Medische dramaserie ‘The Good Doctor’ officieel verlengd met zesde seizoen

De populaire ziekenhuisserie The Good Doctor wordt officieel met een zesde seizoen uitgebreid. De serie van Amerikaanse zender ABC ging in september 2017 van start en is gebaseerd op de gelijknamige Zuid-Koreaanse serie uit 2013. De serie is al langer op Videoland te streamen, maar sinds kort staan ook seizoen 1-4 op de nieuwe streamingdienst Viaplay in Nederland.

Seizoen 6 van The Good Doctor is op komst

De populaire medische dramaserie wordt officieel met een zesde seizoen verlengd. Dat is niet verrassend als je naar de kijkcijfers van de serie kijkt. Het vijfde seizoen wordt momenteel in Amerika nog uitgezonden en trekt bijna 5 miljoen (!) kijkers per aflevering. Deze nieuwe episodes zijn ook wekelijks te zien bij Videoland.

Wat de exacte releasedatum van seizoen 6 zal zijn, is op het moment van schrijven nog onbekend. Wel is de kans groot dat deze datum rond eind 2022 – begin 2023 zal liggen, want de productie moet nog beginnen. Niets is hierover echter nog bevestigd op het moment van schrijven. Ook over de plot van het nieuwe seizoen zijn op het moment van schrijven nog geen details bekend. Wel is bevestigd dat Freddie Highmore als Dr. Shaun Murphy terugkeert. Zodra wij meer informatie over het nieuwe seizoen en de releasedatum binnen krijgen, zullen we dit uiteraard via onze websitesite en social media kanalen met jullie delen.

Waar alle huidige 5 seizoenen van The Good Docter te streamen zijn

Goed nieuws voor fans van The Good Doctor: de serie is in Nederland via meerdere diensten beschikbaar om te streamen. Zo staan de eerste vier seizoenen van de populaire dramaserie op Viaplay, de nieuwe streamingdienst met onder andere de uitzendrechten van Formule 1 en darts in handen. Daar doet hij het enorm goed want The Good Doctor staat momenteel op #2 in de Top 10 van meest bekeken films en series bij Viaplay.

Mocht je nog geen abonnement op Viaplay hebben, of toch heel graag ook bij willen blijven met het vijfde seizoen van de serie, dan is Videoland een andere optie. Op dit video on demand-platform zijn namelijk alle vijf seizoenen beschikbaar en worden nieuwe afleveringen tevens wekelijks op de streamingdienst ter beschikking gesteld.

‘The Good Doctor’: verhaal, informatie en trailer

Dr. Shaun Murphy, een jonge chirurg met savantsyndroom, wordt aangenomen op de afdeling chirurgie van een prestigieus ziekenhuis. De vraag wordt: kan iemand die moeilijkheden heeft om met mensen om te gaan wel hun leven redden?

TitelThe Good Doctor
SoortSerie
Jaar2017
TaalEngels
Duur6 seizoenen
CategorieDrama
NetwerkABC
IMDb8,2 uit 87.000 stemmen
MakerDavid Shore
CastFreddie Highmore, Richard Schiff, Hill Harper, Fiona Gubelmann, Will Yun Lee, Christina Chang, Antonia Thomas, Paige Spara, Nicholas Gonzalez

Synopsis: Viaplay

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.