Halve finale EK Volleybal ‘Servië – Nederland’ (V): live kijken op tv en online | Vrijdag 1 september 2023

De Oranje volleybalvrouwen zijn op zijn zachts gezegd lekker bezig tijdens het EK Volleybal 2023. Na het winnen van poule D en het verslaan van Bulgarije in de kwartfinale staat nu de volgende ronde van de knock-outfase op de planning. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze de halve finale tijdens het EK Volleybal voor vrouwen op tv en online kijken kunnen op vrijdag 1 september 2023 vanaf 20:30 uur Nederlandse tijd. Tijdens deze wedstrijd nemen de Nederlandse dames het op tegen de regerend wereldkampioen en vice Europees kampioen: Servië. Er staat veel op het spel, want bij winst stromen de volleybalsters door naar de grote Europese finale. In dit artikel geven wij aan of de halve finale op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het Europese volleybaltoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de halve finale van het EK Volleybal voor vrouwen op vrijdag 1 september online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote volleybalwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de halve finale van het EK Volleybal voor vrouwen per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit toernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over het EK Volleybal voor vrouwen in 2023, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

✅ Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar de halve finale van het EK Volleybal bij Ziggo Sport. Deze oranje provider heeft in Nederland de uitzendrechten van het volleybal momenteel in handen. Via kanaal 14 is de halve finale live te volgen. Ook kijk je via deze tv-aanbieder naar alle matches uit de kwalificatieronden, het WK en de Volleybal Nations League.
⛔️ discovery+Helaas is het bij deze streamingdienst niet mogelijk om naar volleybal te kijken. Wel kun je hier voor andere sporten terecht, waaronder wielrennen en golf.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als volleybal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit volleybaltoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je dit Europese toernooi jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn volleybalwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de volleybalwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle wedstrijden tijdens het Europees kampioenschap volleybal voor dames uitzendt

In Nederland heeft alleen Ziggo Sport de uitzendrechten van het volleybal in handen. Hierdoor zijn alle wedstrijden tijdens het EK Volleybal voor vrouwen 2023 live te kijken op televisie via kanaal 14, waaronder de halve finale van Nederland op vrijdag 1 september om 20:30 uur tegen Servië. De oranje provider zendt naast het Europese eindtoernooi ook matches uit de kwalificatieronden, WK en de Volleybal Nations League uit. Tevens kijk je hier ook naar wedstrijden uit het beachvolleybal en volg je ook de Lange Mannen tijdens hun aankomende EK in Noord-Macedonië, Italië, Bulgarije en Israël. 👉 Ga meteen naar volleybal bij Ziggo Sport.

The Netherlands vs. Bulgaria I Match Highlights 1/4 Finals I CEV EuroVolley 2023 Women

De weg naar de halve finale tijdens het EK Volleybal

Nederland werd vooraf aan de groepsfase samen met Spanje, Slowakije, Estland, Frankrijk en Finland ingedeeld in poule D. De Oranje volleybalvrouwen wisten zich succesvol door deze wedstrijden heen te smashen, waardoor ze bekroond werden tot groepshoofd. In de achtste finale werd er overtuigend gewonnen van Zwitserland en ook Bulgarije was geen probleem voor de Nederlandse dames. Voordat de grote finale op 3 september 2023 in zicht is, moet Nederland eerst Servië verslaan tijdens de halve finale. Er staat dus ontzettend veel op het spel voor de volleybalsters.

CompetitieEK Volleybal voor vrouwen
SportVolleybal
DatumVrijdag 1 september 20:30 uur
Locatie🇧🇪 Brussel, België

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.