Update: dit is alles wat je moet weten over ‘Het Gouden Uur’ seizoen 2

Heel Nederland was een tijdje geleden in de ban van de bloedstollende serie Het Gouden Uur. Maar inmiddels is het alweer een tijdje geleden dat de afleveringen op tv werden uitgezonden en (even later) op Netflix verschenen. We weten wel al dát er een tweede seizoen komt, maar is het al duidelijk wanneer we ernaar kunnen kijken? In dit artikel kom je van alles te weten over de nieuwe afleveringen, zoals het verhaal, de cast en de releasedatum.

‘Het Gouden Uur’ krijgt zeker een tweede seizoen

Het geweldige nieuws dat er ook een tweede seizoen van Het Gouden Uur komt, is al een tijdje geleden bekendgemaakt. Het splinternieuwe seizoen is op dit moment zelfs al in ontwikkeling. Dit heeft producent NL Film in 2023 laten weten op hun website.

De verlenging kon eigenlijk ook niet uitblijven. Het Gouden Uur werd ontzettend goed bekeken en enthousiast ontvangen, zowel toen de serie op de televisie uitgezonden werd (in oktober 2022) als toen Netflix hem aan het aanbod toevoegde (in september 2023). Kijkers noemden hem onder meer “on-Nederlands goed”.

Releasedatum van seizoen 2 nog niet bekend

Seizoen 2 is dus in de maak, maar wanneer kunnen we er dan eindelijk naar kijken? Nog steeds is dit helaas niet bekend. Hoewel de serie al in het voorjaar van 2023 verlengd werd, is er nog geen nieuws naar buiten gebracht over het verdere verloop. Zodra we meer weten, werken we deze pagina direct bij.

📺 Op de hoogte blijven van de nieuwste films en series op de Nederlandse televisie? Houd dan vooral onze website in de gaten, laat je informeren via je mail of volg ons op social media.

Waar gaat seizoen 2 van ‘Het Gouden Uur’ over?

In het eerste seizoen van Het Gouden Uur volgden we Mardik, een gedreven rechercheur van Afghaanse afkomst die na een terroristische aanslag zijn jeugdvriend Faysal verdenkt en op onderzoek uitgaat. Op hetzelfde moment doet de AIVD een verontrustende ontdekking over zijn verleden en richten ze hun pijlen juist weer op hém.

Tijdens de laatste aflevering blijkt dat Faysal misschien hulp heeft gehad van binnen de politie. “Als jij gelijk hebt, dan is dit allemaal zo veel groter dan we nu denken,”, zegt AIVD-medewerker Joelle (Ellen Parren). Het tweede seizoen lijkt hier dan ook over te gaan: de zoektocht naar de personen binnen de politie die met de aanslag te maken hebben gehad. Verdere plotdetails zijn er nog niet naar buiten gebracht.

Dit kunnen we je vertellen over de cast

Omdat we dus nog niet precies weten waar seizoen 2 over gaat en er weinig gedeeld wordt door de makers, is ook de cast nog niet bekend. Het lijkt waarschijnlijk dat Nasrdin Dchar en Ellen Parren er sowieso weer bij zijn, maar verder tasten we nog even in het duister. Het blijft allemaal dus even afwachten!

Verhaal en trailer van ‘Het Gouden Uur’

Op een avond ontvangt Mardik een verontrustend sms’je waaruit blijkt dat zijn jeugdvriend Faysal naar Nederland is gekomen. Als er de volgende dag een terroristische aanslag wordt gepleegd, verdenkt Mardik direct Faysal en gaat op onderzoek uit, met drastische gevolgen…


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.