Netflix-kijkers zijn in de ban van Nederlandse thriller: “Verbazingwekkend en meeslepend”

De Nederlandse thriller Het Geheugenspel is deze week op Netflix verschenen en volgens kijkers op social media is dit een echte aanrader. De verfilming van het bekende boek van Nicci French draait om de verdwijning van een tiener, een gebeurtenis die 25 jaar later zijn sporen nog nalaat bij de familie…

Hier gaat ‘Het Geheugenspel’ over

Netflix heeft Het Geheugenspel op woensdag 16 augustus aan het aanbod toegevoegd en slechts twee dagen later vind je hem al in het rijtje van best bekeken films van het moment. Veel kijkers raken dan ook niet uitgepraat over het spannende verhaal, gebaseerd op de gelijknamige succesroman van Nicci French.

Waar het over gaat? Een kwart eeuw geleden verdween de Vlaamse Nathalie Deridder spoorloos. Haar Nederlandse vriendin Eva bleef verslagen achter. Flash forward naar nu. Tijdens een familiebijeenkomst wordt het lichaam van de overleden tiener gevonden. Eva, die zich niks meer kan herinneren van de avond van de verdwijning, is vastbesloten te ontdekken wat er gebeurd is en gaat in hypnotherapie. Maar wil ze eigenlijk wel weten wie de dader is?

Kijkers reageren lovend op spannende thriller ‘Het Geheugenspel’

Op social media regent het lovende reacties. Zo gebruikt een van de kijkers de hashtag #bizarreplotwending en wordt het acteerwerk van hoofdrolspeelster Anna Drijver (recent ook te zien in hitserie Knokke Off) geprezen. Bekijk hieronder een greep uit de reacties.

Bekijk hieronder direct de trailer

Heb je de film nog niet gezien en ben je toch benieuwd? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bekijk hem direct op Netflix.

Het Geheugenspel | Officiële trailer (2023) | Nu te zien op Netflix
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.