‘Nederland vs. Argentinië’ (WK Handbal vrouwen): live kijken op tv en online | 30 november 2023

Over slechts een half uurtje trappen de Oranje handbalsters hun WK Handbal voor vrouwen af. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze tijdens het WK Handbal de eerste groepswedstrijd tussen Nederland en Argentinië op tv en online kijken kunnen op donderdag 30 november 2023 om 18:00 uur Nederlandse tijd. De drie beste teams uit iedere groep kwalificeren zich voor de hoofdronde van het toernooi, waarna ze weer verdeeld worden in poules van ieder zes landen. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het mondiale handbaltoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de groepswedstrijd tussen Nederland en Argentinië op donderdag 30 november 2023 online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote handbalwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de eerste groepswedstrijd tussen Nederland en Argentinië op het WK Handbal voor vrouwen per videodienst in Nederland. Ook zijn we dieper in dit toernooi gedoken, zodat jij direct op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

Viaplay➡️ Ga meteen naar de groepswedstrijd Nederland vs. Argentinië bij Viaplay. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het WK Handbal voor vrouwen in handen. Hierdoor kijk je hier live om 15:00 uur naar de eerste groepswedstrijd van de Nederlandse handbalsters.
Ziggo SportDe oranje provider had de uitzendrechten voor het WK handbal voor mannen in handen, maar momenteel kun je de gelijkende strijd voor vrouwen er niet zien.
⛔️ discovery+Helaas is het bij deze streamingdienst niet mogelijk om naar handbal te kijken. Wel kun je hier voor andere sporten terecht, waaronder wielrennen en golf.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als handbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit handbaltoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je dit WK Handbal jammer genoeg niet zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de handbalwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die de groepswedstrijd tussen Nederland en Argentinië uitzendt

Er is geen tv-zender beschikbaar van de streamingdienst Viaplay waarop de match wordt vertoond, wat betekent dat je dus niet lineair naar deze wedstrijd kunt kijken. Gelukkig betekent dat niet dat je op een klein schermpje aangewezen bent. Er zijn namelijk allerlei mogelijkheden om Viaplay op tv te kijken. Daarvan zijn de Chromecast en Apple TV natuurlijk twee van de meest populaire en breed bekende opties.

Meer info

Het wereldkampioenschap handbal is het belangrijkste eindtoernooi voor alle internationale handbalsters. Dit evenement wordt om de twee jaar gehouden en de organisatie ligt in handen van de Internationale Handbalfederatie. Negentien jaar later bij dan de mannen vond de competitie in 1957 voor het eerst plaats. Tsjecho-Slowakije werd dat jaar de allereerste winnaar ooit. Noorwegen is met vier gouden medailles, vier zilveren en drie bronzen plakken de absolute recordhouder. Nederland is met drie podiumplaatsen op de tiende plek in de medaillespiegel terug te vinden. Het vorige WK in 2021 werd eveneens gewonnen door Noorwegen. Zij organiseren samen met Denemarken en Zweden het aankomende wereldkampioenschap.

CompetitieWK Handbal voor vrouwen
SportHandbal
DatumDonderdag 30 november 2023 tot en met zondag 17 december 2023
Locatie🇳🇴 Noorwegen, 🇩🇰 Denemarken, 🇸🇪 Zweden

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.