Intrigerende Nederlandse thriller ‘Het Geheugenspel’ deze week op Netflix

Nicci French ken je als het auteursduo dat de ene bloedstollende thriller na de andere schrijft. Met één van hun populairste exemplaren is de Nederlandse en Vlaamse filmwereld een aantal maanden geleden aan de haal gegaan. In mei schitterde Het Geheugenspel op het witte doek. De verfilming met Anna Drijver, Maarten Heijmans en Louis Talpe draait om de mysterieuze verdwijning van Nathalie, 25 jaar geleden. Je bekijkt de thriller nog deze week op Netflix.

Mysterieuze verdwijning in spannende thriller ‘Het Geheugenspel’

Een kwart eeuw geleden verdween de Vlaamse Nathalie Deridder spoorloos. De Nederlandse Eva was vroeger haar beste vriendin en heeft de hele gebeurtenis zelfs nu nog niet goed kunnen verwerken, zeker aangezien er al die tijd nog geen lichaam gevonden is. Dan gebeurt tijdens een familiebijeenkomst het onmogelijke: Nathalies lichaam wordt tóch opgegraven. Eva is vastbesloten te ontdekken wat er gebeurd is en gaat in hypnotherapie. Maar wil ze eigenlijk wel weten wie de dader is?

Het Geheugenspel is dus gebaseerd op de gelijknamige succesroman van Nicci French. Er zijn hoofdrollen voor Anna Drijver (recent nog te zien in hitserie Knokke Off), Maarten Heijmans (Ramses) en Louis Talpe (Oei, Ik Groei!). Benieuwd? Hieronder bekijk je de allereerste beelden.

‘Het Geheugenspel’ komt deze week naar Netflix

Op woensdag 16 augustus is het zover. Dat is de datum waarop Netflix de Nederlandse thriller aan het aanbod toevoegt en je hem dus voor het eerst kunt streamen in Nederland. Deze maand staat er overigens nóg een Nederlandse film op het programma: ook de boekverfilming Toen Ik Je Zag komt naar de streaminggigant. Je bekijkt hem op donderdag 24 augustus.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

Op het landgoed van de familie Deridder wordt het lijk gevonden van Nathalie; de destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Wanneer familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.

TitelHet Geheugenspel
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 48 minuten
TaalNederlands
CategorieThriller
RegisseursJan Verheyen, Lien Willaert
CastAnna Drijver, Gert Winckelmans, Louis Talpe, Maarten Heijmans, Martijn Hillenius, Daan Creyton, Vic De Wachter, Gilda De Bal, Ella van Remortel, Elske Stout, Meral Polat

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.