Gratis te zien dit weekend: de Grand Prix van Miami 2023

De coureurs moeten na de Grand Prix van Azerbeidzjan afgelopen week gas bij geven, want de volgende race van het Formule 1-seizoen 2023 scheurt alweer voorbij. Goed nieuws voor alle racefans, want het is mogelijk om de Grand Prix in Miami van vrijdag 5 tot en met 7 mei helemaal gratis te kijken. De streamingdienst F1 TV heeft namelijk een tijdelijke actie waarbij je zeven dagen kosteloos kunt kijken naar alle vrije trainingen, de kwalificatie én de grote race op zondag. Zo is het gehele raceweekend voor €0 te streamen.

→ Meld je nu aan bij F1 TV Pro en kijk 7 dagen gratis naar Formule 1, maar ook F2, F3, Porsche Supercup, alle onboard-camera’s en boardradio, historische races, documentaires en meer 🏁

Alles van Formule 1 wordt dit jaar weer uitgezonden via F1 TV Pro en F1 TV Access

Iedere Formule 1-liefhebber weet dat Viaplay en F1 TV de enige twee streamingdiensten zijn die in Nederland live alle vrije trainingen, kwalificaties en races van het Formule 1-seizoen in 2023 mogen uitzenden. Eerder had Ziggo nog de rechten in handen, maar dit is al een poos verleden tijd. Inmiddels kun je voor €7,99 per maand of €64,99 per jaar een abonnement op F1 TV Pro nemen, waarmee je de livestream van iedere F1-sessie volgt. Ben je abonnee? Dan krijg je ook toegang tot de boordcamera’s teamradio’s, livetijden en het voorprogramma met F2, F3 en Porsche Supercup. Daarbovenop heb je ook exclusieve F1-programma’s, archiefmateriaal en documentaires tot je beschikking. Kun je de race een keer niet kijken? Dat is gelukkig ook niet erg, want alle herhalingen, hoogtepunten en voorprogramma’s zijn er gemakkelijk terug te kijken.

Zo werkt de gratis proefperiode voor de F1 Grand Prix in Miami op 5-7 mei 2023

Heb je nog geen abonnement op F1 TV Pro? Dan hangt er momenteel een buitenkansje in de lucht. De videodienst van de Formule 1-organisatie heeft namelijk begin deze week een tijdelijke actie gelanceerd waarmee je tot uiterlijk maandag 8 mei 2023 om middernacht 7 dagen gratis een F1 TV Pro-abonnement kunt uitproberen. Dit is mogelijk voorafgaand aan zowel het jaar- als maandabonnement. De streamingdienst deed dit eerder ook al tijdens de Grand Prix van Bahrein. Alle liefhebbers konden zo volledige kosteloos kijken naar de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen.

Door deze actie kunnen fans de Grand Prix van Miami gratis volgen en dus ontdekken of Max Verstappen zijn titel op het Amerikaanse circuit kan verdedigen. Vorig seizoen maakte de racebaan zijn debuut op de F1-kalender. Coureurs kunnen maar beter wennen aan de baan, want deze is direct voor tien jaar vastgelegd. Ieder seizoen een raceweekend in Miami is dus vanaf nu vaste prik. Het volledige Formule 1-weekend in Miami is dus binnen de proefperiode te bekijken, inclusief vrije trainingen op vrijdag en zaterdag, de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag. Als je je gratis testtijd binnen deze eerste week zou opzeggen, zullen er hierna ook geen kosten in rekening worden gebracht.

Stap voor stap uitleg: zo kijk je gratis naar de F1 Grand Prix in Miami van 2023

We horen je denken: hoe werkt dit dan precies? We leggen je hieronder stap voor stap uit hoe je van deze tijdelijke actie van F1 TV gebruik kunt maken. Een belangrijk punt waar je op moet letten is dat je kiest voor het ‘Pro’ lidmaatschap in plaats van de ‘Access’. Met laatstgenoemde is het namelijk niet mogelijk om naar de Formule 1-livestream te kijken. Na de proefperiode kun je er natuurlijk zelf voor kiezen om het jaarlijkse of maandelijkse abonnement aan te houden. Het jaarabonnement is momenteel een aanzienlijk stuk goedkoper (ruim 32%) dan de maandelijkse versie.

1. ➡️ Ga hier direct naar de officiële website van F1 TV en kies voor ‘F1 TV Pro’

2. Selecteer het lidmaatschap maandelijks of jaarlijks en klik op de grote rode knop met ‘Abonneer nu’

3. Vul je gegevens in om een account aan te maken en maak gebruik van de gratis proefperiode van 7 dagen

Benieuwd hoe je na de gratis proefperiode nog steeds kosteloos kunt kijken naar alle races uit de Formule 1? Wij hebben de 8 beste manieren uitgezocht hoe je na de tijdelijke actie van F1 TV nog steeds gratis Grands Prix live volgen kunt.

Betalingsmethode via creditcard voor de rest van het seizoen

Vanwege de facturering na de gratis proefperiode wordt er bij de registratie door F1 TV gevraagd om creditcardgegevens. Je kunt niet met iDeal betalen via dit systeem, zoals we eerder al uitgebreid hier op onze website hebben uitgelegd. Helaas is het tot op heden bij deze internationale streamingdienst dus niet mogelijk om met een debitcard te betalen in plaats van een creditcard.

Voor elk probleem is gelukkig een oplossing. Je kunt namelijk een gratis virtuele prepaid creditcard aanvragen. Een organisatie waar je deze bij kunt aanschaffen is bijvoorbeeld hier bij bunq. Met dat systeem zet je geld over vanaf je debitkaart om vervolgens je F1 TV-abonnement met een digitale creditcard van bunq te verifiëren. Meer weten over welke betalingsmethoden worden geaccepteerd? Dan kun je naar de website van F1 TV gaan en het kenniscentrum bezoeken via ‘FAQs’ onderaan de pagina. Vervolgens wordt onder ‘Account en facturering’ bij ‘Welke betaalmethoden accepteren wij?’ vermeld dat alleen VISA en Mastercard worden geaccepteerd in Nederland.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.