Dit zijn de 10 grootste bioscoopfilms om dit jaar naar uit te kijken

Het jaar is natuurlijk al geweldig begonnen met de komst van Dune: Part Two, maar dat betekent niet dat we geen andere leuke titels meer hebben om naar uit te kijken. Sterker nog: 2024 belooft een fantastisch bioscoopjaar te worden. Benieuwd? Wij zetten de 10 grootste bioscoopfilms van het jaar op een rij en laten weten wanneer je ze op het witte doek kunt bewonderen.

10x Grote bioscoopfilms die in 2024 verschijnen

Hieronder vind je een lijst met de grootste films die in 2024 in de bioscoop verschijnen, inclusief de voorlopige releasedatum. Uiteraard kan dit altijd nog veranderen en kan de productiemaatschappij te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

10. Godzilla x Kong: The New Empire (maart)

Moesten de gigantische monsters het in Godzilla vs. Kong nog met elkaar uitvechten, nu zullen ze samen moeten werken. In Godzilla x Kong: The New Empire is er namelijk een nieuwe grote dreiging opgestaan: het oeroude beest Scar King. Hij is in staat het leven op aarde te verwoesten en moet zo snel mogelijk tegengehouden worden. De film draait vanaf donderdag 28 maart in de bioscoop en wordt een tijdje later op HBO Max verwacht.

9. Kingdom of the Planet of the Apes (mei)

Het is tijd voor het nieuwste deel in de Planet of the Apes-franchise. Alweer voor de tiende keer kunnen we naar de planeet van de apen vertrekken. Daarin zijn de dieren de baas en leven de mensen een teruggetrokken bestaan. Nu is er een nieuwe apenleider opgestaan die de leer van Caesar niet ten goede gebruikt. De toekomst van de planeet staat op losse schroeven. Benieuwd? Vanaf woensdag 8 mei bekijk je Kingdom of the Planet of the Apes op het grote scherm en een tijdje daarna kun je hem ook in het aanbod van Disney+ verwachten.

8. Furiosa: A Mad Max Saga (mei)

Anya Taylor-Joy en Chris Hemsworth schitteren samen in Furiosa: A Mad Max Saga. Na een lange tijd is het eindelijk tijd voor de Oscarwinnende regisseur George Miller om terug te keren naar deze iconische dystopische wereld. We duiken in het verleden van Furiosa, deze keer dus niet vertolkt door Charlize Theron. Nadat de wereld ten onder is gegaan komt ze in handen van een grote motorbende terecht en moet ze er alles aan doen om toch terug naar huis te keren. De Warner Bros.-film komt naar HBO Max, maar draait eerst vanaf donderdag 23 mei in de bioscoop.

7. A Quiet Place: Day One (juni)

De wereld is doodstil en ieder geluidje kan het einde betekenen. Dat kennen we natuurlijk uit A Quiet Place. Maar ooit was alles gewoon nog normaal en was New York een van de drukste plekken op aarde. We volgen Sam, die op dag één van de invasie net door een drukke winkelstraat loopt als de wereld ineens overspoeld wordt door buitenaardse wezens. Ze ontmoet Alex en moet samen met hem zien te overleven. De film heeft hoofdrollen voor Black Panther-actrice Lupita Nyong’o en Stranger Things-acteur Joseph Quinn. Je bekijkt hem vanaf donderdag 27 juni.

6. Inside Out 2 (juli)

Fans van animatiefilms hebben de Pixar-parel Inside Out sowieso gezien. In deze film bevinden we ons in het hoofd van Riley, waar haar emoties proberen een zo goed mogelijk leven voor haar te creëren. Door een verhuizing loopt echter alles in de soep en moeten Plezier en Verdriet op avontuur. Nu is het tijd voor Inside Out 2 en inmiddels is Riley een tiener. Dat betekent dat er nieuwe emoties door haar lijf gieren: Anxiety, Verveling, Schaamte en Jaloezie. Dat zorgt voor nóg meer problemen. De film zal als het goed is vanaf woensdag 17 juli op grote scherm schitteren.

5. Deadpool & Wolverine (juli)

Marvel trakteert ons dit jaar eindelijk op Deadpool 3, ook wel bekend als Deadpool & Wolverine. In dit vervolg op de welbekende Deadpool-films kan Ryan Reynolds natuurlijk niet ontbreken, en hij wordt bijgestaan door Hugh Jackman als Wolverine. Het verhaal? Als er een groep TVA-agenten voor Deadpools deur staan, komt hij terecht in het Marvel Cinematic Universe. En dat gaat voor behoorlijk wat opschudding zorgen. De film schittert vanaf woensdag 24 juli op het witte doek en wordt daarna natuurlijk op Disney+ verwacht.

4. Kraven the Hunter (augustus)

Nóg een Marvel-film. Aaron Taylor-Johnson mag in de huid kruipen van een van Marvels meest iconische slechteriken. Kraven the Hunter heeft zoals je misschien wel weet mot met Spider-Man, maar deze film speelt zich af vóór de grote vete tussen de twee. We zien hoe Kraven, geboren als Sergei Kravinoff, na een bijna doodervaring superkrachten krijgt. Hij maakt gebruik van de dierenwereld en zijn jagersinstinct om zijn prooi te lokaliseren en altijd te krijgen wat hij wil.

3. Beetlejuice Beetlejuice (september)

👆 Trailer nog niet beschikbaar, beelden van vorige film

In 1988 verraste de gerenommeerde regisseur Tim Burton met de komedie Beetlejuice. We wachten nu met smart op het vervolg en dat verschijnt als het goed is op donderdag 5 september in de bioscoop. Michael Keaton en Winona Ryder zijn terug in hun welbekende rollen en worden bijgestaan door Wednesday-ster Jenna Ortega. Het plot is nog niet bekend. Wat we wél weten, is dat de film na de bioscooprelease te streamen zal zijn op HBO Max.

2. Joker: Folie à Deux (oktober)

👆 Trailer nog niet beschikbaar, beelden van vorige film

In 2019 genoten van Joker? Na vijf jaar wachten staat eindelijk het langverwachte vervolg op het programma. Na het succes van de eerste film, die meer dan elf Oscarnominaties in de wacht sleepte en een 8,4 ontvangt op IMDb, is dat zeker iets om naar uit te kijken. Verwacht wel iets heel anders, want Joker: Folie à Deux wordt een musical, met een hoofdrol voor Lady Gaga als Harley Quinn. Joaquin Phoenix is ook terug in zijn veelgeprezen rol. En hoe het er dan precies uit gaat zien, zie je vanaf donderdag 3 oktober op het grote scherm of een tijdje later op HBO Max.

1. Gladiator 2 (november)

👆 Trailer nog niet beschikbaar, beelden van vorige film

Veel kijkers zien Gladiator nog steeds als een van de beste films aller tijden, dus dat we ons mogen opmaken voor het vervolg is zeker goed nieuws. We volgen in dit nieuwe deel de neef van Commodus, Lucius. Zijn rol wordt gespeeld door Aftersun-acteur Paul Mescal. Dat is niet de enige grote naam die na afloop op de aftiteling zal verschijnen, want ook Pedro Pascal, Denzel Washington, Joseph Quinn en Barry Keoghan doen mee. De film draait als het goed is vanaf donderdag 21 november in de bioscoop.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Veel filmfilmliefhebbers bezoeken niet alleen de bioscoop, maar hebben ook abonnementen op een of meerdere streamingdiensten. Benieuwd welke kersverse films de afgelopen maand on demand zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Disney+, Pathé Thuis, Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.