Deze 5 dingen wist je nog niet over de razend populaire film ‘Godzilla vs. Kong’ (nu te zien bij Pathé Thuis)

Twee legendes ontmoeten elkaar in het nieuwste bombastische kijkcijferkanon van Warner Bros. Pictures. Wat betreft de titel Godzilla vs. Kong spreken de hoofdrollen dan ook behoorlijk voor zich. Al in 2015 werd de film officieel aangekondigd, maar nu, in 2021, is hij dan eindelijk te zien in de Nederlandse bioscoop en bij Pathé Thuis. Hieronder vind je 5 toffe feitjes over Godzilla vs. Kong die je waarschijnlijk nog niet wist.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis


Vijf dingen die je nog niet wist over de film Godzilla vs. Kong (2021)

Er wordt heel veel gepraat over deze razend populaire film. Zo werden er op IMDb al meer dan 161.000 reviews achtergelaten. Toch zijn er veel dingen die je waarschijnlijk nog zijn ontgaan. Daarom lichten we vandaag 5 dingen uit die je waarschijnlijk nog niet wist over Godzilla vs. Kong.

1. Jia, het kleine meisje uit de film, is echt doof

Eén van de meest opvallende personages uit de film is Jia. Jia is een klein meisje dat een wel hele bijzondere band heeft met King Kong. De band die de twee hebben speelt een prominente rol in de film. Jia kan namelijk communiceren met de reusachtige gorilla.

Jia wordt gespeeld door Kaylee Hottle. Hottle is nog maar 9 jaar oud en maakt in deze blockbuster haar filmdebuut.

2. Het is de eerste film in 59 jaar tijd waarin zowel King Kong als Godzilla te zien zijn

Hoewel de twee beiden onderdeel uitmaken van de MonsterVerse, zijn ze zelden te aanschouwen in dezelfde film. De laatste keer was al weer in 1962, toen de twee naast elkaar acteerden in de film King Kong vs. Godzilla.

Destijds zagen de films er nog heel anders uit en waren de monsters een stuk minder realistisch.

3. Het is de eerste film waarin zoveel aandacht besteed wordt aan de hollow earth

De hollow earth-theorie is een theorie waarbij ervan uitgegaan wordt dat er zich, in het midden van onze aardbol, nog een hele andere wereld bevindt. Deze theorie wordt vaak behandeld in films die onderdeel zijn van de MonsterVerse, maar er was nog nooit zoveel aandacht voor de theorie als nu.

Een kleine spoiler: in Godzilla vs. Kong reizen onze hoofdpersonages zelfs af naar de hollow earth.

4. Dit is de tweede keer dat Kyle Chandler verschijnt in een King Kong-film, ditmaal als een ander personage

Inderdaad, voor acteur Kyle Chandler is het de tweede keer dat hij een rol vervult in een King Kong-film. De eerste keer was namelijk in de film King Kong, die in 2005 uitkwam. Destijds speelde hij Bruce Baxter, maar in de nieuwste King Kong-film speelt hij Mark Russel, de vader van de bekende Stranger Things-actrice Millie Bobby Brown.

5. De film speelt zich af in 2024 en heeft heel veel futuristisch elementen in zich

Wat je erg vaak ziet, is dat films een verhaal laten zien dat zich afspeelt in het verleden. Wat je minder vaak ziet, is dat makers besluiten zich te verplaatsen naar de toekomst. De makers van Godzilla vs. Kong deden dit wel, de film speelt zich namelijk af in het jaar 2024.

Dat is niet zonder reden: in 2024 is de 70e verjaardag van Godzilla. De eerste Godzilla-film, Godzilla, dateert namelijk uit het jaar 1954.

Godzilla vs. Kong (film, 2021) is vanaf 2 augustus 2021 te zien bij Pathé Thuis

Op de laatste dag van maart 2021 werd de film in de Verenigde Staten al gelanceerd, maar in Nederland moesten we door de sluiting van de bioscopen wachten tot 17 juni om de film te kunnen bekijken. Nu, slechts 1.5 maand later, wordt Godzilla vs. Kong gelanceerd in ’thuispremière’ bij Pathé Thuis als zogeheten premium-film. Vanaf 2 augustus 2021 is de film te huren bij de TVOD-streamingdienst. Vervolgens zal de titanenstrijd vanaf 15 september te koop zijn op de streamingdienst en vanaf 29 september te huur zijn tegen het gereduceerde (reguliere) huurtarief. Hieronder vind je waar hij over gaat en kun je alvast de trailer bekijken om in de stemming te komen.

Verhaal, details en trailer van Godzilla vs. Kong (2021)

Godzilla is op oorlogspad en niks lijkt hem te kunnen stoppen. Er is maar één optie om de wereld te redden: Kong. Wat heeft Godzilla tot waanzin gedreven? En nog belangrijker, welke titaan zal de gruwelijke strijd winnen?

Jaar: 2021
Soort: Film
Categorie: Actie, Sci-Fi, Thriller
Duur: 1 uur en 40 minuten
Regisseur: Adam Wingard
Schrijvers: Eric Pearson, Max Borenstein, Terry Rossio
Cast: Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall
Kijken: Bekijk direct bij Pathé Thuis