‘Ghostbusters: Afterlife’ staat vanaf nu op Netflix

Who you gonna call? Op 17 juli 2022 waarschijnlijk niemand, want op deze dag verscheen de allernieuwste toevoeging in de Ghostbusters-filmreeks op Netflix! Het vierde deel heet Ghostbusters: Afterlife (2021) en is nu dus eindelijk zonder aanvullende kosten te streamen.

Topcast en -crew in ‘Ghostbusters: Afterlife’

Zoals je in onderstaande tweet kunt zien, heeft Netflix laten weten dat we vanaf 17 juli op de streamingdienst kunnen gaan kijken naar de allernieuwste Ghostbusters-film. In dit deel, ‘Ghostbusters: Afterlife’, arriveren een alleenstaande moeder en haar twee kinderen in een klein dorp. Hun opa, een van de oorspronkelijke ghostbusters, blijkt hier een geheime erfenis achtergelaten te hebben.

Een absolute topcast is bijeengekomen voor het maken van deze film. We zien onder meer Finn Wolfhard (Stranger Things), Paul Rudd (Ant-Man, Avengers: Endgame), Carrie Coon (Gone Girl, The Post) en McKenna Grace (Gifted, I, Tonya) in de bovennatuurlijke komediefilm terug. Ook een aantal oude bekenden maken hun opwachting… De film werd geregisseerd door Jason Reitman—en ja, dat is de zoon van Ivan Reitman, de regisseur van de eerste twee Ghostbusters-films.

‘Ghostbusters: Afterlife’ staat vanaf 17 juli op Netflix

De film verscheen eerder al op Pathé Thuis, waar je hem kon kopen of huren. Vanaf zondag 17 juli 2022 is het echter ook mogelijk om de film zonder aanvullende kosten te streamen op Netflix. Dit is helaas alleen mogelijk in Nederland en niet in België, zo laat Netflix aan ons weten.

De originele Ghostbusters, uit 1984, is overigens ook op Netflix terug te kijken, evenals de remake uit 2016. Voor het tweede deel van de filmreeks, Ghostbusters II uit 1989, kun je niet op de streaminggigant terecht. Je kunt hem wel hier bij Pathé Thuis kopen of huren.

Meer informatie over de film

Regisseur Jason Reitman (Up in the Air, Juno) en producent Ivan Reitman (Ghostbusters, Ghostbusters II) presenteren het nieuwe hoofdstuk in het originele Ghostbusters universum. In Ghostbusters: Afterlife arriveren een alleenstaande moeder en haar twee kinderen in een klein dorp. Hier ontdekken ze een verbinding met de oorspronkelijke ghostbusters en een geheime erfenis die hun opa achter heeft gelaten.

TitelGhostbusters: Afterlife
Jaar2021
SoortFilm
Duur2 uur en 4 minuten
TaalEngels
GenreActie, Avontuur, Komedie
IMDb7,1 uit 161.000 stemmen
RegisseurJason Reitman
CastCarrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Paul Rudd

Synopsis: Sony Pictures Releasing

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.