Deze 10 geweldige films en series komen naar HBO Max in Nederland (deel 4)

Op dinsdag 8 maart mogen we eindelijk HBO Max verwelkomen in Nederland. Er zullen heel veel films en series in het aanbod van de streamingdienst te zien zijn. Hieronder vind je 10 geweldige films en series die zeker weten naar de videodienst van WarnerMedia zullen komen.

10x Films en series die op HBO Max in Nederland zullen verschijnen

Dit is deel 4 van ons overzicht van films en series (inclusief verhaal en trailer) die naar HBO Max zullen komen. Bekijk ook deel 1, deel 2, deel 3 en deel 5 voor meer inspiratie op de streamingdienst. Momenteel is nog niet bekend welke titel vanaf welk moment op HBO Max te zien zal zijn. Direct op 8 maart zal er een groot deel van de catalogus worden toegevoegd, maar sommige titels kunnen later online verschijnen.

10. One Tree Hill (serie, 9 seizoenen)

Nostalgie! Wie heeft er nou nog nooit gehoord van One Tree Hill die liep van 2003 tot en met 2012. Het verhaal van de dramaserie draait om de halfbroers Lucas en Nathan Scott en hun vrienden in het kleine stadje Tree Hill in North Carolina. WarnerMedia’s streamingdienst HBO Max zal alle 9 seizoenen van deze hitserie aan haar aanbod in Nederland toevoegen.

9. Hacks (serie, 2 seizoenen)

Emmy Award-winnares Jean Smart schittert in de bekroonde komische dramaserie Hacks op HBO Max, een Original van de streamingdienst uit 2021 die tevens drie Primetime Emmy’s in de wacht wist te slepen. Het beschrijft de relatie tussen Deborah Vance, een legendarische comédienne uit Las Vegas, en een 25-jarig buitenbeentje.

8. Scooby-Doo (films)

De catalogus van populaire films en series rondom Scooby-Doo valt ook onder de paraplu van de mediagigant WarnerMedia, waardoor deze content op haar streamingdienst HBO Max zal verschijnen. Denk hierbij aan klassiekers als Scooby-Doo (2002) en Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed (2004), maar ook aan nieuwe geanimeerde titels als Scoob! (2020).

7. Rick and Morty (serie, 6 seizoenen)

Adult Swim is onderdeel van Cartoon Network, wat op haar beurt weer valt onder Warner Bros. en dus WarnerMedia. De animaties van deze studio zijn gericht op een publiek tussen de 18 en 24 en omvatten onder andere American Dad, Cowboy Bebop, Family Guy, Futurama en… Rick and Morty! Dit geanimeerde kijkcijferkanon over een wetenschapper en zijn niet al te slimme kleinzoon krijgt op IMDb een 9,2 uit bijna een half miljoen stemmen en staat hiermee op de #14 van beste series aller tijden. Ook heeft hij al 2 Primetime Emmy’s weten te winnen.

6. Insecure (serie, 5 seizoenen)

Deze serie van HBO is misschien wat minder bekend dan haar andere toptitels uit de laatste jaren (Chernobyl, Game of Thrones, Euphoria, etcetera), maar wist ook in 5 seizoenen tijd een gemiddelde score van 8.0 op de internationale filmdatabase te behalen en een Primetime Emmy mee naar huis te nemen. Insecure beschrijft de ongemakkelijke en vervelende omstandigheden waar een Afro-Amerikaanse vrouw zich vandaag de dag nog te vaak in bevindt in de Verenigde Staten.

5. Space Jam: A New Legacy (film, 2021)

We hebben er maar liefst 25 (!) jaar op moeten wachten, maar eindelijk is er een vervolgfilm uitgebracht van de razend populaire film uit 1996 met de Looney Tunes en Michael Jordan in de hoofdrol. In Space Jam: A New Legacy (2021) schittert de basketbal-legende LeBron James met aan zijn zijde heel wat vrolijke animatiefiguren. Dit geanimeerde kijkcijferkanon van HBO Max zal binnenkort op de videodienst te zien zijn.

4. Girls (serie, 6 seizoenen)

Met 6 seizoenen en 2 Primetime Emmy’s is Girls één van de bekendste series van HBO uit het afgelopen decennium. Deze komedie over een groep meiden in hun vroege twintiger jaren werd uitgezonden tussen 2012 en 2017 en is momenteel nergens in Nederland te vinden op een streamingdienst. Gelukkig zal de komst van HBO Max daar verandering in brengen.

3. Lovecraft Country (serie, 1 seizoen)

Lovecraft Country is één van de spannende fantasyseries die afgelopen jaar nog op Ziggo Movies & Series te zien was, maar die eind 2021 het veld heeft moeten ruimen toen de videodienst de status van ‘The Home of HBO’ verloor aan de aanstormende streaminggigant HBO Max. Met 2 Primetime Emmy’s op zak vertelt deze miniserie uit 2020 het verhaal van een jonge Afro-Amerikaanse man die in de jaren ’50 door de Verenigde Staten reist op zoek naar zijn vermiste vader.

2. Dune (film, 2021)

Één van de grootste filmreleases van 2021 was ongetwijfeld de fantasyfilm Dune van regisseur Denis Villeneuve, naar het verhaal van de gelijknamige bestseller van Frank Herbert. De film werd genomineerd voor 10 (!) Oscars en krijgt een 8,1 uit ruim een half miljoen stemmen op de internationale filmdatabase IMDb. Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante jongen die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen, terwijl hij te maken krijgt met grootse en kwaadaardige mogendheden in een hevige strijd om de meest kostbare grondstof van de planeet.

1. The Originals (serie, 5 seizoenen)

Vorig jaar mocht Amazon Prime Video alle 5 seizoenen van The Originals verwelkomen op haar streamingdienst, maar een paar maanden later was het alweer tijd om gedag te zeggen tegen de vampierserie. Gelukkig heeft HBO Max laten weten dat alle seizoenen van de spin-off van The Vampire Diaries naar de streamingdienst komen in Nederland. The Originals, genomineerd voor een Primetime Emmy, volgt een familie van vampiers die op zoek zijn naar macht. Om dat te bereiken, willen ze de stad die zij hebben gebouwd terugveroveren en iedereen die hen in het verleden heeft benadeeld overheersen.

Volledige aanbod van films en series op HBO Max in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op HBO Max in Nederland is. Dit overzicht werken we bij zodra er meer duidelijkheid is.

Meer informatie over de streamingdienst en alle titels die er te zien zullen zijn

Via de social media kanalen van HBO Max en persberichten komt steeds informatie meer naar buiten over de films en series die naar de streamingdienst in Nederland komen, al is nog niet bekend welke titels direct vanaf 8 maart te zien zullen zijn en welke pas later aan het aanbod toegevoegd zullen worden.

Wel weten we nu al zeker wat de prijs van HBO Max in Nederland gaat worden en dat de app vanaf 8 maart te downloaden is. Sluit je ook vooral aan bij de groep van HBO Max in Nederland op Facebook. Zo kun je de nieuwste berichtgeving ontvangen en met andere kijkers tips uitwisselen.

HBO Max in Nederland