‘Ginny & Georgia’ seizoen 2 is volgende week te zien: dit is alles wat je moet weten

Ginny en Georgia zijn bijna terug! Het tweede seizoen van de populaire serie die vernoemd is naar een jonge moeder en haar dochter verschijnt komende week al op Netflix en het aftellen kan dus gaan beginnen. Maar ter voorbereiding moeten we nog wel een paar dingen met je bespreken. In dit artikel lees je alles wat we tot nu toe weten over Ginny & Georgia seizoen 2, en vertellen we je meer over het verhaal, de nieuwe castleden en de releasedatum.

🚨 Let op: dit artikel bevat spoilers over het eerste seizoen van Ginny & Georgia. We raden je dus aan om alleen verder te lezen als je dit seizoen al gezien hebt.

Waar gaat ‘Ginny & Georgia’ seizoen 2 over?

We hoeven je waarschijnlijk niet bij te praten over de gigantische cliffhangers aan het einde van het eerste seizoen, maar hier toch een kleine recap. Het begon er allemaal mee dat Georgia met haar vijftienjarige dochter Ginny en negenjarige zoon Austin naar een nieuwe stad verhuisde. Al snel vlogen de verwikkelingen in de liefdeslevens van moeder en dochter ons om de oren, maar uiteindelijk was het het mysterieuze verleden van Georgia dat aan het einde van seizoen 1 zorgde voor een klapper van een cliffhanger. Blijkt ze misschien ineens een koelbloedige moordenares te zijn! Ginny heeft in ieder geval al de benen genomen en heeft Austin meegenomen. Hoe loopt dit af?

In seizoen 2 komen we er waarschijnlijk ook achter wat er verder gaat gebeuren tussen Ginny, Hunter en Marcus en wat voor invloed de komst van Austins vader naar de stad heeft op de relatie tussen Georgia en haar nieuwe vriend Paul. Er staat genoeg te gebeuren dus! Hoofdrolspeelster Antonia Gentry warmde ons eerder al op voor de gloednieuwe afleveringen door tegen Seventeen het volgende te zeggen:

“In seizoen 2 staat er veel meer op het spel, uiteraard, dan in het eerste seizoen. De fans kunnen dus een hele hoop spanning verwachten, veel verwikkelingen die leiden tot de uiteindelijke climax en de onthulling van een aantal interessante personages.”
– Actrice Antonia Gentry (Ginny)

Wie zitten er in de cast van het tweede seizoen?

Wat zou Ginny & Georgia zijn zonder… Ginny en Georgia? Antonia Gentry (Ginny) en Brianne Howey (Georgia) keren dus sowieso weer terug in de gloednieuwe afleveringen, maar zij zijn uiteraard niet de enigen. Ook Diesel la Torraca (Austin), Felix Mallard (Marcus), Sara Waisglass (Max), Jennifer Robertson (Ellen), Mason Temple (Hunter), Scott Porter (Paul), Raymond Ablack (Joe), Nathan Mitchell (Zion) en Humberly González (Sophie) zijn weer van de partij.

Er is daarnaast ook een nieuw gezicht bij: Aaron Ashmore, bekend van onder meer Locke & Key, zal in het tweede seizoen in de huid kruipen van Austins vader Gil.

Wanneer komt ‘Ginny & Georgia’ seizoen 2 op Netflix?

Op 24 februari 2021 werd Ginny & Georgia voor het eerst gelanceerd op Netflix, dus dit betekent dat we een behoorlijke tijd hebben moeten wachten op nieuwe afleveringen. Ons geduld wordt binnenkort gelukkig beloond, want op donderdag 5 januari 2023 is het namelijk zover en keert de serie terug naar de streaminggigant.

Midden in de nacht klaar gaan zitten heeft overigens geen zin; de afleveringen verschijnen in Nederland pas om 09:00 uur ‘s ochtends op de streamingdienst. Dit komt door de verschillende tijdzones—in bepaalde delen van Amerika is het dan nét 12:00 uur ‘s nachts, zo ook op de plek waar het hoofdkantoor van Netflix gevestigd is. Op het moment dat het daar 5 januari december wordt, wordt het tweede seizoen van de serie dus in de hele wereld live gezet.

Zijn er eigenlijk al beelden van het tweede seizoen?

Jazeker! Een paar weken geleden heeft Netflix eindelijk de eerste beelden van het tweede seizoen met ons gedeeld. Je bekijkt ze hieronder.

Komt er ook een ‘Ginny & Georgia’ seizoen 3 op Netflix?

Nog meer goed nieuws: niet alleen het tweede seizoen komt eraan, ook een derde seizoen staat op de planning. In juli van dit jaar, dus nog voordat we de nieuwste afleveringen hebben kunnen bekijken, heeft Netflix dit bevestigd. Hoe leuk!

Verdere informatie over het derde seizoen, zoals een releasedatum, hebben we nog niet. Uiteraard houden we je wel altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen via je mail en onze social media-kanalen.


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.