Kijktip: één van de engste horrorfilms ooit kreeg een remake en die staat op Amazon Prime Video

Het wordt gezien als een van de engste films ooit: de Oostenrijkse horrorfilm Ich Seh, Ich Seh uit 2014. Destijds waren er geruchten dat bioscoopbezoekers tijdens het kijken zouden zijn flauwgevallen en ook critici raakten maar niet uitgepraat over de intense en huiveringwekkende kijkervaring. Spannend! Voor iedereen die liever Engelstalige films kijkt, hebben we goed nieuws: de Amerikaanse remake van de film is te zien op Amazon Prime Video. Deze heet Goodnight Mommy en is wederom lekker spannend.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

‘Goodnight Mommy’ is een remake van één van de engste films ooit

We stappen in Goodnight Mommy in het leven van de tweelingbroers Lukas en Elias. Hun moeder keert na een cosmetische ingreep terug naar huis met een gezicht dat volledig in verband gewikkeld is. Langzaamaan merken de jongens op dat hun moeder steeds onvoorspelbaarder en vreemder gedrag begint te vertonen. Is de vrouw onder het gaas eigenlijk wel hun eigen moeder? En zijn ze nog wel veilig?

In de Amerikaanse remake wordt de hoofdrol gespeeld door topactrice Naomi Watts. Verder spelen ook Cameron Crovetti (The Boys), Nicholas Crovetti (Big Little Lies), Peter Hermann (Younger) en Jeremy Bobb (Jessica Jones) mee. Hieronder bekijk je de trailer.

‘Goodnight Mommy’ én het origineel zijn te zien op Amazon Prime Video

Goodnight Mommy is sinds 16 september vorig jaar te zien op Amazon Prime Video, toen de film toegevoegd werd aan het aanbod van de streamingdienst. Hier kun je trouwens ook terecht voor de originele film uit 2014, Ich Seh, Ich Seh, maar daarvoor is wel een aanvullend September Film-lidmaatschap nodig. Dit kun je wel naast de 30 dagen gratis Amazon Prime Video tevens eerst 14 dagen kosteloos proberen.

Bekijk Ich Seh, Ich Seh direct op Amazon Prime Video met September Film 🍿

Meer informatie over de film

Tweelingbroertjes treffen hun moeder op haar boerderij aan met haar gezicht in verband gewikkeld. Ze legt uit dat dit door een cosmetische ingreep komt. Maar wanneer haar gedrag steeds onvoorspelbaarder en vreemder wordt, neemt een angstaanjagend idee bezit van de jongens: het vreselijke vermoeden dat de vrouw onder het gaas helemaal hun moeder niet is.

TitelGoodnight Mommy
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 31 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Horror
RegisseurMatt Sobel
CastNaomi Watts, Cameron Crovetti, Nicholas Crovetti

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.