Op dit tijdstip begint in Nederland de halftime show van de Super Bowl

Het is een van de grootste sportevenementen van het jaar. Nee, we hebben het nu niet eens over de Olympische Spelen, maar over de Super Bowl. Naast deze gigantische finale kijken veel mensen uit naar de halftime show, waarbij een wereldartiest voor groot spektakelstuk in de rust zorgt. Aan Usher de eer om dit jaar een spetterend optreden neer te zetten. Maar hoe laat begint de halftime show van de Super Bowl in Nederland? Tijd om het complete programma van de wedstrijd met alle Nederlandse tijden op een rij te zetten. De uitzendrechten liggen bij ESPN, waardoor je onder andere gratis via CANAL+ naar het Amerikaanse evenement kunt kijken.

Wat is de halftime show van de Super Bowl?

Tijdens American football-wedstrijden worden er in de rust zogeheten halftime shows gegeven. Een artiest treedt dan op en zorgt zo voor het entertainment tussen de twee wedstrijdhelften door. Niet de match zelf, maar de show wordt door veel mensen als hét hoogtepunt van de Super Bowl gezien. Rihanna was vorig jaar aan de beurt om een spetterend optreden te geven. Ze was nog niet eens het podium af, of de speculaties en geruchten over mogelijke artiesten voor volgend jaar kwamen alweer bovendrijven.

Eerder waren onder andere grote namen als The Weeknd, Jennifer Lopez, Shakira, Lady Gaga, Katy Perry, Bruno Mars, Prince en Madonna op het podium te zien. Voorafgaand aan deze editie werden namen als Miley Cyrus, Lil Nas X, Taylor Swift, Harry Styles en Ariana Grande veelvuldig genoemd. Het is echter Usher die dit jaar een muzikaal spektakel gaat neerzetten.

Hoe laat kan ik naar de halftime show in Nederland kijken?

Uiteraard ben je benieuwd hoe laat je in Nederland naar de halftime show kunt kijken. De gehele uitzending van de Super Bowl wordt op ESPN uitgezonden, waardoor je deze gratis via de nieuwe streamingdienst CANAL+ kunt kijken. De voorbeschouwing start op zondag 11 februari om 23:15 uur ’s avonds. Hierna volgt de eerste helft van de Super Bowl om 00:30 uur. Vanwege het tijdsverschil ten opzichte van de Verenigde Staten, wordt het traditiegetrouw tot laat opblijven. Om 02:00 uur ’s nachts gaat vervolgens de halftime show van start, waarna om 02:30 uur de tweede helft van start gaat. Om 04:00 uur is het Amerikaanse sportspektakel afgelopen. In het overzicht hieronder staat het programma inclusief Nederlandse tijden vermeld.

DatumNederlandse tijdWat?
11 februari 202423:15 uur🗣️ Voorbeschouwing
12 februari 202400:30 uur🏈 Start eerste helft Super Bowl
12 februari 202402:00 uur🎵 Halftime show Usher
12 februari 202402:30 uur🏈 Start tweede helft Super Bowl
12 februari 202404:00 uur⛔️ Einde Super Bowl

Waar kun je online en op tv naar de halftime show kijken in 2024?

Het American football is in Nederland alleen te zien bij ESPN. Daarom zal ook de NFL Super Bowl 2024 en dus de halftime show via hun eerste tv-zender te zien zijn en wordt hij ook via online televisie bij hun hoofdsportkanaal uitgezonden. De meeste zenders van dit mediabedrijf zijn doorgaans betaald bij providers, maar via de streamingdienst CANAL+ kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard bij de streamingdienst zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 75+ tv-zenders en meer. 👉 Ga meteen naar Super Bowl 2024 via ESPN bij CANAL+.

De uitzendrechten van de NFL Super Bowl 2024 zijn dus in handen zijn van het televisiekanaal ESPN. Je kunt weer op het hoofdkanaal van deze sportzender naar de Nederlandse uitzending kijken, maar het is ook net als vorig jaar mogelijk om de Amerikaanse versie te volgen. Bij de 58e editie van het sportevenement in 2024 wordt deze namelijk uitgezonden op ESPN 2, zo blijkt uit de tv-gids van het sportkanaal.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.