Gratis Pathé Thuis-films kijken in 2023: de 5 beste manieren

Films die nét uit de bioscoop zijn, klassiekers en populaire blockbusters; op Pathé Thuis vind je misschien wel de meeste films van alle streamingdiensten. Het is alleen wel een TVOD-streamingdienst. Dit betekent dat je geen abonnement af hoeft te sluiten, maar iedere film los kunt huren of kopen. Gelukkig zijn er ook meerdere manieren die het gratis kijken naar Pathé Thuis-films mogelijk maken. In dit artikel zetten wij de 5 beste mogelijkheden voor je op een rijtje.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

De 5 beste manieren om gratis naar films te kijken bij Pathé Thuis in 2023

1. Pathé Trakteert

Pathé Thuis heeft al een paar keer de actie Pathé Trakteert gelanceerd, vooral tijdens de coronapandemie, toen de bioscopen door de aangescherpte maatregelen nog gesloten waren. In deze periode kreeg je elke dag een andere film cadeau van de streamingdienst. Via haar social media-kanalen kondigde Pathé Thuis aan om welke film het ging. Deze kon je vervolgens gratis huren. Doordat een gehuurde film bij Pathé Thuis 30 dagen in je bibliotheek blijft staan, hoefde je hem niet direct dezelfde avond te kijken.

Een vergelijkbare actie is de adventkalender van Pathé. Twee jaar geleden telde dit bedrijf in december af naar de feestdagen door iedere dag cadeautjes weg te geven, waaronder wel negen gratis films bij Pathé Thuis. Of Pathé in 2023 weer met een eigen adventkalender komt, is op dit moment nog niet bekend. Maar als je gratis naar films wilt kijken, loont het dus wel om dit soort acties in de gaten te houden. Check hiervoor vooral de social media-kanalen van Pathé Thuis. Daarnaast zullen wij je uiteraard ook via onze website en nieuwsbrief op de hoogte houden van dit soort acties.

2. Acties in de gaten houden

Niet alleen Pathé zelf strooit met toffe aanbiedingen. Ook andere bedrijven werken weleens met de bioscoop en het video on demand-platform samen om dit soort kortingen mogelijk te maken. Bij de ING en de Kruidvat zijn er bijvoorbeeld weleens mooie acties.

  • ING: Voor 500 punten en €13,00 kun je vier films van Pathé Thuis huren ter waarde van €5,99. Normaal kost dit €23,99, dus je bespaart hiermee ongeveer €14 en krijgt dus omgerekend bijna twee films naar keuze gratis. De actie is geldig t/m 1 januari 2023.
  • Kruidvat: Bij Kruidvat krijg je bij de aankoop van actieproducten weleens een Pathé Thuis-voucher ter waarde van twee huurfilms cadeau. Momenteel zijn wij niet op de hoogte van een dergelijke actie, maar het is wel heel goed mogelijk dat die er in de toekomst weer aankomt. Houd dus vooral dit soort partijen in de gaten om af en toe een gratis film mee te pikken. Wij zullen je daarbij helpen door je te informeren via onze website en social media-kanalen.

3. Film cadeau bij Ben & Jerry’s

Écht genieten van een film doe je natuurlijk met de lekkerste snacks. Popcorn, chips, of wat dacht je van Ben & Jerry’s? Als dit jouw favoriete movie snack is, heb je geluk! Bij de aanschaf van de Ben & Jerry’s Caramel Brownie Movie Night krijg je namelijk nu een Pathé Thuis-film cadeau.

Iedere pint bevat een unieke code die je op de website of in de app van Pathé Thuis kunt inwisselen. Zo haal je niet alleen heerlijk karamelijs met chocoladekoekjes en browniechunks in huis, maar kijk je die avond ook naar een huurfilm naar keuze.

4. Kortingsacties van Pathé Thuis

Pathé Thuis heeft een aantal doorlopende acties waarmee je korting krijgt op bepaalde titels. Een voorbeeld van zo’n actie is de Movie of the Week. Iedere week wordt er door Pathé Thuis één film geselecteerd die de hele week voor slechts €0,99 te huren is. Vaak gaat het om titels die niet heel nieuw meer zijn of die plotseling weer relevant zijn doordat ze bijvoorbeeld een vervolg in de bioscoop krijgen.

In de aanloop naar nieuwe bioscoopfilms geeft Pathé Thuis wel vaker korting op eerdere delen, zodat je voor een lage prijs je geheugen kunt opfrissen. Dit hebben ze recent voor onder meer Minions: The Rise of Gru (2022), Top Gun: Maverick (2022) en Jurrasic World: Dominion (2022) gedaan.

Ook de Keuzekorting is een voorbeeld van een doorlopende actie waarmee je wekelijks kunt besparen. Via de Instagram Stories van Pathé Thuis krijg je iedere week vanaf maandagmiddag 13:30 uur de tijd om samen met alle andere volgers te kiezen voor één van de drie aangeboden films. Vanaf donderdag kun je vervolgens de hele week voor maar €1,99 naar de gekozen film kijken. Op zich krijg je met al deze acties natuurlijk geen gratis films, maar je profiteert iedere keer wel van ongeveer 67% korting, waardoor je in feite 2 op de 3 films gratis kunt kijken.

5. Volg Streamwijzer

Een laatste manier om geld te besparen is door onze social media-kanalen en website in de gaten te houden. Wij geven namelijk soms gratis codes weg voor Pathé Thuis.

Meer informatie over het aanbod van Pathé Thuis

Iedere maand worden er nieuwe kaskrakers en blockbusters toegevoegd aan het aanbod van Pathé Thuis. Om te zorgen dat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste releases, publiceren wij geregeld een overzicht met nieuwe films op Pathé Thuis per maand. Ook kun je daar alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in de planning van de streamingdienst staan.

Sluit je daarnaast aan bij de Facebook-groep van Pathé Thuis-kijkers om kijktips uit te wisselen en het laatste nieuws te vinden over de tofste kortingsacties.

Pathé Thuis 🍿

Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.