‘Good Luck To You, Leo Grande’ met Emma Thompson is vanaf vandaag te streamen

Oscarwinnares Emma Thompson is in Good Luck To You, Leo Grande Nancy Stokes, een weduwe van in de zestig die wil meemaken wat goede seks is en hiervoor een jonge sekswerker inhuurt. De film werd geprezen door critici en lovend ontvangen door kijkers, en nu kun je hem ook eindelijk vanuit huis zien. Pathé Thuis voegde hem namelijk op 16 februari 2023 toe aan haar aanbod.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Oscarwinnares Emma Thompson in dramakomedie ‘Good Luck To You, Leo Grande’

Good Luck To You, Leo Grande vertelt het verhaal van Nancy Stokes. Nadat haar man Robert overlijdt, beseft ze dat ze nog nooit goede seks heeft gehad en daar toch wel erg benieuwd naar is. Ze huurt een hotelkamer en laat de jonge sekswerker Leo Grande langskomen om samen een bucketlist af te werken. De oprechte interesse van de twee in elkaar zorgt ervoor dat ze allebei langzaam hun muren moeten laten zakken, voor de ander maar ook vooral voor zichzelf.

De rol van Nancy Stokes wordt dus gespeeld door Emma Thompson, die Oscars won voor haar rol in Howards End en haar scenariobewerking van Sense and Sensibility. Je kunt haar ook kennen van de Harry Potter-reeks en de kerstklassieker Love Actually. Haar tegenspeler is de Ierse Daryl McCormack, die vooral bekend is van de populaire serie Peaky Blinders.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Oscarwinnares Emma Thompson in de hoofdrol
2️⃣ Enthousiaste reacties, met een score op de Tomatometer van 93%
3️⃣ Speelt zich bijna geheel af op één locatie, maar blijft toch boeiend

‘Good Luck To You, Leo Grande’ is sinds 16 februari te zien bij Pathé Thuis

Op donderdag 16 februari 2023 voegde TVOD-streamingdienst Pathé Thuis de film toe aan haar aanbod. Vanaf dat moment kun je hem huren (vanaf €4,99) en kopen (vanaf €9,99). Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

Meer informatie over de film

Haar man Robert verzorgde voor Nancy een huis, een familie en – op het zicht – een goed leven. Maar goede seks stond niet op het menu. Wanneer Robert komt te overlijden bedenkt Nancy een plan. Ze gaat op zoek naar avontuur en naar de voldoening die ze al die jaren gemist heeft. En dat avontuur vindt ze in de vorm van een sekswerker genaamd Leo Grande. In een anonieme hotelkamer ontmoeten ze elkaar. Leo ziet er in het echt net zo uit als op zijn foto, maar Nancy had niet gerekend op goede seks én een goed gesprek. Leo heeft over alles een mening en hoewel hij niet altijd de waarheid vertelt, vindt Nancy hem leuk. En hij haar. Haar seksuele zelfverzekerdheid groeit en Nancy begint te ontspannen. Tijdens de stiekeme afspraken verschuift de machtsdynamiek en brokkelen de secuur opgebouwde façades langzaam af.

TitelGood Luck To You, Leo Grande
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 37 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Komedie
IMDb7,2 uit 16.000 stemmen
RegisseurSophie Hyde
CastEmma Thompson, Daryl McCormack

Synopsis: Universal Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.