F1 Grand Prix in Bahrein wordt hele weekend gratis uitgezonden

Goed nieuws voor Formule 1-liefhebbers die dit weekend klaarzitten voor de allereerste race van het nieuwe seizoen: de Grand Prix in Bahrein is van vrijdag 3 tot en met zondag 5 maart helemaal gratis te zien. Door een eenmalige en tijdelijke actie van F1 TV kun je namelijk 7 dagen lang kosteloos naar de streamingdienst kijken, waardoor alle drie de vrije trainingen, de kwalificatie én de race er voor €0 te streamen zijn.

Eenmalige en tijdelijke actie voor het nieuwe Formule 1-seizoen bij F1 TV

F1 TV Pro biedt slechts één keer per jaar een speciale ‘gratis proefperiode’-aanbieding aan voor nieuwe abonnees. Uiterlijk tot maandag 6 maart 2023, om precies te zijn om middernacht, heb je de mogelijkheid om kosteloos een F1 TV Pro-abonnement voor 7 dagen uit te proberen. Deze promotie is beschikbaar voor zowel het jaar- als maandabonnement.

Door deze actie kunnen liefhebbers van deze koningklasse in de racesport onder andere tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen en de nieuwe Nederlandse coureur Nyck de Vries voor het eerst in 2023 in actie zien komen. Het volledige Formule 1-weekend in Bahrein is nu namelijk binnen die proefperiode te bekijken, inclusief vrije trainingen op vrijdag en zaterdag, de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag. Als je je gratis testtijd binnen de eerste week opzegt, zullen er geen kosten in rekening gebracht worden na deze 7 dagen.

Stap voor stap: zo kijk je gratis naar de F1 Grand Prix in Bahrein op 3-5 maart 2023

Mooi nieuws dus! Maar hoe werkt het nou precies? Hieronder leggen we stapsgewijs uit hoe je gebruik kunt maken van de tijdelijke actie van F1 TV. Let wel op dat je kiest voor het ‘Pro’ lidmaatschap, want met ‘Access’ kun je niet naar de Formule 1-livestream kijken. Meer informatie hierover vind je in ons artikel over de verschillende soorten abonnementen van F1 TV. Daarbij kun je ook kiezen voor ‘jaarlijks’ of ‘maandelijks’ na de gratis proefperiode. Het jaarabonnement is momenteel ruim 32% goedkoper van de maandelijkse versie.

  1. 👉 Ga hier direct naar de officiële website van F1 TV en kies voor ‘F1 TV Pro’
  2. Selecteer het lidmaatschap maandelijks of jaarlijks en klik op de grote rode knop met ‘Abonneer nu’
  3. Vul je gegevens in om een account aan te maken en maak gebruik van de gratis proefperiode van 7 dagen

Creditcard als betalingsmethode voor de rest van het seizoen

Verder is het goed om te weten dat bij de registratie door F1 TV wordt gevraagd om creditcardgegevens vanwege de facturering na de gratis proefperiode. Hier is geen optie voor een betaling met iDeal in het systeem, zoals we eerder al uitgebreid op onze website hebben uitgelegd. Helaas heeft deze internationale streamingdienst in tegenstelling tot Formule 1-concurrent Viaplay dus nog geen betalingssysteem dat volledig is afgestemd op de Nederlandse markt, waar debitcards vaak worden gebruikt in plaats van creditcards.

Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen door een gratis virtuele prepaid creditcard aan te vragen. Dit kan bijvoorbeeld hier bij bunq. Met dat systeem kun je geld overzetten vanaf je debitkaart en vervolgens je F1 TV-abonnement betalen met de digitale creditcard van bunq. Als je meer wilt weten over welke betalingsmethoden worden geaccepteerd, kun je naar de website van F1 TV gaan en het kenniscentrum bezoeken via ‘FAQs’ onderaan de pagina. Vervolgens wordt onder ‘Account en facturering’ bij ‘Welke betaalmethoden accepteren wij?’ vermeld dat alleen VISA en Mastercard worden geaccepteerd in Nederland.

Vraag direct de gratis virtuele bunq creditcard aan 💳