Komt er nog een ‘Ghostbusters’-film na ‘Frozen Empire’?

Who you gonna call? De Ghostbusters zijn terug op het witte doek in Ghostbusters: Frozen Empire. Er staat de oude én nieuwe geestenjagers een kersvers avontuur te wachten, waarin een nieuwe ijstijd voorkomen moet worden. Na Ghostbusters: Afterlife uit 2021 is dit het tweede deel met Paul Rudd, Finn Wolfhard en Mckenna Grace in de hoofdrollen. Maar komt er eigenlijk nóg een Ghostbusters-film? En wanneer dan? In dit artikel lees je alles wat we hier tot nu toe over weten.

Komt er een nieuwe ‘Ghostbusters’-film?

In 2024 was het tijd voor Ghostbusters: Frozen Empire, het vervolg op Ghostbusters: Afterlife. In deze vijfde film over de Ghostbusters wordt de iconische brandweerkazerne in New York nieuw leven ingeblazen. Hier ontdekken de Ghostbusters een oud voorwerp. Helaas gaat er iets mis en komt er een kwaadaardige kracht vrij, waardoor er ineens een tweede ijstijd op het punt staat te beginnen.

Nu blijft de grote vraag natuurlijk: komt er ook een Ghostbusters 6? Helaas is dat op dit moment nog niet officieel bevestigd. Als het aan regisseur Gil Kenan ligt, zou dit best weleens op de planning kunnen staan, zo leren we uit een interview met Gamesradar. Het ligt vooral aan de reacties van kijkers op Ghostbusters: Frozen Empire. Op dit moment is het dus nog even afwachten…

🗣️ “Jason [Reitman, executive producer, red.] en ik houden echt van Ghostbusters. We houden van de personages en we zouden heel blij zijn als het publiek bereid zou zijn om meer avonturen met ze te beleven. Als kijkers dat willen, dan weten we al wat de volgende verhalen zullen zijn.”
– Regisseur Gil Kenan

Wanneer komt ‘Ghostbusters 6’ in de bioscoop?

Áls Ghostbusters nog een film krijgt, dan gaat dat waarschijnlijk nog wel een aantal jaar duren. Dit zagen we ook al bij de afgelopen twee films: Ghostbusters: Afterlife verscheen in 2021 en daarna moesten we drie jaar wachten op Ghostbusters: Frozen Empire. We kunnen je op dit moment helaas dus nog geen releasedatum geven, zeker omdat we nog niet eens zeker weten óf er nog een film komt. Zodra we meer informatie krijgen, werken we deze pagina direct bij.

Meer weten? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series per maand. Ook publiceren we wekelijks de Streamwijzer top 10, met de leukste titels van de komende week. En we houden je natuurlijk altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.

Verhaal en trailer van ‘Ghostbusters: Frozen Empire’

In Ghostbusters: Frozen Empire keert de familie Spengler terug naar waar het allemaal begonnen is: de iconische brandweerkazerne in New York. Daar hebben de oorspronkelijke Ghostbusters een geheim onderzoekslab ingericht om nog beter spoken te kunnen vangen. Als bij de ontdekking van een oud voorwerp een kwaadaardige kracht vrijkomt, moeten de nieuwe en oude Ghostbusters samenwerken om hun stad te beschermen en de wereld te behoeden voor een tweede ijstijd.


Synopsis: Sony Pictures Releasing (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.