Gratis Roland Garros kijken in 2023: de 5 beste manieren

Hét graveltoernooi van het jaar is weer in volle gang: Roland Garros 2023, ook bekend als de French Open. Samen met het Australian Open, Wimbledon en US Open vormt het evenement de vier Grand Slams waar de tenniswereld elk jaar reikhalzend naar uitkijkt. Maar elk jaar kunnen de uitzendrechten weer net iets anders verdeeld zijn, waardoor er andere locaties zijn om alle matches te volgen. Daarnaast moet je natuurlijk ook aan je portemonnee denken. Daarom vind je hier de 5 beste manieren waarop je gratis kijken kunt naar het Franse Grand Slam-toernooi dit jaar.

De 5 beste manieren om gratis alle Rolland Garros-tenniswedstrijden van 2023 te kijken

1. Televisie-uitzendingen volgen via de online omgeving van je provider

Dit jaar zijn de uitzendrechten van het Franse Grand Slam-tennistoernooi, net als vorig jaar, wederom in handen van Eurosport. Voorheen werd het toernooi uitgezonden door de NOS, maar dit is al een poos verleden tijd. Via de televisiezenders Eurosport 1 en 2 en door middel van de streamingdienst discovery+, onder andere verkrijgbaar als add-on kanaal bij Amazon Prime Video via de bovenstaande rode knop, kun je alle wedstrijden live volgen. Uiteraard zijn hier ook alle finales te zien, waaronder de grote matches op zaterdag 10 en zondag 11 juni waarna bekend zal zijn wie de titels dit jaar mee naar huis mogen nemen.

Eurosport zit echter ook veelal in het zenderpakket van de provider waar je je (online) tv-abonnement hebt lopen. Hierdoor kun je simpel via de lineaire of digitale kijkomgeving van je televisie-aanbieder op tv naar de geprogrammeerde uitzendingen van Roland Garros 2023 kijken zonder dat je nog een aanvullend abonnement op een streamingdienst nodig hebt. Via de onderstaande twee knoppen kun je als klant van de twee marktleiders op dit gebied—Ziggo en KPN—direct zonder aanvullende kosten naar Ziggo GO of KPN iTV gaan en beginnen met kijken.

2. Gratis elke wedstrijd kijken via de bookmaker BetCity

Eurosport en discovery+ zijn echter niet de enige partijen die in Nederland alle Roland Garros-matches uit mogen zenden. Je kunt namelijk tevens via de bookmaker BetCity de livestream van al deze wedstrijden gratis en natuurlijk legaal in Nederland kunt volgen, wat te zien is aan de rode ‘play’-button naast de desbetreffende match. Hetgeen wat ontbreekt ten opzichte van de bovenstaande opties is de mogelijkheid om met Nederlands commentaar en op hoge resolutie via schermvullend beeld naar de wedstrijd te kijken. Maar daarentegen is het wel volledig kosteloos.

Als je je nu gratis aanmeldt bij dit online wedkantoor, dan krijg je daarnaast als welkomstbonus ook nog eens €50 Free Bets bij een storting en inzetten van minstens een tientje op minimaal gecombineerde odds van 1.50. Je krijgt dan namelijk 5 keer €10 aan Free Bets, elk in te zetten voor respectievelijk BetBuilders, live weddenschappen, prematch weddenschappen, tennis en vrije keuze.

BetCity

3. Delen van discovery+ is toegestaan, dus je kunt meeliften op het account van vrienden of familie

Het is ongebruikelijk dat iemand lid is van alle beschikbare streamingdiensten in Nederland, aangezien dit snel tot hoge kosten leidt in het versplinterde landschap van video on demand-platforms. Gelukkig bieden veel diensten de mogelijkheid om een lidmaatschap te delen met vrienden, familie of kennissen. Hoewel dit niet helemaal kosteloos is, bespaart het wel geld. Ten zij je een hele lieve vriend(in) of gezinslid hebt die de kosten niet met je deelt, maar het wachtwoord wel.

Momenteel kun je op één account gelijktijdig met twee mensen naar een uitzending kijken bij discovery+, zo laat de streamingdienst weten via de website. Daar staat overigens wel bij vermeld dat dit aantal in de toekomst nog zou kunnen veranderen. Blijf de voorwaarden dus altijd goed in de gaten houden.

4. Bezoek een bar om te kijken onder het genot van drankjes en snacks

De COVID-19 pandemie heeft lang genoeg geleid tot gesloten cafés, dus het is nu tijd om je bijdrage te leveren door eropuit te trekken met een groep vrienden. Een bar bezoeken is een ideale manier om kosteloos van de tenniswedstrijden tijdens Roland Garros 2023 te genieten. Je enige uitgaven zijn de drankjes en snacks, maar die zijn het natuurlijk meer dan waard.

Dus aarzel niet om er gezellig op uit te gaan en samen met vrienden een nabijgelegen café te bezoeken om van toptennis te genieten. Dit is veel plezieriger dan thuis op de bank kijken, en je ondersteunt tegelijkertijd de lokale horeca. En indirect natuurlijk ook nog steeds je favoriete speler(s).

Aryna Sabalenka - Practice | Roland-Garros 2023

5. Illegale livestreams raden we natuurlijk af

Het is misschien verleidelijk om te doen alsof het niet bestaat, maar dat is geen effectieve benadering voor het aanpakken van illegale livestreams. Er zijn nog steeds veel mensen over de hele wereld die zonder toestemming naar sport, waaronder tennis van het hoogste niveau, kijken. Ze doen dit bijvoorbeeld via sites zoals He’s Goal, Free Soccer, CricHD of TotalSportek.

Natuurlijk raden we dit ten zeerste af om meerdere redenen. Het is niet alleen onwettig, maar je ontneemt ook de tenniswereld en de sporter waar je supporter van bent een deel van de nodige inkomsten. Bovendien zijn dergelijke illegale websites vaak besmet met virussen, waardoor de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar komt.


Veelgestelde vragen

  • Welke streamingdiensten bieden momenteel abonnementen aan om Roland Garros te kijken?

    In Nederland is er momenteel één streamingdienst waarop je alle Roland Garros-wedstrijden kunt kijken in Nederland: discovery+.

  • Kun je gratis naar Roland Garros kijken vanuit Nederland in 2023?

    Ja, er zijn vijf manieren om kosteloos alle wedstrijden van Roland Garros 2023 te kijken in Nederland. In dit artikel hebben we ze allemaal op een rijtje gezet.


Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Heb je hulp nodig? Dan kun je 24/7 contact opnemen met Loket Kansspel via 0800 24 000 22.