Deze 5 programma’s over gevangenen op discovery+ moet je gezien hebben

Programma’s over mensen die in de gevangenis zitten, doen het altijd goed in de kijkcijfers. Mensen blijken gefascineerd te zijn door de verhalen van keiharde criminelen of juist door de zachte kant van de gevangenen. Of er nou een bekentenis wordt afgelegd of juist wordt gepleit voor onschuld, je vindt het in deze true crime-programma’s op discovery+. In ons overzicht noemen we 5 kijktips van programma’s over mensen in de gevangenis op discovery+ aan je favorieten toe te voegen.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

5x Programma’s over mensen in de gevangenis bij discovery+ voor op je kijklijst

Hieronder vind je 5 kijktips over mensen die in de gevangenis zitten (of zaten) op discovery+. Soms gaat het om een true crime-verhaal waarbij op zoek wordt gegaan naar een dader, maar in andere gevallen komt ook de liefde of een drugsverleden om de hoek kijken. Via de groene knop kun je direct beginnen met het streamen van deze programma’s. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!

  1. Killing Richard Glossip
  2. Love After Lockup
  3. Life After Lockup
  4. Queen of Meth
  5. I Almost Got Away With It

1. Killing Richard Glossip

Killing Richard Glossip
Beeld: Discovery

De dag is 7 januari 1997. Barry van Treese wordt vermoord door een drugsverslaafde die de naam Justin Sneed draagt. Hij bekent de moord, maar beweert in opdracht te hebben gehandeld van de manager van het motel: Richard Glossip. Sneed krijgt levenslang en Glossip wordt veroordeeld met de doodstraf.

De uitspraak is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Het enige bewijs tegen Glossip is namelijk de verklaring van Sneed en zelf ontkent hij tot op de dag van vandaag iets met de moord te maken te hebben. Toch zit hij nu al twee decennia te wachten in een dodencel op wat komen gaat. Staat Oklahoma op het punt een onschuldige man van het leven te beroven?

Deze vraag staat centraal in Killing Richard Glossip, een vierdelige documentaireserie van filmmaker Joe Berlinger, bekend van de documentairefilmreeks Paradise Lost. Een ingrijpende reconstructie van een zaak die in feite elke Amerikaanse burger zou kunnen overkomen. De volledige documentaire is nu te zien op discovery+ in Nederland.

2. Love After Lockup

Love After Lockup
Beeld: Discovery

Vaak wordt gezegd dat vrouwen vallen op ‘bad boys’. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat er een hele serie is gewijd aan de vrouwen die verliefd worden op mannen die in de gevangenis zitten, want iedereen is natuurlijk benieuwd hoe het is om verliefd te worden op iemand die in de gevangenis zit. En hoe verloopt de relatie als diegene wordt vrijgelaten?

In Love After Lockup volgen we zes stellen die in deze situatie zitten. Door de jaren heen is de serie razend populair geworden en inmiddels kun je op discovery+ genieten van maar liefst 4 seizoenen van Love After Lockup.

3. Life After Lockup

Gevangenis programmas Discovery Plus
Beeld: Discovery

Life After Lockup is de natuurlijke opvolger voor liefhebbers van het populaire programma Love After Lockup. Het programma volgt 5 stellen uit het populaire programma Love After Lockup. Zo worden in de eerste aflevering, Prove Yourself, Clint en Tracy gevolgd. Clint is bang voor Tracies laatste uur van voorwaardelijke vrijlating als ze eist dat ze zijn afkeurende moeder wil ontmoeten. Ondertussen waarschuwt Jazmyne Lizzie om uit de buurt van Scott te blijven.

De eerste aflevering is op maandag 5 april 2021 online verschenen op discovery+ en elke week zal er een nieuwe episode van de serie verschijnen. Op het moment van schrijven kun je dan ook genieten van aflevering 1 tot en met 7 op de streamingdienst.

4. Queen of Meth

Queen of Meth Discovery Plus
Beeld: Discovery

Ver voor Breaking Bad en de komst van de Mexicaanse kartels werd er al op grote schaal methamfetamine, ofwel ‘meth’ geproduceerd op Amerikaanse bodem door een vrouw die daarmee miljoenen verdiende vanuit haar trailer in Iowa. Deze Lori Arnold is de zus van acteur Tom Arnold en daardoor tevens de voormalige schoonzus van tv-persoonlijkheid Roseanne Barr.

In 1984 begon Lori Arnold vanuit het niets met haar business omdat ze geld nodig had. Ze groeide uiteindelijk uit tot een van de grotere spelers waarmee ze op haar hoogtepunt 1,2 miljoen dollar per maand verdiende. Tot ze tegen de lamp liep. Nu, ruim 30 jaar later, kijkt ze met ons terug op die duistere periode waarin ze haar eigen leven en dat van vele anderen verwoestte. Wat bracht haar op dat criminele pad en waarom deed ze wat ze deed? Voor het eerst vertelt ze haar hele verhaal in de driedelige serie Queen of Meth met een totale speelduur van 2 uur en een kwartier.

5. I (Almost) Got Away With It

True Crime Discovery Plus 2021
Beeld: (Investigation) Discovery

De verhalen van deze daders verschillen van elkaar, maar hun motieven zijn altijd hetzelfde: uit de gevangenis blijven en op de vlucht leven. De personen die in I (Almost) Got Away With It worden geprofileerd vermeden rechtvaardigheid jarenlang, soms decennia, door hun families te gebruiken, valse identificatie en zelfs geweld om aanhouding te voorkomen.

De kijkers leren hoe de wetshandhaving alle middelen die noodzakelijk zijn gebruikt om deze vluchtelingen te pakken. Daarnaast laat elke aflevering een interview zien met deze daders vanuit gevangenis. Zij vertellen waar zij hun schuilplaats vonden, hoe zij hun identiteiten veranderden en hoe het hun bijna gelukt is om de wetshandhaving te ontlopen.

Van I (Almost) Got Away With It zijn momenteel seizoen 1-3 en seizoen 5-6 op discovery+ te zien. Afleveringen zijn ongeveer 45 minuten per stuk.

Complete aanbod van discovery+ en meer kijktips

Het aanbod van discovery+ wordt continu bijgewerkt door nieuwe programma’s en exclusieve series toe te voegen. Op de pagina met het volledige aanbod van discovery+ vind je dagelijks een overzicht van wat er nieuw online is verschenen, maar ook wat er nu allemaal op de streamingdienst te vinden is. Ook kun je de pagina met het laatste nieuws van discovery+ checken om op de hoogte te blijven van de beste kijktips en nieuwste toevoegingen aan de streamingdienst.

Wil je meer te weten komen over de andere programma’s over gevangenen op deze streamingdienst? Ga direct naar de pagina met true crime-programma’s op discovery+. Daarnaast kun je eens een kijkje nemen in ons overzicht van 5 discovery+ Originals die je echt gezien moet hebben of juist 5 paranormale series, 5 true crime-programma’s of 5 TLC-programma’s op discovery+ die het bingen waard zijn. Veel kijkplezier!