Spannende true crime-serie ‘The Good Mothers’ is vanaf vandaag te zien

Heb je weleens gehoord van de ‘Ndrangheta-maffia? Deze Siciliaanse bende is geen grap en dat weten ook de drie moedige vrouwen op wie de gloednieuwe true crime-serie The Good Mothers gebaseerd is. In deze zesdelige reeks volgen we hun pogingen om het imperium te verzwakken en een nieuw leven op te bouwen—en dit was natuurlijk niet zonder gevaar. De serie is sinds woensdag 5 april te zien op Disney+.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Moedige vrouwen en de Siciliaanse maffia in ‘The Good Mothers’

Denise, Maria Concetta en Giuseppina worden al jaren onderdrukt door de ‘Ndrangheta-maffia en besluiten dat het nu klaar is. Ze willen zichzelf en hun families losmaken van de onderwereld en slaan daarvoor de handen ineens met openbaar aanklager Anna Colace. Maar een gevaarlijk imperium trotseren doe je natuurlijk niet zomaar en de riskante strategie van de drie moedige vrouwen zorgt ervoor dat ze hun leven steeds meer moeten vrezen.

Dit waargebeurde verhaal, dat voor het eerst verteld werd in de bestseller van Alex Perry, is de basis van de bloedstollende Italiaanse serie The Good Mothers. Achter de schermen werkten de scriptschrijver van The Last Kingdom (Stephen Butchard) en de regisseur van The Crown (Julian Jarrold) samen, dus we kunnen er heel wat van verwachten. De eerste twee afleveringen bewijzen dat, want daar werd eerder dit jaar al een award mee in de wacht gesleept. Op IMDb krijgt de serie bovendien nu al een uitmuntende score van een 8,7. Benieuwd geworden? Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

‘The Good Mothers’ is sinds vandaag te zien op Disney+

De gloednieuwe true crime-serie is op woensdag 5 april verschenen en dit betekent dat je direct alle zes afleveringen kunt bingen. Uiteraard is dit niet de enige nieuwe titel die we deze maand mogen verwelkomen op Disney+. Zo is dit ook de maand waarin de live-actionverfilming Peter Pan & Wendy te zien zal zijn en verschijnen daarnaast series als Rennervations, Tiny Beautiful Things en The English.

📺 Benieuwd naar alle nieuwe titels? Je vindt een overzicht van alles wat er deze maand naar de streamingdienst komt in onze lijst met nieuwe films en series op Disney+.

Meer informatie over de serie

The Good Mothers is gebaseerd op een waar verhaal en vertelt het leven van drie moedige vrouwen die opgroeiden binnen de ‘Ndrangheta-maffia en besloten om samen te werken met openbaar aanklager Anna Colace, die pas in Calabrië is aangekomen. Dit is het verhaal van drie vrouwen die vechten voor hun leven en de toekomst van hun kinderen, in een poging om het criminele imperium te verzwakken.

TitelThe Good Mothers
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalItaliaans
CategorieMisdaad, Drama
RegisseurJulian Jarrold
CastSimona Distefano, Alessandra Roca, Marco Zingaro, Stefano Fregni, Alessandra Aulicino

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.