Deze 5 realityprogramma’s over goudzoekers zijn op discovery+ te zien

De streamingdienst discovery+ is goudrijk aan de leukste en meest vermakelijke real-life entertainmentprogramma’s. Hieronder valt ook de langlopende realityshow Gold Rush. Deze razend populaire serie kreeg zelfs meerdere spin-offs en vergelijkbare content, waarvan er heel wat via het video on demand-platform te zien zijn. In dit artikel vind je 5 realityprogramma’s over goudzoekers die allemaal kunnen worden gestreamd bij discovery+.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

5x realityprogramma’s over goudzoekers op discovery+ die je moet zien

5. Gold Rush: White Water (serie, 5 seizoenen)

Dustin Swept Up By River in $80k Gold Hunt | Gold Rush: White Water

Gold Rush: White Water is een realityserie die ontstond als spin-off van de populaire serie Gold Rush. Het verhaal volgt goudzoekers Fred Hurt en zijn zoon Dustin Hurt. Samen met een team van duikers, bergbeklimmers en monteurs keren zij terug naar Haines Borough in Alaska. Daar gaan zij op zoek naar hun fortuin door met een zuigbagger te duiken in het woeste water van McKinley Creek. Inmiddels zijn van dit programma 5 seizoenen bij Discovery’s videodienst te zien.

4. Gold Divers (serie, 9 seizoenen)

Gold Divers Best Bits!

Gold Divers (ook bekend als Bering Sea Gold) is een realityserie met 9 seizoenen op discovery+ die zich afspeelt in Nome, Alaska. Dit programma is afkomstig van de makers van Deadliest Catch en volgt in elk seizoen een nieuwe bemanning van schepen die met verschillende opstellingen worden uitgerust om goudwinning te bereiken in verschillende seizoenen en waterdieptes. Zij moeten het opnemen tegen verraderlijke zeeën en gevaarlijke weersomstandigheden om voldoende goud te vinden om uit de kosten te komen en veilig thuis te keren.

3. Ice Cold Gold (serie, 1 seizoen)

Ice Cold Gold | Viewer's Choice Top 20

De realityserie Ice Cold Gold volgt een groep optimistische goudwerkers die als eerste Amerikanen op zoek gaan naar edelstenen- en metalen in delen van Groenland die voorheen onbereikbaar waren voor mensen. Groenland kent één van de meest onbewoonbare klimaten van de hele wereld, waardoor er maar twee maanden ‘zomer’ per jaar zijn. Tijdens deze korte periode probeert de groep mijnwerkers letterlijk goud te slaan in delen van het land waar nog nooit iemand eerder is geweest. Hier zullen zij het moeten opnemen tegen levensgevaarlijke situaties zoals aardverschuivingen en poolstormen met isolatiekoorts en roofdieren op de loer. Hiervan is één set afleveringen bij Discovery’s streamingdienst te zien.

2. Gold Rush: Parker’s Trail (serie, 4 seizoenen)

The Biggest Gold Nugget Ever Found | Gold Rush: Parker's Trail

Gold Rush: Parker’s Trail is wederom een spin-off van Gold Rush en valt tussen seizoen 7 en 8 van de hiervoor genoemde serie. De serie volgt avonturier Parker Schnabel, Rick Ness, cameraman James Levelle en hun wildernisgids Karla Ann. Samen trekken ze in 4 seizoenen langs de dodelijke Klondike Trail, de bijna 965 kilometer lange besneeuwde route die mijnwerkers van de kust van Alaska naar de goudvelden van de Klondike liepen.

1. Gold Rush (serie, 12 seizoenen)

$2.3 Million Gold Jackpot Saves Tony Beets’ Season! I Gold Rush

Gold Rush is de langlopende realityserie van Discovery die verschillende families en hun goudmijn-ondernemingen volgt. De 12 seizoen-durende serie vindt voornamelijk plaatse in de Klondike regio van de Yukon in Canada en in de Amerikaanse staat Alaska. Hier zullen de teams van mijnwerkers met verschillende obstakels worden geconfronteerd en uitdagingen moeten aangaan terwijl ze naar goud graven in de moeilijkste omstandigheden.

Op discovery+ zijn nog veel meer gouden realityseries te vinden

Naast deze selectie van 5 titels zijn er nog meer goedzoekende series op discovery+ te vinden. Zo kijk je op de streamingdienst ook onder andere naar:

  • Aussie Goldhunters
  • Gold Rush: Winter’s Fortune
  • Gold Rush: Dave Turin’s Lost Mine
  • Gold Rush: Freddy Dodge’s Mine Rescue
  • Outback Opal Hunters
  • Lost Mines: Restored
  • Curse of the Frozen Gold

Meer informatie over deze streamingdienst

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips met elkaar uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: Discovery

Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.