Het doek valt voor Michael Myers: ‘Halloween Ends’ is vanaf deze week eindelijk te streamen

Oktober 2022. Halloween Ends verschijnt op het witte doek en hiermee is het na 45 jaar over en uit voor de legendarische franchise over Michael Myers. De jarenlange strijd van Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) komt tot een einde en we moeten voorgoed afscheid nemen van de horrorfilmreeks. Dit moment staat misschien nog in je geheugen gegrift, maar was toch alweer zes maanden geleden. Heel lang was het niet mogelijk om de film ook lekker thuis op de bank te streamen en daar komt deze week eindelijk verandering in. SkyShowtime voegt Halloween Ends namelijk op zaterdag 29 april toe aan haar aanbod.

Ga nu naar SkyShowtime en kijk 7 dagen gratis naar allerlei films en series van Universal, DreamWorks, Sky, Peacock, Nickelodeon, Showtime, Paramount en meer ✅

Legendarische franchise komt tot een einde in ‘Halloween Ends’

In 1978 maakte de wereld kennis met Michael Myers, de moordlustige griezel met het witte masker. De eerste film liet zien hoe hij het gemunt had op een aantal babysitters en hoe één van hen, Laurie Strode, hem wist te verslaan. Dit was uiteraard het startschot voor een hele hoop films waarin de twee lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan. In 2018 blies David Gordon Green de franchise nieuw leven in met Halloween en gelukkig was Laurie ook deze keer weer van de partij. De nieuwe trilogie kreeg in 2021 een tweede deel, Halloween Kills, en in 2022 volgde Halloween Ends. Hiermee viel het doek voorgoed voor de franchise.

Halloween Ends begint met Laurie, die bezig is met haar memoires. Michael Myers lijkt uit beeld, totdat het stadje waar ze in woont opgeschrikt wordt door de moord op een onschuldige jongen. De oud-babysitter zal voor eens en voor altijd moeten afrekenen met haar grootste nachtmerrie. Uiteraard speelt kersverse Oscarwinnares Jamie Lee Curtis de hoofdrol. Ze wordt bijgestaan door Virgin River-ster Rohan Campbell en de uit Halloween en Halloween Kills bekende Andi Matichak.

‘Halloween Ends’ komt op 29 april naar SkyShowtime

Het heeft meer dan zes maanden geduurd, maar deze week is het eindelijk zover: op zaterdag 29 april zal SkyShowtime de horrorfilm Halloween Ends aan haar aanbod toevoegen. Deze streamingdienst houdt gemiddeld 7 tot 8 maanden tussen bioscooppremière en online release aan, dus dat we even geduld moesten hebben was al bekend.

In mei staan er nog meer toffe titels op het programma, zo heeft de streamingdienst vandaag bekendgemaakt. Naast horrorserie Yellowjackets (op zaterdag 20 mei) verwachten we ook films als A Quiet Place (op zondag 7 mei) en Bros (op donderdag 11 mei).

Benieuwd welke releases er nog meer aakomen? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op SkyShowtime per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst komt.

Meer informatie over de film

Vier jaar na de gebeurtenissen in Halloween Kills woont Laurie bij haar kleindochter Allyson (Andi Matichak) en van Michael Myers is niks meer vernomen. Laurie is bezig met het schrijven van haar memoires. Tientallen jaren lang heeft Michael een schrikbeeld voor haar gevormd en haar leven beïnvloed, maar Laurie heeft eindelijk besloten om haar woede en angst los te laten en van het leven te genieten. Maar als een jonge man, Corey Cunningham (Rohan Campbell; The Hardy Boys, Virgin River), verdacht wordt van de moord op zijn oppaskind heeft dat een kettingreactie van geweld en angst tot gevolg. Laurie zal voor eens en altijd de confrontatie aan moeten gaan met het kwaad.

TitelHalloween Ends
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 51 minuten
TaalEngels
CategorieHorror
IMDb5,4 uit 3.500 stemmen
RegisseurDavid Gordon Green
CastJamie Lee Curtis, Andi Matichak, James Jude Courtney, Will Patton, Rohan Campbell, Kyle Richards

Synopsis: Universal Studios

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.