Kun je gratis naar HBO Max kijken in 2022?

Yes yes yesss, de nieuwe streamingdienst HBO Max is live in Nederland! Natuurlijk blijven we Hollanders, dus we zitten graag op de centen en willen voor zo weinig mogelijk geld zo veel mogelijk toffe films & series van HBO, Max Originals, Warner Bros., DC en Cartoon Network kunnen kijken. Gelukkig zijn er meerdere manieren om gratis HBO Max te kijken en zo deels zonder kosten te genieten van alle toffe content. In dit artikelen leggen we uit hoe het precies werkt en of er ook proefperiodes worden aangeboden.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Elk jaar een paar maanden gratis HBO Max kijken door vooruit te betalen bij een jaarabonnement

Je kunt flink besparen, en dus omgerekend een paar maanden per jaar gratis naar HBO Max kijken, door vooruit te betalen met een jaarabonnement. Het goedkoopste abonnement—’Basic’—kost €5,99 per maand, maar je kunt er ook voor kiezen om per jaar te betalen. Dan betaal je niet (12 x €5,99 =) €71,88 per jaar, maar slechts €46,99. Dat is een korting van €24,89 (in totaal 34,6%) op jaarbasis, waardoor je prijs per maand omgerekend uitkomt op slechts €3,92. Daarmee kijk je ruim ruim 4 maanden per jaar gratis.

Verder kun je ook kiezen voor het ‘Standard’ abonnement. Met €7,99 per maand is deze slechts 2 euro p/m duurder, maar je krijgt er veel meer voor terug (scroll 2 alinea’s verder voor een overzicht). Ook hier kun je flink korting pakken met een jaarabonnement, want dan betaal je €59,99 per jaar in plaats van €95,88. Met een korting van €35.89 (in totaal 37,4%) komt je omgerekende maandprijs neer op precies €5. Ook hier leidt het omrekenen tot een gratis kijkperiode van 4 maanden per jaar. Mooi nieuws dus!

Gratis HBO Max door tijdelijke aanbieding van de streamingdienst

Voor de allersnelste beslissers werd door HBO Max in de eerste weken dat de streamingdienst live was een aanbieding gelanceerd met levenslang 50% korting, waardoor je slechts €2,99 tot €3,99 per maand betaalde als je lid wordt tussen 8 maart en 31 maart 2022. Rekende je deze korting van 50% om in maanden, dan kijk je dus eigenlijk je hele leven lang 6 maanden van de 12 per jaar gratis naar de streamingdienst. Let op: deze actie is inmiddels verlopen, dus je kunt alleen nog van de bovenstaande jaarkorting gebruik maken.

Gratis proefperiode bij HBO Max?

Andere streamingdiensten als Videoland, Amazon Prime Video, discovery+ en NLZIET maken gebruik van gratis proefperiodes, waardoor je respectievelijk 14, 30, 7 en 14 dagen gratis de videodienst uit kunt proberen voordat je een betalende klant wordt. Netflix en Disney+ hadden dit systeem vroeger ook, maar zijn hier de laatste jaren mee gestopt. Bovendien heeft ook de nieuwe F1-streamingdienst Viaplay ervoor gekozen om geen gratis proefperiode aan te bieden.

Nu zijn aanstaande abonnees van HBO Max natuurlijk benieuwd of deze streamingdienst ook een gratis proefperiode voor nieuwe klanten instelt. De redactie van Streamwijzer heeft hierover navraag gedaan bij het video on demand-platform, maar hieruit is duidelijk geworden dat er geen gratis proefperiode wordt georganiseerd buiten de bovenstaande aanbiedingen om.

Meer informatie over de streamingdienst

Verder is het goed om te weten dat het delen van een account is toegestaan binnen een huishouden of naaste familie, de nieuwste bioscoopfilms van Warner Bros. binnen 45 dagen zonder aanvullende betaling online komen op HBO Max en de app van de videodienst op allerlei verschillende apparaten te downloaden is (klik op de link in het woord ‘app’ voor een compleet overzicht). Ten slotte kun je betalen via de grote providers (iDEAL, VISA, Mastercard, PayPal) en via in-app aankoop (Apple App Store, Google Play Store en Samsung Checkout).

We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van deze nieuwe streamingdienst via de informatiepagina over HBO Max. Verder vind je in de Facebook groep met HBO Max-kijkers als eerste het laatste nieuws. En natuurlijk via de website, alle social media-kanalen van Streamwijzer en via je mail.

HBO Max in Nederland
Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.