Halloween bij Disney+: déze 3 spannende titels komen in oktober

Halloween staat komende maand op het programma en daarmee is de tijd van de spannende films en series natuurlijk ook weer aangebroken. Iedereen die denkt dat je daarvoor niet op Disney+ terechtkunt, heeft het goed mis. Er zijn inmiddels ruim 50 horrors te streamen en daar komen er in oktober nóg meer bij.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Halloween op Disney+: veel spannende films en series in oktober

Halloween staat natuurlijk pas eind oktober op het programma, maar toch staat de hele maand op Disney+ in het teken van griezelige films en series. Je kunt in het aanbod van de streamingdienst veel klassiekers vinden, maar ook nieuwere titels als Barbarian en The Menu zijn er te streamen. En in oktober komen er nog een hoop spannende films en series aan. Hieronder zetten we er drie op een rijtje.

1. Goosebumps (serie, seizoen 1)

Goosebumps | Official Trailer | Disney+ and Hulu

Was jij vroeger dol op de boeken van R.L. Stine? Deze populaire boekenreeks is de inspiratie geweest voor de nieuwe serie Goosebumps, die op vrijdag 13 oktober verwacht wordt. We volgen hierin een paar middelbare scholieren die na een Halloween-feest op een gruwelijk geheim stuiten dat het stadje waarin ze wonen bedreigt.

2. The Boogeyman (film, 2023)

The Boogeyman | Officiële trailer | 20th Century Studios NL

In 2023 werd er met The Boogeyman opnieuw een spannend verhaal van horrorkoning Stephen King naar het witte doek vertaald. Deze film is op woensdag 11 oktober ook voor Disney+-abonnees beschikbaar. Het draait om een gezin dat sinds de dood van de moeder behoorlijk uit elkaar gevallen is. Als vader Will, die psycholoog is, op een dag een vreemde patiënt ontmoet hoort hij voor het eerst het verhaal van de doodenge Boogeyman. Deze komt alleen tevoorschijn als het donker is en stort zich graag op kwetsbare gezinnen…

3. Haunted Mansion (film, 2023)

Disney's Haunted Mansion | New Trailer

Een vrouw en een zoon betrekken samen een herenhuis in New Oleans. Daar blijken een aantal wel heel bijzondere krakers te wonen: spoken. Om hen te verjagen wordt de hulp ingeschakeld van een priester, een paranormale expert, een helderziende en een historicus. Dit is het verhaal van Haunted Mansion, een griezelige horrorkomedie met een gigantische sterrencast. Zo maken onder meer Jamie Lee Curtis, LaKeith Stanfield, Owen Wilson en Danny DeVito hun opwachting. Je bekijkt hem al op woensdag 4 oktober op Disney+.

Nog meer spannende titels in oktober

Naast deze drie titels komt er natuurlijk nog veel meer naar Disney+ in oktober. Zo kun je ook de horrorfilm Appendage verwachten, over een jonge modeontwerpster die door haar twijfels aan zichzelf fysiek ziek wordt en last krijgt van een levensgevaarlijk lichamelijk aanhangsel.

Meer weten over Disney+? Houd dan vooral onze website in de gaten. Wij geven altijd aan wanneer nieuwe films verwacht worden en houden per maand bij welke nieuwe content er naar de streamingdienst komt. Ook informeren we je over al het laatste nieuws via je mail en onze social media-kanalen.


Synopsissen: Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.