Disney+ blijft maar groeien in Nederland en voegt binnenkort zelfs 1.000 nieuwe films en series voor volwassenen toe met de introductie van de categorie Star op de streamingdienst. Hierdoor kun je nu gebruik maken van flinke korting door een lidmaatschap te nemen vóór de prijsverhoging en zo kun je omgerekend tot mei 2021 gratis alle films en series op Disney+ bekijken.

Hoe kun je gratis naar Disney+ kijken in 2021?

Er komt een prijsverhoging van 29% bij Disney+ aan op 23 februari 2021 vanwege de toevoeging van 1.000 nieuwe films en series voor volwassenen. Het maandabonnement gaat €8.99 p/m kosten in plaats van €6.99 en het jaarabonnement gaat omhoog naar €89.99 p/j van €69.99. De streamingdienst beloont trouwe abonnees echter door ze minstens een half jaar lang geen extra kosten in rekening te brengen. Dat betekent dat je als abonnee die voor 23 februari 2021 zijn of haar lidmaatschap heeft afgesloten pas bij je eerste betaling na 23 augustus 2021 de verhoogde prijs gaat betalen.

AbonnementPrijs per jaarGemiddelde prijs per maandAantal dagen gratisGratis streamen tot
Maandabonnement na verhoging€107.88€8.99
Maandabonnement voor verhoging€91.88€7.6654 dagen gratis24 februari 2021
Jaarabonnement na verhoging€89.99€7.5061 dagen gratis3 maart 2021
Jaarabonnement voor verhoging€69.99€5.83128 dagen gratis9 mei 2021

Dat betekent dat je flink voordeel kunt pakken door je abonnement voor de prijsverhoging aan te schaffen. In de bovenstaande tabel sommen we de prijs op die je in het jaar 2021 betaalt voor de verschillende abonnementen. De exacte prijs is afhankelijk van je precieze aanschafdatum, maar deze kosten zijn een goede indicatie. Voor een maandabonnement is uit gegaan van 8 maanden (tot en met augustus) voor de oude prijs en 4 maanden (september tot en met december) voor de nieuwe prijs. Door een maand-of jaarabonnement abonnement voor de prijsverhoging aan te schaffen betaal je zo veel minder, dat je omgerekend respectievelijk 54 of 128 dagen gratis Disney+ kunt streamen. Dat is in het beste geval tot 9 mei 2020!

Conclusie

  • Je betaalt veel minder voor een Disney+ abonnement dat je afsluit vóór 23 februari 2020
  • Je betaalt veel minder voor het verkiezen van een jaarabonnement boven een maandabonnement
  • Omgerekend bespaar je door nu een Disney+ abonnement te nemen tot 35% op je abonnementsprijs, waardoor je omgerekend ruim 4 van de 12 maanden gratis kunt streamen

Zo sluit je nu nog een abonnement op Disney+ af of wijzig je je huidige abonnement

Voor nieuwe abonnees: klik hier om direct naar Disney+ te gaan en sluit een abonnement op de streamingdienst af. Je pakt de meeste korting door vóór 23 februari 2020 je lidmaatschap af te sluiten en door te kiezen voor een jaarabonnement.

Voor huidige maandabonnees: lees hier hoe je je Disney+ lidmaatschap wijzigt van een maand- naar een jaarabonnement om korting te krijgen op je abonnementsprijs. Zo kijk je omgerekend in 2021 tot 9 mei gratis naar je favoriete streamingdienst.

Voor huidige jaarabonnees: houd je abonnement aan. Pas bij je eerstvolgende facturatie na 23 augustus 2021 betaal je de nieuwe abonnementsprijs, waardoor je flinke korting pakt op de nieuwe verhoogde kosten van een lidmaatschap bij Disney+.

Waarom en voor wie komt er een prijsverhoging bij Disney+?

Vanaf 23 februari 2021 komt er naar Disney, Marvel, Pixar, Star Wars en National Geographic een zesde categorie bij op Disney+ genaamd Star. Deze nieuwe categorie gaat ervoor zorgen dat er maar liefst 1.000 films en series bij komen op de streamingdienst, maar ook dat de abonnementsprijs met 29% verhoogd zal worden van €6.99 per maand of €69.99 per jaar naar €8.99 per maand of €89.99 per jaar.

Oude prijsNieuwe prijs
€6.99 per maand€8.99 per maand
€69.99 per jaar€89.99 per jaar

Iedereen die benieuwd is voor wie de vernieuwde prijs geldt, kan meer informatie vinden in het artikel over de prijsverhoging bij Disney+ voor huidige en nieuwe abonnees.

Kun je ook gebruik maken van een gratis proefperiode?

Helaas heeft Disney+ besloten om te stoppen met de gratis proefperiode. Je kunt er dus niet voor kiezen om een maand of 7 dagen gratis naar de films en series op de streamingdienst te kijken. Ook loopt de actie van Fortnite af en wordt er geen korting gegeven door PlayStation, Xbox, Ziggo, KPN, TikTok of andere partijen waarvan de geruchten lopen dat je met een gratis account kunt proberen om naar Disney+ te kijken.

Wel kun je hier bij Disney+ een maandabonnement afsluiten om eerst een maandje het video on demand-platform uit te proberen. Als het je goed bevalt, kun je direct hierna beslissen om je abonnement op de eerder uitgelegde wijze om te zetten naar een jaarabonnement zodat je minder betaalt. Let wel op dat je dit allemaal op tijd doet, want anders betaal je na de prijsverhoging toch gewoon de hogere abonnementskosten.