5 bloederige haaienfilms om te kijken na ‘Under Paris’

De hele wereld is in de ban van de splinternieuwe haaienfilm Under Paris op Netflix. We worden meegenomen naar de Franse hoofdstad, waar een bloeddorstige haai zich diep in de Seine blijkt te hebben verschanst. En hij is klaar om aan te vallen. Heb je na het kijken hiervan de smaak te pakken? Dan zijn er natuurlijk nog veel meer horrors waarin de gigantische en moordlustige roofdieren de hoofdrol spelen. Wij zetten 5 haaienfilms voor je op een rijtje.

5x Haaienfilms om na ‘Under Paris’ te kijken

5. The Black Demon (2023)

The Black Demon is een van de meest recente haaienfilms; vorig jaar ging hij in première en het werd direct een echte hit. De film volgt Paul, die met zijn gezin naar Mexico vertrekt om een booreiland te inspecteren. Er is daar niemand te vinden en de boosdoener daarvoor blijkt een gigantische megalodon te zijn. Zo eentje die je ook wel kent uit de welbekende The Meg-films, met Jason Statham. Uiteraard is het beest op zoek naar bloed, maar daar heeft Paul geen boodschap aan. Hij besluit heel eigenwijs om tóch naar het platform te gaan, maar als dat zinkt moet hij er alles aan doen om zijn gezin te redden. De rol van Paul wordt vertolkt door Josh Lucas, die je kunt kennen van Yellowstone of Le Mans ’66.

4. The Shallows (2016)

The Shallows wordt weleens gezien als een van de beste haaienfilms ooit. Niet gek, want de film vertelt een bloedstollend verhaal. Centraal staat twintiger Nancy (Blake Lively), die naar een afgelegen strand vertrekt om te gaan surfen. Ze is helemaal alleen en dat lijkt geen probleem, totdat er ineens een witte haai opduikt. Nancy komt vast te zitten op een kleine rots, honderd meter van het strand. Helemaal in haar uppie moet ze zien te overleven… en moet ze weer veilig aan land zien te komen.

3. Bull Shark (2022)

De haai bevindt zich in Bull Shark niet in de Parijse rivier, maar in een meer in Texas. ’s Zomers stroomt het daar vol met toeristen, die lekker van het weer willen genieten. Als een van hen dood aangetroffen wordt, wordt jachtopziener Spencer Timms op de zaak gezet. Hij ontdekt dat er geen menselijke moordenaar is waar ze bang voor moeten zijn, maar een hongerige en levensgevaarlijke stierhaai.

2. Maneater (2022)

2022 was een goed haaienjaar, want toen verscheen ook de bloedstollende film Maneater. De film is nooit in de bios verschenen, dus dikke kans dat je hem gemist hebt. Maneater draait om een groepje vrienden dat op vakantie gaat naar een paradijselijk eiland op de Bahama’s. Een ongeluk en een grote, meedogenloze haai gooien echter roet in het eten. Hun enige kans om te overleven? Door de haai te doden voordat hij hen doodt…

1. Jaws (1975)

Fans van haaienfilms hebben deze natuurlijk allang gezien, maar anders is dit zeker een kijkje waard. Dé haaienfilm der haaienfilms: Jaws van Steven Spielberg. De titel weet een 8,1 op IMDb te scoren en dat is voor een film over de bloeddorstige zeedieren fenomenaal. De klassieker draait om een enorme, mensenetende haai die een toeristische badplaats terroriseert.

‘Under Paris’ staat nu op Netflix

Netflix voegde deze week een splinternieuwe haaienfilm toe aan het aanbod. Under Paris is een echte hit en wordt massaal bekeken. Het is dan ook een echte aanrader, als we de eerste reacties van kijkers mogen geloven. De film wordt onder meer “de Franse Jaws” genoemd, dus dat belooft veel goeds!

Het verhaal speelt zich af in de zomer van 2024. Aan de oevers van de Parijse Seine vinden de wereldkampioenschappen triatlon plaats. Als duidelijk wordt dat er een grote haai in de rivier aanwezig is, moeten wetenschapper Sophia, milieuactivist Mika en politieman Adil de krachten bundelen… voordat het te laat is en er doden vallen.

Meer informatie over de film

Als een enorme haai in de Seine opduikt, moet een rouwende wetenschapper haar tragische verleden onder ogen zien en Parijs voor een internationaal bloedbad behoeden.

TitelUnder Paris
Jaar2024
SoortFilm
Duur1 uur en 44 minuten
TaalFrans
CategorieThriller, Horror
CastBérénice Bejo, Nassim Lyes, Léa Léviant, Anne Marivin, Nagisa Morimoto, Sandra Parfait, Aksel Ustun, Aurélia Petit, Marvin Dubart, Daouda Keita, Ibrahima Ba

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.