Nieuw: epische roadtrip in ‘The Grand Tour: Eurocrash’ op Amazon Prime Video

Top Gear-fans, opgelet! Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond nodigen ons uit voor een “roadtrip waarvan niemand ooit gedacht heeft om hem te maken”. Deze keer leggen ze een route van 2250 kilometer af door Midden-Europa, met onder meer beelden vanuit Polen, Hongarije en Slovenië. De aflevering is vanaf vandaag, vrijdag 16 juni, te zien op Prime Video.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond reizen door Midden-Europa

Al sinds 2016 worden we eens in de zoveel tijd getrakteerd op een nieuwe aflevering van The Grand Tour, waarin het trio Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond een spectaculair roadtrip maakt. Deze keer nemen ze ons niet mee naar een exotische locatie, maar naar de weelderige landschappen van Midden-Europa.

De mannen beginnen in Gdańsk, Polen, en maken een reis door Slowakije, Hongarije en Slovenië. En dit doen ze uiteraard weer in auto’s die niet mis zijn. Zo komen er onder meer door de Sovjet-Unie gemaakte Formule 1-auto’s voorbij. Verder rekruteren de mannen een beroemde Formule 1-wereldkampioen voor hun team, komen ze terecht in een time loop en staat ze een Fast and Furious-achtige finale te wachten op een militaire vliegbasis. Benieuwd? Hieronder bekijk je de eerste beelden.

The Grand Tour: Eurocrash | Official Trailer | Prime Video

Goed nieuws: ‘The Grand Tour’ keert terug

Iedere paar maanden verschijnt er een gloednieuwe aflevering van The Grand Tour. De vorige stamt uit september 2022, heet The Grand Tour: A Scandi Flick en neemt ons mee naar het ijskoude Scandinavië.

Met hun nieuwste Midden-Europese roadtrip komt de spectaculaire serie gelukkig nog niet tot een einde. Jeremy Clarkson laat in een interview met Prime Video weten dat er in ieder geval nog twee delen volgen. Clarkson zegt hier het volgende over:

“Voor de volgende aflevering—in feite de twee volgende—zijn we terug op enigszins angstaanjagend terrein en doen we dingen die we deden toen we dertig of veertig waren. Maar nu zijn we vijftig en zestig, dus ik ben wel redelijk zenuwachtig voor de volgende twee. Laten we zeggen dat we teruggaan naar Afrika, en dit wordt een lastige. Het is lastig als je jong en fit bent, maar ik ben niet fit. En ik ben inmiddels 63 jaar.”
– Jeremy Clarkson

Meer informatie over de film

Jeremy, Richard en James maken een ongekende roadtrip door Midden-Europa, in auto’s waarvan niemand ooit had durven dromen. In deze onvergetelijke tocht verkennen ze Gdańsk in Polen, rijden ze door Slowakije, Hongarije en Slovenië. Ze proeven van de Sovjet-stijl Formule 1, worden aangevallen door dodelijke boogschutters, betrekken een beroemde autocoureur bij hun avontuur en nemen deel aan een adembenemende Fast and Furious climax. Deze speciale aflevering sluit aan op hun nieuwste release, A Scandi Flick. Deze wordt gelanceerd voordat hun volgende avontuur, dat recentelijk is gefilmd in Mauritanië, plaatsvindt.

TitelThe Grand Tour: Eurocrash
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur
TaalEngels
CategorieReality
CastJeremy Clarkson, Richard Hammond, James May

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.