Psychologische thriller ‘Glass’ (2019) met absolute sterrencast staat nu op Disney+

Disney+ heeft een hele waslijst aan nieuwe films en series bekendgemaakt voor oktober 2021. Op de 22e dag van de maand is één van de nieuwe titels die wordt toegevoegd het derde deel uit de bekende Unbreakable-trilogie van M. Night Shyamalan: de film Glass uit 2019 met onder andere James McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson en Anya Taylor-Joy.

Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Pixar, Star, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

‘Glass’ (film, 2021) is vanaf 22 oktober 2021 te zien op Disney+

Recentelijk heeft de streamingdienst bekendgemaakt wat we kunnen verwachten aan nieuwe films en series op Disney+ in oktober 2021. Zo weten we dat Black Widow zonder VIP-toegang te zien zal zijn voor alle abonnees van de streamingdienst, maar ook dat seizoen 1-6 van Empire, seizoen 1 van Pagan Peak, Scary Movie 4 (2006) en nog heel veel meer titels online zullen verschijnen. Inmiddels is er al een overzicht van 75 films en (afleveringen van) series naar buiten gebracht door het video on demand-platform.

Bizar goede cast

Laten we voorop stellen dat de cast van Glass op zijn zachtst gezegd indrukwekkend is. Zo worden de drie hoofdrollen vertolkt door James McAvoy, Bruce Willis en Samuel L. Jackson. Die kun je respectievelijk kennen als Bruce in Filth (2013), als John McClane in Die Hard (5 films) en als Jules Winnfield in Pulp Fiction (1994).

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kleinere rollen in deze film. Een opvallende naam is bijvoorbeeld Anya Taylor-Joy, de actrice die afgelopen jaar nog beroemder werd dan ze al was door haar hoofdrol als Beth Harmon in de Netflix-serie The Queen’s Gambit en ook als Illyana Rasputin te zien is in The New Mutants (2020) op Disney+.

Verhaal en informatie van ‘Glass’ op Disney+

David Dunn is met hulp van zijn zoon op zoek naar de seriemoordenaar die verantwoordelijk is voor een aantal ontvoeringen in een buurt in Philadelphia. Wanneer David stuit op de dader, Kevin Wendell Crumb met de psychische aandoening Dissociatieve Identiteitsstoornis, worden ze allebei opgepakt en opgesloten in een inrichting. Daar brengt de geheimzinnige psychologe Ellie Staple ze samen met de geniale, maar breekbare Elijah Price met als doel ze alle drie af te helpen van wat zij ziet
als grootheidswaanzin. Maar kan ze wel op tegen deze drie zelfverklaarde superhelden?

TitelGlass
SoortFilm
Jaar2019
TaalEngels
Duur2 uur en 9 minuten
GenreDrama, Thriller, Sci-Fi
IMDb6,6 uit 224.000 stemmen
RT Tomatometer36% uit 404 recensies
RT Audience Score67% uit 10.000+ stemmen
RegisseurM. Night Shyamalan
CastJames McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Anya Taylor-Joy, Sarah Paulson, Spencer Treat Clark, Charlayne Woodard, Luke Kirby, Adam David Thompson
KijkenBekijk direct bij Disney+

Trailer

Rest van de trilogie is te streamen op verschillende video on demand-platforms

Glass (2019) is onderdeel van de Unbreakable-trilogie, ook bekend als de Eastrail 177 Trilogy. De twee andere films die daar deel van uit maken zijn allebei ook geregisseerd door M. Night Shyamalan. De eerste film, Unbreakable (2000) is ook hier op Disney+ te bekijken. De tweede film, Split uit 2016, kun je hier op Pathé Thuis en hier op Netflix streamen op het moment van schrijven.


Synopsis: Disney+
Beeld: Universal Pictures