Great White (film, 2021): Kijkcijferkanon op Pathé Thuis

Een ijzingwekkend verhaal over een vlucht die verandert in een nachtmerrie gooit hoge ogen bij het filmpubliek op Pathé Thuis. In Great White crashen vijf mensen in de oceaan en moeten ze zien te overleven in een klein rubberbootje terwijl mensenetende haaien hongerig langs zwemmen. De film is sinds 13 augustus 2021 te bekijken op de streamingdienst.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Great White (film, 2021) is sinds 13 augustus 2021 te zien bij Pathé Thuis

Pathé Thuis besloot in augustus om ons een cadeautje te geven waarmee we sidderend en bevend het weekend door zouden komen. De spannende horrorfilm Great White werd namelijk op vrijdag de 13e aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd.

Dat bleek een bijzonder goed idee te zijn van het video on demand-platform, want sindsdien is de spannende film niet weg te denken uit de Top 10 van meest bekeken films op Pathé Thuis. In de eerste week stormde de film direct naar de #2-positie (week 34), waarna hij zelfs nog een weekje op de troon mocht zitten als #1 (week 35) meest bekeken titel. In week 36 wordt de film nog steeds uitstekend bekeken en schopt hij het tot #4.

Dit succes wordt nog eens extra gevierd door de korting waarmee Great White nu tijdelijk is afgeprijsd van een huurprijs van €4,99 naar €2,99 door de Mega Movie Weken. Ook kun je beslissen om de film voor €9,99 te kopen. Bekijk de film nu hier bij Pathé Thuis.

Waar ken je de cast van ‘Great White’ ook alweer van?

Vraag je je ook altijd af waar je acteurs van een film nou van kent? In deze film herken je misschien Katrina Bowden van soortgelijke films, zoals haar rol als Allison in Tucker and Dale vs Evil of Shelby in Piranha 3DD. Ook speelde ze Cerie in de populaire serie 30 Rock.

Aaron Jakubenko speelde onder andere in de Netflix-series Tidelands en Roman Empire, waarin hij respectievelijk de rollen van Augie McTeer en Commodus vertolkte. Kimie Tsukakoshi kun je kennen als Kyra in de serie The Bureau of Magical Things (tevens te zien op Netflix) en Tim Kano speelde Leo Tanaka in Neighbours.

IMDb-beoordelingen blijven achter, maar kijkcijfers zijn uitstekend

Mocht je de IMDb-pagina van Great White hebben gecheckt en je hebben afgevraagd of het de moeite waard is om een kijkje bij de film te nemen vanwege de voorlopige score van 4,1 uit 10, dan is het belangrijk om het volgende te weten. Net als bij zoetsappige romcoms en slappe komedies is het voor horrorfilms niet ongebruikelijk om flinke kijkcijfers te scoren terwijl de beoordelingen achterblijven. Het gebeurt vaak genoeg dat kijkers simpel vermaak verkiezen boven intrigerende thrillers of indrukwekkende biopics.

Zo is The Old Ways op Netflix (5,4 op IMDb) de laatste weken ontzettend populair en weten we ook van Shadow in the Cloud en Fantasy Island (beiden een 4,9 op IMDb) dat ze het uitstekend doen op Pathé Thuis. Daarnaast wordt bijvoorbeeld de horrorklassieker The Human Centipede (4,4 op IMDb) niet hoog beoordeeld, maar heeft de film flinke bezoekersaantallen gekend en zijn er inmiddels al 76.000 stemmen op uitgebracht in de internationale filmdatabase.

Verhaal, details en trailer van Great White (2021)

Wat een vlucht vol plezier had moeten zijn verandert in een regelrechte nachtmerrie als ze crashen in de oceaan. Met z’n vijven moeten ze in een kleine rubberboot overleven terwijl mens-etende haaien hongerig langs zwemmen.

Jaar: 2021
Soort: Film
Categorie: Horror
Duur: 1 uur en 28 minuten
IMDb: 4,1 uit 2.900 stemmen
Regisseur: Martin Wilson
Cast: Katrina Bowden, Aaron Jakubenko, Kimie Tsukakoshi, Tim Kano
Kijken: Bekijk direct bij Pathé Thuis