Deze kickboksers nemen het tijdens Glory Collision 5 tegen elkaar op

Nog héél even geduld, maar dan barst de strijd los op 17 juni om 19:30 uur in Ahoy Rotterdam tijdens de Glory Collision 5. Met maar liefst vier wereldtitelgevechten op de fightcard wordt het festijn nu al hét kickboksevenement van het jaar genoemd. Het belooft dan ook een waar spektakel te worden, waarbij tevens een hoop nieuwe namen het in de ring tegen elkaar op zullen nemen. Reden genoeg om meer te weten te komen over deze nieuwe generatie vechtsterren. Alle wedstrijden tijdens Glory Collision 5 kijk je vanaf 19:30 uur live op Videoland.

Welke duels worden er in de ring uitgevochten?

Tijdens Glory Collision 5 strijden acht vechters om vier verschillende wereldtitels. Het evenement wordt gepresenteerd door Mark Schaaf. Hij wordt bijgestaan door voormalig prof kickbokser Remy Bonjasky en voormalig Mixed Material Arts en kickbokser Melvin Manhoef. De twee heren zullen als analisten aanschuiven aan de desk. Ook zal Jay-Jay Boske live verslag doen als ringside reporter.

Naast de strijd om de vier wereldtitels vinden er ook nog vijf andere duels plaats in de verschillende kickboksklassen. Zo neemt lichtgewicht Andrej Kedveš het op tegen Mareks Pelcis. In het weltergewicht zien we Diaguely Camara en Eduard Gafencu in actie komen. Tijdens het lichtzwaargewicht gaat Felipe Stievano Micheletti de strijd aan met Ibrahim Elbouni, terwijl de klasse middengewicht is gereserveerd voor Michael Boapeah tegen Ulrice Bokeme. Nabil Khachab vecht het als zwaargewicht uit met Vladimir Tok. Hieronder vind je de fight card in een Instagram-post van @glorykickboxing.

Wie strijden er voor de wereldtitels?

We weten nu hoe de overige duels eruit zullen zien, maar wie nemen het dan allemaal tegen elkaar op in de strijd om de wereldtitel? Hieronder vind je de vier langverwachte wedstrijden in de categorieën weltergewicht, middelgewicht, lichtzwaargewicht en zwaargewicht.

Weltergewicht

Het eerste gevecht van de avond belooft direct een spannende strijd te worden, waarbij regerend kampioen in het weltergewicht Endy Semeleer zijn titel gaat verdedigen tegen Jay Overmeer. Eerder dit jaar versloeg hij Murthel Groenhart tijdens Glory 85. Met deze overwinning wist hij zijn wereldtitel voor de eerste keer veilig te stellen. Zijn nieuwe uitdager Jay Overmeer zal het hem in ieder geval knap lastig maken en er alles aan doen om de grote eindzege van hem weg te kapen.

Middelgewicht

Tijdens het tweede gevecht staat middelgewicht kampioen Donovan Wisse wellicht voor de grootste uitdaging uit zijn kickbokscarrière. Hij neemt het in de ring op tegen zeker niet de minste uitdager: Serkan Ozcaglayan. Met maar liefst 36 knockouts op zijn naam is hij zeker een tegenstander om voor uit te kijken. Hoewel Wisse al eerder wist te winnen van Jason Wilnis, Yousri Belgaroui, Cesar Almeida en Juri De Sousa, zal hij ook tijdens dit gevecht flink aan de bak moeten en al zijn skills tevoorschijn moeten halen.

Lichtzwaargewicht

Donegi Abena wist in februari dit jaar zijn Glory lichtzwaargewicht-titel te winnen, maar nu staat hij alweer in de ring tegenover Tarik Khbabez om deze te verdedigen. Laatstgenoemde Haagse krachtpatser zou het dit jaar opnemen tegen Kristpas Zile, maar Zile trok zich terug uit het gevecht. Hij werd vervangen door Daniel Toledo. Daar draaide Khbabez zijn hand echter niet voor om. Zo wist hij in de tweede ronde door een technische knock-out het gevecht te winnen. Abena weet dus wat hem in de ring te wachten staat.

Zwaargewicht

De avond wordt afgesloten met de absolute topper in de klasse zwaargewicht. Antonio Plazibat en Tariq Osaro strijden tegen elkaar om de wereldtitel. Hoewel de twee heren teamgenoten zijn bij Mike’s Gym, zullen ze in de ring hun vriendschap opzij moeten schuiven en gaan vechten voor de overwinning. Rico Verhoeven zal de twee ongetwijfeld in de gaten houden, want de regerend wereldkampioen neemt het later dit jaar op tegen de winnaar van het duel.

Glory Collision 5 | 17 juni LIVE | 4 titelgevechten

Wie zijn de nieuwe generatie vechtsterren die het tegen elkaar opnemen?

Het beloven vier zinderende wedstrijden te worden, waarin de topsporters hun wereldtitels moeten verdedigen. Maar wie zijn eigenlijk deze vechters die zaterdag 17 juni in een bomvol Ahoy Rotterdam in de ring staan? We zetten alle informatie over de profs voor je op een rij.

Tariq Osaro

We trappen de lijst af met de 27-jarige Tariq Osaro, beter bekend als Cookie. Net als zijn teamgenoot en tevens tegenstander tijdens Glory Collision 5—Antonio Plazibat—traint hij bij Mike’s Gym in Amsterdam. In april wist hij zijn eerste Viermans Heavyweight toernooi te winnen, waarmee hij zijn plek voor de World Grand Prix in december veilig wist te stellen. Naast zijn eigen carrière als kickbokser werkt hij als jeugdcoach.

✍️ NaamTariq Osaro
📝 BijnaamCookie
🗒 Leeftijd27
🤼‍♂️ Vecht voorNigeria 🇳🇬
📍 WoonplaatsAmersfoort
🏆 Current rank#2 Heavyweight
🥊 Traint bijMike’s gym

Antonio Plazibat

Iedereen kan zich de uitspraak “Ricoooo, where are youuu?” wel herinneren. Nadat Antonio Plazibat wist te winnen van zijn tegenstander, daagde de 29-jarige prof Rico Verhoeven uit voor een gevecht. Helaas is het hier nog niet van gekomen, omdat de de regerend wereldkampioen een paar weken voor het duel geblesseerd raakte. Hoewel Plazibat dus nog niet oog in oog in de ring met Verhoeven heeft gestaan, is hij gefocust op zijn volgende wedstrijden. Zo zei hij over het duel met zijn teamgenoot Osaro: “Het maakt mij niet uit wie er tegenover mij staat. Ik ben van plan om dit gevecht zo snel mogelijk te beëindigen door middel van een knockout”. Osaro is dus gewaarschuwd…

✍️ NaamAntonio Plazibat
📝 Bijnaam
🗒 Leeftijd29
🤼‍♂️ Vecht voorKroatië 🇭🇷
📍 WoonplaatsSplit en Amsterdam
🏆 Current rank#1 Heavyweight
🥊 Traint bijMike’s gym

Tarik Khbabez

Vechtbaas Tarik Khbabez streed al eerder in de categorie zwaargewicht, waar hij onder andere tegenover Rico Verhoeven en Antonio Plazibat kwam te staan. Na een paar gevechten vond de Hagenees het echter wel best en besloot verder te gaan in de lichtzwaargewicht divisie. Een goede zet, want niet veel later versloeg hij Daniel Toledo door hem de ring uit te slaan. Khbabez, wie eerder nog als brandweerman werkzaam was, kan niet wachten om eindelijk de titel van Donegi Abena af te pakken.

✍️ NaamTarik Khbabez
📝 BijnaamThe Tank
🗒 Leeftijd31
🤼‍♂️ Vecht voorMarokko 🇲🇦
📍 WoonplaatsDen Haag
🏆 Current rank#2 Light Heavyweight
🥊 Traint bijARJ Trainingen

Endy Semeleer

Wie een wereldtitel te pakken heeft, zal hem tot in den treure moeten blijven verdedigen. Dat weet Endy Semeleer maar al te goed, want hij mag voor de tweede keer aan de bak om zijn weltergewicht titel te behouden. Naast kickbocksen timmert de prof hard aan de weg om ook professioneel e-sporter te worden. Zowel in de ring, als tijdens een potje FIFA kun je hem dan ook beter niet uitdagen.

✍️ NaamEndy Semeleer
📝 BijnaamBad News Endy
🗒 Leeftijd27
🤼‍♂️ Vecht voorCuraçao 🇨🇼
📍 WoonplaatsEmmeloord
🏆 Current rankKampioen Welterweight
🥊 Traint bijChallenge Gym Emmeloord

Jay Overmeer

Endy Semeleer mag zich opmaken voor een uitdaging, want hij staat op 17 juni lijnrecht tegenover Jay Overmeer in de ring. Met 4 Glory overwinningen en 15 knockouts op zijn naam timmert Overmeer hard aan zijn kickboks carrière. Naast het beoefenen van de vechtsport is hij tevens personal trainer, waarmee hij andere mensen helpt fit te worden.

✍️ NaamJay Overmeer
📝 BijnaamThe Matrix
🗒 Leeftijd26
🤼‍♂️ Vecht voorNederland 🇳🇱
📍 WoonplaatsAmsterdam
🏆 Current rank#1 Welterweight
🥊 Traint bijJay Overmeer Personal Training

Donovan Wisse

De 26-jarige Donovan Wisse is bezig met een record, want de vechter is al 7 wedstrijden ongeslagen. Hij zal zijn titel voor de tweede keer moeten verdedigen tegen Serkan Ozcaglayan. Wie dacht dat de twee enigszins goed met elkaar omgaan, heeft het mis. Serkan crashte namelijk de persconferentie van Wisse. Daar was hij op zijn zachts gezegd niet blij mee, waardoor de strijd ongekend voelbaar is tussen de twee heren.

✍️ NaamDonovan Wisse
📝 BijnaamDreamchaser
🗒 Leeftijd26
🤼‍♂️ Vecht voorSuriname 🇸🇷
📍 WoonplaatsParamaribo en Wassenaar
🏆 Current rankKampioen Middleweight
🥊 Traint bijKickboxingFearless

Serkan Ozcaglayan

Waar Serkan Ozcaglayan zijn bijnaam ‘slaappil’ vandaan heeft? Door zijn felle linkerhoek laat hij menig tegenstander ‘slapen’ in de ring. Niet gek dat hij dan ook zijn laatste twee duels wist te winnen met knockouts, waardoor de krachtpatser het nu mag opnemen tegen regerend kampioen Donovan Wisse.

✍️ NaamSerkan Ozcaglayan
📝 BijnaamSlaappil
🗒 Leeftijd29
🤼‍♂️ Vecht voorTurkije 🇹🇷
📍 WoonplaatsDen Haag
🏆 Current rank#1 Middleweight
🥊 Traint bijMike’s gym

Donegi Abena

De laatste in het rijtje, maar zeker niet de minste vechter. In februari wist hij namelijk de lichtzwaargewicht-titel te veroveren door tijdens Glory 83 te winnen met de technische knockout van Sergej Maslobojev. Hij zal er alles aan doen om op 17 juni voor het eerst zijn titel te verdedigen tegen Tarik Khbabez.

✍️ NaamDonegi Abena
📝 Bijnaam
🗒 Leeftijd25
🤼‍♂️ Vecht voorSuriname 🇸🇷
📍 WoonplaatsUtrecht
🏆 Current rankKampioen Light Heavyweight
🥊 Traint bijSB Gym
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.