Opgelet: seizoen 20 van ‘Grey’s Anatomy’ nu op tv te zien

Fans van de serie Grey’s Anatomy opgelet, want we hebben erg goed nieuws. We hebben er lang op moeten wachten, maar het 20e seizoen is vanaf vandaag eindelijk in Nederland op tv te zien. In dit artikel vertellen we je op welke zender je naar alle nieuwe afleveringen kunt kijken en wat je van het nieuwe seizoen kunt verwachten.

Hier kijk je naar seizoen 20 van ‘Grey’s Anatomy’ op tv

Vorig jaar konden we genieten van het 19e seizoen van Grey’s Anatomy. Al snel kwam het nieuws naar buiten dat de serie terugkeert voor een nieuw seizoen. In de Verenigde Staten ging het twintigste seizoen op donderdag 14 maart 2024 van start. In Nederland moesten we iets langer geduld hebben. Maar niet getreurd, want vanaf dinsdag 16 april 2024 wordt er bij ons wekelijks een aflevering om 20:30 uur uitgezonden op de zender NET5. Vanaf dan kun je de afleveringen ook terugkijken via NLZIET. Goed om te vermelden: dit zal een kort seizoen worden, want het bestaat uit slechts tien afleveringen.

Verhaal van het nieuwe seizoen

Spoiler alert als je seizoen negentien van Grey’s Anatomy nog niet hebt gezien. Het afgelopen seizoen eindigde namelijk met een gigantische cliffhanger. Teddy stortte neer in de OK en haar leven hangt dus aan een zijden draadje. Het nieuwe seizoen gaat verder waar we gebleven waren. Er zijn in de seizoensfinale natuurlijk ook een hoop romantische stelletjes ontstaan en die zullen in de kersverse afleveringen heel wat te verduren krijgen.

Kunnen we seizoen 20 binnenkort op Disney+ verwachten?

Wie naar Grey’s Anatomy kijkt, weet dat seizoen 1 t/m 19 op het moment van schrijven te kijken is op Disney+. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: op dit moment is het nog niet bekend wanneer seizoen 20 van Grey’s Anatomy naar Disney+ komt. Het seizoen werd eerst op de Amerikaanse zender ABC uitgezonden, verschijnt nu op de Nederlandse tv-zender in NET5 en pas dáárna zijn de Disney+-abonnees aan de beurt. We zullen dus nog wel even geduld moeten hebben.

Wel kunnen we uiteraard een schatting maken door naar de andere seizoenen te kijken. Seizoen 18 werd bijvoorbeeld van september 2021 tot mei 2022 uitgezonden (met tussenpozen) en was in juni 2022 te zien op Disney+. Het negentiende seizoen was op zijn beurt van oktober 2022 tot mei 2023 te zien op de Amerikaanse zender ABC en verscheen in juni 2023 op Disney+.

We verwachten seizoen 20 dan ook ergens in juni 2024, zodra de uitzendingen op tv klaar zijn. De laatste tv-uitzending vindt plaats op woensdag 11 juni. Uiteraard houden wij de laatste nieuwtjes nauwlettend voor je in de gaten en hoor je het direct van ons via onze social media-kanalen en via je mail als een premièredatum op Disney+ bekend is.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Meer informatie over de serie

In deze intense, medische dramaserie worden Meredith Grey en haar collega-artsen van Grey Sloan Memorial Hospital gevolgd. Elke dag moeten ze beslissingen nemen over leven en dood. Ze zoeken steun, en soms meer, bij elkaar en komen erachter dat relaties, net als de geneeskunde, niet zwart-wit zijn.

TitelGrey’s Anatomy
Jaar2005-
SoortSerie
Duur20 seizoenen
TaalEngels
CategorieMedisch, Drama
IMDb7,6 uit 306.000 stemmen
MakerShonda Rhimes
CastEllen Pompeo, Chanra Wilson, James Pickens Jr., Kevin McKidd, Jesse Williams, Caterina Scorsone

Synopsis: Disney+

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.