Waar kun je op tv en online handbal kijken in 2024?

Met het afgelopen WK voor mannen en het aanstaande wereldkampioenschap voor vrouwen staan er dit jaar veel spannende handbalmatches op het programma. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze naar handbal op tv en online kijken kunnen in 2024. In dit artikel geven wij aan of handbalwedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten. Daarnaast lees je welke televisiezender wedstrijden uit het handbal eventueel ook vertoont.

Waar kun je online kijken naar handbal vanuit Nederland?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van handbal. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van grote internationale toernooien en wedstrijden, zoals het WK Handbal voor vrouwen dit jaar.

Viaplay➡️ Ga meteen naar handbalwedstrijden bij Viaplay. Deze streamingdienst heeft de rechten verworven van de Duitse handbalcompetitie. Hierdoor kijk je via deze dienst naar alle matches van onze oosterburen.
✅ Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar handbalwedstrijden bij Ziggo Sport. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het handbal in handen. Zo zijn veel grote wedstrijden via kanaal 14 te zien, bijvoorbeeld alle matches van de Nederlandse handbalsters tijdens het WK Handbal voor vrouwen. Zenders zijn ook aanvullend beschikbaar via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.
NLZIET➡️ Ga meteen naar handbal bij NLZIET. Zoals bij vrijwel ieder groot kampioenschap zal NOS Studio Sport naar alle waarschijnlijkheid ook bij EK’s en WK’s de (hoogtepunten van) handbalwedstrijden op televisie vertonen, waardoor die beelden onder andere online via NLZIET live en terug te kijken zijn. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ discovery+Helaas is het bij deze streamingdienst niet mogelijk om naar handbal te kijken. Wel kun je hier voor andere sporten terecht, waaronder wielrennen en golf.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als handbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar handbalwedstrijden zijn niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je handbal jammer genoeg niet zien.
⛔️ SkyShowtimeDeze gloednieuwe streamingdienst heeft momenteel geen sport in zijn aanbod in Nederland.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de handbalwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die handbal in 2024 uitzenden

In Nederland hebben meerdere streamingdiensten de rechten in handen van het handbal. Zo heeft Viaplay de rechten verworven voor de Duitse handbalcompetitie. Hierdoor zijn alle matches van onze oosterburen te zien bij deze dienst. Ziggo Sport heeft de rechten in handen van EK’s en WK’s, waaronder het WK Handbal voor vrouwen dit jaar. De meeste duels zijn als abonnee gratis te kijken op het hoofdkanaal. Bij andere providers is deze aanvullend te verkrijgen als ‘Select’. Alle andere kanalen van het Ziggo Sport Totaal-pakket zijn zowel via de tv-aanbieder zelf als via concurrerende providers enkel aanvullend verkrijgbaar. Meer informatie hierover vind je bijvoorbeeld op de websites van KPNOdido en Canal Digitaal.

Ook hoogtepunten van grote handbalwedstrijden en kampioenschappen worden doorgaans uitgezonden bij de NOS via Studio Sport, waardoor onder andere op tv op de NPO en hierdoor online via NLZIET naar wedstrijden gekeken kan worden. Zoals bij vrijwel iedere Europese competitie en elk wereldkampioenschap, zal deze zender naar alle waarschijnlijkheid ook dit jaar rechtstreeks verslag doen van het WK Handbal voor vrouwen. Waaronder de matches van TeamNL. 👉 Ga direct naar Studio Sport bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.