Deze ijzingwekkende serie van de makers van ‘Fauda’ is nu te bingen

Op SkyShowtime is onlangs Ghost of Beirut verschenen. Deze serie vertelt deels een gedramatiseerd verhaal, maar is tegelijkertijd ook een documentaire met echte interviews. Het draait allemaal om The Ghost, een van ‘s werelds meest gevaarlijke terroristen ooit.

➝ Ga nu naar SkyShowtime en kijk 7 dagen gratis naar allerlei films en series van Universal, DreamWorks, Sky, Peacock, Nickelodeon, Showtime, Paramount en meer ✅

Hier gaat ‘Ghost of Beirut’ over

In de jaren tachtig werd de CIA in de ban gehouden door de 21-jarige Imad Mughniyeh, die ook wel bekendstaat als ‘The Ghost’. Hij was levensgevaarlijk en was de persoon die vóór 9/11 verantwoordelijk was voor meer Amerikaanse doden dan elk ander individu. CIA-agenten waren vastbesloten hem voorgoed uit te schakelen, maar dat was natuurlijk geen gemakkelijke opgave.

Dit verhaal wordt verteld in Ghost of Beirut. Het bijzondere hieraan is dat het tegelijkertijd een bloedstollende gedramatiseerde serie is als een documentaire. Zo volg je het verhaal van de CIA-agenten die proberen Mughniyeh op te rollen en zijn zelfmoordterroristen-complot proberen tegen te gaan, maar komen er ook real-life interviews met prominente CIA- en Mossad-agenten voorbij. De serie komt van de scenaristen van het razend populaire Fauda.

Ghosts of Beirut Official Trailer | SHOWTIME

‘Ghost of Beirut’ staat nu volledig op SkyShowtime (en kijkers zijn enthousiast)

De eerste twee afleveringen van Ghost of Beirut verschenen op maandag 3 juli op SkyShowtime, de laatste twee volgden vandaag. Het seizoen is nu dus compleet te bingen. Volgens veel kijkers is dit er zeker eentje die je aan je kijklijst zou moeten toevoegen. Zo krijgt de serie een 7,2 op IMDb en geeft 93% van de Rotten Tomatoes-stemmers het een voldoende. Ook op social media regent het positieve reacties:

Meer informatie over de serie

Ghosts Of Beirut onthult hoe de 21-jarige Mughniyeh (ook wel bekend als The Ghost) bekend werd als ‘s werelds meest gevaarlijke terrorist en verantwoordelijk was voor meer Amerikaanse doden dan elk ander individu voorafgaand aan 9/11. De serie wordt verteld vanuit een Amerikaans, Israëlisch en Libanees perspectief en volgt Mughniyeh van zijn jeugd in de sjiitische sloppenwijken van Zuid-Beiroet tot het ontwikkelen van een zelfmoordterroristen-complot. Het drama is gebaseerd op uitgebreid onderzoek van nog steeds geclassificeerde gebeurtenissen en beslaat tientallen jaren. Met real-life interviews met prominente CIA- en Mossad-agenten, brengt de serie de onrust van Beiroet in de jaren tachtig in verband met het spionagespel van het moderne Midden-Oosten.

TitelGhost of Beirut
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieThriller
IMDb7,2 uit 1.000 stemmen
MakersGreg Barker, Avi Issacharoff, Lior Raz
CastDina Shihabi, Navid Negahban, Sarah Oliver-Watts, Nick Donadio, David Ignatius, Sam Wyman, Amir Khoury, Hisham Suliman, Iddo Goldberg

Synopsis: SkyShowtime

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.