Nieuw op Videoland: 16 seizoenen van ziekenhuisserie Grey’s Anatomy

Op maandag 3 januari 2022 besloot Videoland traditiegetrouw als start van het nieuwe jaar de medische dramaserie Grey’s Anatomy toe te voegen aan het aanbod. Er staan nu 16 seizoenen online. Dit jaar is er helaas geen extra seizoen ten opzichte van vorig jaar, want seizoen 17 is exclusief bij Disney+ te zien in Nederland.

Videoland voegt op maandag 3 januari 2022 seizoen 1-16 van Grey’s Anatomy toe

In Grey’s Anatomy volgen we Meredith Grey en haar collega’s. Zij zijn co-assistenten in Seattle Grace Hospital, binnen een van de zwaarste chirurgische opleidingsprogramma’s in de VS, waar de praktijkopleiding een zaak van leven of dood kan zijn. Ervaren artsen geven leiding en proberen te zorgen dat de nieuwelingen niet instorten. De groep leert al snel dat ze goed moeten nadenken over elke beslissing. Ze beseffen dat zij de enigen zijn die elkaars tegenslagen en angsten begrijpen en elkaar kunnen steunen.

Zestien seizoenen van deze ziekenhuisserie zijn sinds 3 januari 2022 te zien op Videoland. De afgelopen jaren werden steeds begin januari nieuwe seizoenen toegevoegd, waarna deze begin juli weer werden verwijderd. Het jaar erna begon deze cirkel weer opnieuw, maar dan met een extra seizoen.

Grey’s Anatomy seizoen 17 is exclusief op Disney+ te zien

Nadat in januari 2019 seizoen 1-14 online verschenen op Videoland, kwamen in januari 2020 seizoen 1-15 en in januari 2021 seizoen 1-16. Sommige fans zullen dus hebben gehoopt op het toevoegen van 17 seizoenen deze winter, maar helaas bleek dat niet het geval.

ABC, de studio achter Grey’s Anatomy, is namelijk onderdeel van The Walt Disney Company. Op hun streamingdienst Disney+ werd afgelopen zomer seizoen 17 van de medische dramaserie aan het aanbod toegevoegd. Blijkbaar heeft de streaminggigant besloten de uitzendrechten voor het nieuwste seizoen alleen bij hun eigen videodienst te houden.

In de Verenigde Staten is seizoen 18 van de ziekenhuisserie al van start gegaan

Overigens is seizoen 17 niet eens de nieuwste set afleveringen van de hitserie. Op 30 september ging namelijk seizoen 18 van start in de Verenigde Staten. Na een winterstop van 16 december 2021 tot 24 februari 2022 zal de serie worden vervolgd.

In Nederland wordt vanaf dinsdag 4 januari 2022 elke week van 20:30 uur tot 21:25 uur een nieuwe aflevering van Grey’s Anatomy uitgezonden op de TV-zender Net5. Je kunt deze uitzendingen tot 7 dagen online terugkijken (hier bij NLZIET).


Synopsis: Videoland