Kun je gratis naar Viaplay kijken in 2022?

Het is echt zo ver: de nieuwe streamingdienst Viaplay is live in Nederland! Natuurlijk blijven we Hollanders, dus we zitten graag op de centen en willen voor zo weinig mogelijk geld zo veel mogelijk toffe sporten, films en series kunnen kijken. Gelukkig zijn er meerdere manieren om gratis Viaplay te kijken en zo deels zonder kosten te genieten van het Formule 1-seizoen van 2022, maar ook andere sporten, films en series. In dit artikelen leggen we uit hoe het precies werkt en of er ook proefperiodes worden aangeboden.

Bespaar nu ruim 28% op Viaplay met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Gratis Viaplay door tijdelijke aanbieding van de streamingdienst

Recentelijk is bekendgemaakt wat de kosten van een abonnement op Viaplay zullen zijn. We wisten al dat een normaal abonnement €13,99 per maand zou kosten, maar door aanbiedingen van providers als Ziggo kun je wat van dat maandbedrag af snoepen. Nu heeft Viaplay zelf echter ook laten weten dat ze een tijdelijke deal lanceren die wel heel interessant is voor je portemonnee.

Je kon tot en met 28 februari een jaarabonnement nemen waarvoor je het eerste jaar slechts €99 betaalt (omgerekend €8,25 per maand). Deze actie is voorbij sinds de lancering, maar gelukkig kun je wel nog steeds korting pakken tot en met 31 juli door een tijdelijke verlaging van het maandabonnement met €4 p/m. Reken je deze korting van 28% om in maanden, dan kijk dus eigenlijk bijna 1½ maand van de 5 gratis naar de streamingdienst. Je kunt deze aanbieding nu hier op de officiële website van Viaplay claimen.

Nieuwe KPN klanten krijgen 9 maanden gratis Viaplay en T-Mobile biedt 4 maanden bij een internetabonnement

De TV-aanbieder KPN heeft net als Ziggo een aantrekkelijke actie gelanceerd. Huidige abonnees van de provider krijgen €4 korting per maand, maar vooral nieuwe klanten hebben een mooie deal te pakken. Zij mogen namelijk 9 maanden gratis naar Viaplay kijken. Dat is een korting van omgerekend €125,91 ten opzichte van de gebruikelijke prijs. Daarna gaan de kosten van een abonnement over naar de normale €13,99 p/m.

Ook T-Mobile heeft recentelijk bekendgemaakt een samenwerking met de streamingdienst te starten. Hierdoor krijgen klanten van T-Mobile die een nieuw vast 1-jarig internetabonnement nemen 4 maanden gratis toegang tot Viaplay. Dit geldt voor nieuwe klanten en huidige klanten die hun abonnement verlengen. Na de 4 gratis maanden betaal je tot 1 augustus 2022 voor het Viaplay abonnement €9,99 per maand, waarna de prijs over gaat naar de gebruikelijke kosten van €13,99 p/m. Deze aanbieding kan nu als pre-order worden geclaimd en geldt wanneer een internetabonnement wordt afgesloten, eventueel in combinatie met TV en Vast Bellen. Een nieuw mobiel abonnement doet niet mee aan de actie.

Gratis proefperiode bij Viaplay?

Andere streamingdiensten als Videoland, Amazon Prime Video, discovery+ en NLZIET maken gebruik van gratis proefperiodes, waardoor je respectievelijk 14, 30, 7 en 30 dagen gratis de videodienst uit kunt proberen voordat je een betalende klant wordt. Netflix en Disney+ hadden dit systeem vroeger ook, maar zijn hier de laatste jaren mee gestopt.

Nu zijn aanstaande abonnees van Viaplay natuurlijk benieuwd of deze streamingdienst ook een gratis proefperiode voor nieuwe klanten instelt. De redactie van Streamwijzer heeft hierover navraag gedaan bij het video on demand-platform, maar hieruit werd duidelijk dat er geen gratis proefperiode wordt georganiseerd buiten de bovenstaande aanbiedingen om. Ook na de lancering bleek dit inderdaad te kloppen.

Meer informatie over de streamingdienst voor Formule 1, darts en meer sport, films en series volgt binnenkort

Alles wat je te weten wilt komen over deze streamingdienst vind je op de website en sociale media van Streamwijzer. Zo lichten we de opties uit om op TV naar Viaplay te kijken, maar ook wat het verwachte aanbod van de videodienst wordt en of er ook nog acties bij T-Mobile, DELTA, Caiway en andere providers komen. Ook kun je je aansluiten bij de Facebook groep met Viaplay kijkers om als eerste op de hoogte te zijn over het laatste nieuws omtrent deze videodienst.

Viaplay in Nederland