Giro della Toscana: live kijken op tv en online | Wielrennen op 13 september 2023

De wielerkoersen vliegen ons om de oren, want zelfs tijdens de Vuelta a España worden er meerdere wedstrijden verreden. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze naar de Giro della Toscana op tv en online kijken kunnen op 13 september 2023. De Italiaanse eendaagse wielerstrijd maakt sinds 2005 deel uit van het Europese continentale circuit. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de koers eventueel ook vertoont.

Waar kun je de Italiaanse wielerwedstrijd ‘Giro della Toscana’ (op 13 september 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Giro della Toscana per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Giro della Toscana bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de Giro della Toscana jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die de Giro della Toscana 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de Italiaanse wielerwedstrijd Giro della Toscana in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzendingen van alle etappes tijdens de wielerkoers. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar alle beelden van de Italiaanse wielerwedstrijd.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Ciclismo - Giro della Toscana 2022 - Highlights

Meer informatie over de Italiaanse wielerwedstrijd Giro della Toscana

De Giro della Toscana is een eendaagse wielerwedstrijd die wordt verreden in Italië. De eerste editie werd voor het eerst gehouden in 1923. De datum van de koers varieerde constant, maar staat sinds 2016 in september op de kalender. In het Nederlands staat de wedstrijd ook wel bekend als de Ronde van Toscane. Officieel heet deze eigenlijk Giro della Toscana – Memorial Alfredo Martini als eerbetoon aan de voormalig Italiaanse profwielrenner Alfredo Martini.

CompetitieGiro della Toscana
SportWielrennen
DatumWoensdag 13 september 2023
LocatieToscane, Italië

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.