Moet je de film ‘The Gentlemen’ zien voordat je de nieuwe serie gaat kijken?

Guy Ritchie is terug met The Gentlemen. Deze keer is het geen film, maar een heuse Netflix-serie. Veel kijkers vragen zich af of ze The Gentlemen uit 2019 nog een keertje moeten kijken voordat ze de kersverse serie opzetten. Heb je de informatie uit de originele film nodig om de afleveringen te begrijpen? Wij zochten het uit.

Moet je de film ‘The Gentlemen’ kijken vóór de serie?

Fans van de film The Gentlemen werden deze week verblijd met een nieuwe Netflix-serie. Opnieuw neemt Guy Ritchie plaats op het regisseursstoeltje en belooft het een waar spektakel vol actie en intriges te worden. Maar is het nodig om de film te kijken voordat je de serie opzet?

Het antwoord is nee. Geen enkel personage uit de originele film maakt zijn of haar opwachting in de serie. Het verhaal is anders, maar heeft wel kleine verwijzingen naar de film. Het draait om Eddie Halstead, een man die een landgoed van zijn vader erft en ontdekt dat er cannabis wordt verbouwd. Het wietemperium van Mickey Pearson, Matthew McConaughey in de film, laat ook hier zijn sporen na. Maar het is dus niet zo dat we McConaughey gaan terugzien op het kleine scherm. Theo James zegt hier in een interview met Netflix het volgende over:

🗣️ “De wereld van deze serie is geïnspireerd op de film, maar het uiteindelijke verhaal is heel anders.”
– Theo James

Waar kun je ‘The Gentlemen’ uit 2019 kijken?

Je hoeft The Gentlemen uit 2019 dus niet op te zetten voordat je de serie gaat kijken. Mocht je tóch geïnspireerd zijn om de film van Guy Ritchie weer eens te zien, dan wil je misschien wel weten waar je dan moet zijn. Er zijn gelukkig verschillende streamingdiensten die de film in het aanbod opgenomen hebben. Je kunt op dit moment op Pathé Thuis, Amazon Prime Video, HBO Max én Videoland terecht. De serie is vanaf donderdag 7 maart te zien op Netflix.

→ Zin in de film? Bekijk direct The Gentlemen op Pathé Thuis 😎

Verhaal en trailer van de serie

Wanneer de adellijke Eddie het familielandgoed erft, ontdekt hij daar een enorme wietplantage. En de eigenaren zijn niet van plan te vertrekken.


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.