Zo krijg je toegang tot Google Bard AI vanuit Nederland

Bij Streamwijzer houden we je altijd op de hoogte van de nieuwste en beste films, series, podcasts en sportuitzendingen op de streamingdiensten in Nederland, maar we updaten je van tijd tot tijd ook over de grootste trends in het digitale landschap. Zo is dé ’talk of the town’ de laatste tijd natuurlijk de opkomst van Artificial Intelligence, kortweg bekend als AI of in het Nederlands als Artificial Intelligence. Na implementatie in ChatGPT en Bing van Microsoft, heeft Google nu ook zijn eigen variant gelanceerd: Google Bard. Momenteel heb je vanuit Nederland echter nog geen toegang tot deze technologie, maar dat is te verhelpen. In dit artikel leggen we uit hoe dat precies werkt.

In het kort: dit is het AI-systeem Google Bard

Google Bard is een innovatief AI-systeem dat ontwikkeld is door Google en de wereld stormenderhand verovert. Door gebruik te maken van geavanceerde algoritmes, analyseert het systeem content als taalmodel en kan het allerlei vragen op ingenieuze wijze beantwoorden. Helaas is Google Bard momenteel echter alleen beschikbaar in landen zoals het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Gelukkig is er een manier om dit geavanceerde platform alsnog te gebruiken: met behulp van VPN-technologie. Belangrijk om te weten is wel dat de Nederlandse taal momenteel nog niet ondersteund wordt, dus dat het blijft bij Engelstalige communicatie als je er daadwerkelijk gebruik van maakt. Je moet inloggen op een Google-account om van het systeem gebruik te kunnen maken.

Toegang tot Google Bard AI vanuit Nederland met een VPN

Op het moment van schrijven is Google Bard nog niet toegankelijk vanuit Nederland. Toch is het gelukkig alsnog mogelijk om gebruik van het splinternieuwe systeem te maken. Men gebruikt hiervoor namelijk een VPN. Dat is afkorting voor de term Virtual Private Network—vertaald een virtueel privé netwerk.

Het is een soort programma dat je op je computer inschakelt en ervoor zorgt dat je gegevens worden versleuteld. Hierdoor wordt je online privacy en de veiligheid van je data gewaarborgd en is het mogelijk om een ander locatiesignaal van je apparaat af te geven dan de daadwerkelijke locatie waar je je bevindt. Bekijk altijd zelf of het gebruik van een VPN niet in strijd is met de algemene voorwaarden van een website of dienst. Neem vervolgens een goede VPN (lees hier uitleg en tips) en surf naar de voorheen ontoegankelijke website vanaf de locatie waar je je nu bevindt. Hieronder leggen we het stap voor stap uit.

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op een ander land waarin Google Bard momenteel beschikbaar is, bijvoorbeeld de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk
  3. Ga https://bard.google.com/, log in op je Google-account en maak direct gebruik van de AI-dienst 🌍

Afbeelding ter illustratie

Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met kunstmatige intelligentie, een systeem dat Streamwijzer ter aanvulling van expertise helpt onder de naam ‘Sam’. Voor meer informatie over de gebruikswijze kunt u de disclaimer rechts onderaan de website raadplegen.