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.