Deze 5 programma’s over haaien zijn nu voor Shark Week 2022 te zien op discovery+

Het is weer Shark Week bij Discovery en discovery+! Dit betekent dat je vanaf 1 augustus t/m 7 augustus iedere dag naar een ander programma over de fascinerende zeeroofdieren kunt kijken op de TV-zender, en dat er ook bij de streamingdienst allerlei nieuwe documentaires verschijnen. In dit artikel vind je 5 interessante nieuwe en oudere documentaires over haaien op discovery+.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

5x Programma’s over haaien op discovery+ die je moet zien

5. The Haunting of Shark Tower (special, 1 aflevering)

Op beelden van een onderwater-webcam is te zien dat er nu ook witte haaien voor de kust van North Carolina zijn. In deze special nemen haaienexpert Kori Garza en duiker Andy Gasagranda zelf een kijkje en ondernemen ze een aantal gevaarlijke duikexpedities. Je ziet het vanaf vandaag op discovery+.

4. Jackass Shark Week (special, 1 aflevering)

Op vrijdag 5 augustus wordt om 22:30 de special Jackass Shark Week 2.0 uitgezonden op de TV-zender Discovery, maar eerder gingen Johnny Knoxville, Chris Pontius, Wee Man, Jasper, Dark Shark, Zach Holmes en Poopies al een keer op een Shark Week-missie. Dit zijn de mannen van Jackass, dus dat betekent lekker veel haaienstunts en haaiengrappen. Je kunt deze oude special op discovery+ vinden. Ook de nieuwe special zal op de streamingdienst verschijnen.

3. Great White Intersection (special, 1 aflevering)

Boogieboarder Arthur Medici overleed in 2018 nadat hij gegrepen was door een witte haai. Een groep wetenschappers gaat op onderzoek uit om te zien hoe dit heeft kunnen gebeuren en wat er sindsdien is veranderd. Ook onderzoeken ze wat de impact van de aanval is geweest op de populaire surfplek. Deze special is vanaf vandaag te zien.

2. Shark Week’s 50 Best Bites (special, 1 aflevering)

Als je geen tijd hebt om alle afleveringen van de oude Shark Week-edities terug te kijken, kun je ook Shark Week’s 50 Best Bites opzetten. Dit is een compilatie van de vijftig beste Shark Week-momenten. Bekende gezichten als Craig Ferguson, Tracy Morgan en Andy Samberg zijn in deze special te bewonderen, en je kunt er nú al voor op discovery+ terecht.

1. Dawn of the Monster Mako (special, 1 aflevering)

Deze documentaire draait om de makreelhaai, de snelste van allemaal (met topsnelheden van tegen de 100 km/uur). Doordat hij superslim is, is zelfs de witte haai bang voor hem. Maar dit maakt hem ook extra fascinerend. Onderwaterfilmer Joe Romeiro gaat op zoek naar een van de grootste makreelhaaien ooit en wil deze op camera vastleggen, maar het is nog maar de vraag of het hem lukt om dit zeldzame dier te vinden.

Op discovery+ zijn nog veel meer documentaires over haaien te vinden

Al vanaf 1988 organiseert Discovery ieder jaar een Shark Week op haar zender en tegenwoordig ook op haar streamingdienst. Dit betekent dat je veel oude programma’s op discovery+ kunt terugvinden door hier te zoeken op ‘Shark Week’.

Daarnaast kun je deze week, van 1 t/m 7 augustus, ook iedere avond om 22:30 bij Discovery naar een programma over haaien kijken of al deze documentaires terugvinden op discovery+. Veel haaien-kijkplezier dus volgende week!

Meer informatie over deze streamingdienst

Op Streamwijzer kun je altijd terecht voor het laatste nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Wil je ook andere liefhebbers van discovery+ ontmoeten om kijktips met elkaar uit te wisselen en inspiratie op te doen? Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: discovery+ via Warner Bros. Discovery

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.