Deze 20 Gouden Films zijn nu met flinke korting te zien op Pathé Thuis

Elk jaar worden tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) de Gouden Films uitgereikt aan de Nederlandse titels die meer dan 100.000 bioscoopbezoekers hebben weten te trekken. Speciaal geselecteerd door het NFF biedt Pathé Thuis maar liefst 20 van deze Gouden titels tijdelijk met flinke korting aan.

20x Gouden Films met korting bij Pathé Thuis

1. Hoe Duur Was De Suiker (2013)

Slavin Mini-Mini leeft voor het geluk van haar blanke halfzus Sarith. Als ze de kans krijgt om te kiezen voor haar eigen vrijheid ten koste van haar meesters slaat bij Mini-Mini de twijfel toe.

2. Oorlogswinter (2008)

De 14-jarige Michiel kan niet wachten tot hij iets kan beteken voor het verzet. Als zijn buurjongen hem vraagt een brief te bezorgen is het eindelijk zover. Al snel blijkt dat de communicatie in de brief is verraden.

3. De Dirigent (2018)

Antonia Brico is als kind met haar ouders geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen want in die tijd zijn er geen vrouwelijke dirigenten.

4. Sonny Boy (2011)

Vlak voor de tweede wereldoorlog ontmoeten Waldemar en Rita elkaar. Hun werelden staan ver uit elkaar, maar toch vallen ze voor elkaar. Kort na hun eerste ontmoeting blijkt Rita zwanger. Het schandaal is niet te overzien.

5. April, May en June (2019)

Als de ernstig zieke moeder van April, May en June zich realiseert dat ze niet lang meer te leven heeft, roept ze haar dochters naar huis.

6. Het Diner (2013)

De broers Serge en Paul gaan met hun vrouwen Babette en Claire uit eten. Tijdens het eten proberen ze één gespreksonderwerp te vermijden: hun kinderen. Die hebben iets verschrikkelijks op hun geweten, wat hun toekomst kan verwoesten.

7. Black Butterflies (2011)

De jonge Ingrid Jonker combineert haar schrijftalent met een gevoelige geest. Jack, de grote liefde in haar leven kan haar niet het geluk en de gemoedsrust geven waar ze naar op zoek is.

8. Tonio (2016)

De 21-jarige Tonio fietst vroeg in de ochtend richting huis na een avond uit met zijn vrienden. Hij wordt geschept door een auto en komt om het leven. Zijn ouders worden geconfronteerd met een verlies dat hun leven voorgoed zal veranderen.

9. Weg Van Jou (2017)

Evi wordt voor werk overgeplaatst naar Zeeuws-Vlaanderen. Ze verlaat haar stadse leven en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe leven in Zeeuws-Vlaanderen waarbij het lijkt alsof alles tegen zit.

10. Bloed, Zweet & Tranen (2015)

Vlak voor zijn dood worstelt André Hazes met zijn heftige verleden, zijn verslechterde gezondheid en de angst voor wat hem te wachten staat. Hij wil nog één keer schitteren in een uitverkochte Arena als dé volkszanger van Nederland.

11. De Matchmaker (2017)

Chris maakt een promovideo voor een datingsite met zijn moeder Marja stiekem in de hoofdrol. De reacties van mannen stromen binnen. Na enige verbazing durft Marja, met Chris als matchmaker, het datingavontuur aan te gaan.

12. De Club van Lelijke Kinderen (2018)

Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is.

13. De Heineken Ontvoering (2011)

Op een koude novemberdag in 1983 wordt ‘s werelds succesvolste en rijkste bierbrouwer Alfred Heineken samen met zijn chauffeur Ab Doderer voor de deur van zijn kantoor ontvoerd door de crimineel Willem Holleeder en zijn drie vrienden.

14. Hartenstraat (2014)

De broers Serge en Paul gaan met hun vrouwen Babette en Claire uit eten. Tijdens het eten proberen ze één gespreksonderwerp te vermijden: hun kinderen. Die hebben iets verschrikkelijks op hun geweten, wat hun toekomst kan verwoesten.

15. Toscaanse Bruiloft (2014)

Sanne runt samen met haar ouders Casa Matrimonio in Toscane. Een luxe landhuis en de ideale plek voor een droombruiloft. Op deze romantische plek komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren.

16. Lucia de B. (2014)

Lucia de Berk is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Er zijn geen concrete bewijzen, maar ze wordt toch veroordeeld tot levenslang.

17. Ventoux (2015)

Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. Als jeugdvriendin Laura ook opeens opduikt, dienen allerlei spoken uit het verleden zich ook aan.

18. Dolfje Weerwolfje (2011)

Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij op een nacht verandert in een wit pluizig dier: een wolfje. Zijn pleegbroertje Timmie vindt het vet en doopt hem ‘Dolfje weerwolfje’, maar de gevoelige Dolfje wil helemaal geen weerwolfje zijn.

19. Midden in de Winternacht (2013)

Tijdens een testvlucht met de Kerstman stort de pratende eland Moos neer in de schuur van Max. Samen gaan ze op zoek naar de Kerstman om hem op tijd voor Kerst weer met zijn slee de lucht in te krijgen.

20. Publieke Werken (2015)

Het huis van de vioolbouwer Vedder, tegenover het net gebouwde Centraal Station van Amsterdam, moet het veld ruimen voor het geplande Victoria Hotel. Samen met zijn neef Anijs beraamt hij een plan om het onderste uit de kan te halen.

Gouden Films die dit jaar bij het NFF worden uitgereikt

In 2021 zijn er weer een paar nieuwe bioscoopfilms bijzonder goed bezocht en daarom zullen er opnieuw een aantal prijzen uitgereikt worden. In ieder geval zullen Luizenmoeder – De Film, De Nog Grotere Slijmfilm, Zwaar Verliefd! 2, De Slag Om De Schelde en Bon Bini: Judeska In Da House de prijs in ontvangst mogen nemen. Daarbij is De Slag Om De Schelde zo goed bezocht dat de film de Platina status krijgt door de >400.000 bioscoopbezoekers sinds de release.

Alle films die op Pathé Thuis verschijnen per maand

Elke maand plaatst Pathé Thuis nieuwe films op de streamingdienst, zodat je steeds de meest recente titels als allereerste in je thuisbioscoop kunt streamen. Een overzicht hiervan publiceren we in onze artikelen met nieuwe films op Pathé Thuis per maand. Ook kun je daar alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in de planning van de streamingdienst staan.

Meer nieuws over de beste en nieuwste films van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het laatste nieuws over de films op Pathé Thuis te vinden. Zo laten we weten wat de populairste titels op de streamingdienst van dit moment zijn, lichten we verborgen parels uit en lees je toplijstjes van de beste films en je favoriete genre. Veel kijkplezier!