Emilia Clarke bevestigt: nieuwe ‘Game of Thrones’-spinoff over Jon Snow komt eraan

Binnenkort verschijnt de Game of Thrones-prequel House of the Dragon (2022) al en nu blijkt dat er nóg een spinoff aan zit te komen. Actrice Emilia Clarke heeft namelijk in een interview met BBC bevestigd dat er een vervolg in ontwikkeling is dat draait om Jon Snow. Als deze serie er echt gaat komen, verschijnt deze waarschijnlijk ook op HBO Max.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Kit Harington keert terug als Jon Snow

De Britse Emilia Clarke, die in Game of Thrones de rol speelt van Daenerys Targaryen, heeft bevestigd dat er inderdaad een vervolgserie over Jon Snow aan zit te komen. Dit heeft Kit Harington (Jon Snow in GoT) aan haar verteld, zo verklapt de actrice in een interview met BBC. Ook vertelt ze dat hij nauw betrokken is bij de ontwikkeling.

“Voor zover ik het begrijp is het door Kit gemaakt, dus hij is er vanaf het begin bij betrokken. Wat iedereen zal zien, als het er hopelijk echt komt, is dus goedgekeurd door Kit Harington.”

Als ze zich realiseert dat ze misschien te veel verteld heeft nuanceert ze de woorden wel door te zeggen “als het er hopelijk echt komt“, maar de serie lijkt nu in ieder geval wel officieel in ontwikkeling te zijn, met Kit Harington aan het stuur. De serie zal zich naar alle waarschijnlijkheid na de gebeurtenissen van Game of Thrones afspelen, maar verdere details over het plot of de releasedatum zijn er nog niet. En op de vraag of Emilia Clarke zelf zal terugkeren in de serie, reageert ze ontwijkend: “Nee, ik denk dat ik wel klaar ben.”

GoT-prequel ‘House of the Dragon’ komt in augustus al

Al eerder kondigde HBO Max een nieuwe Game of Thrones-prequelserie aan: House of the Dragon. Deze serie vertelt het verhaal van House Targaryen en speelt zich dus, anders dan de andere spinoff, af vóór de gebeurtenissen uit Game of Thrones.

De cast van House of the Dragon bestaat uit meer uit Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel en Rhys Ifans. Over deze serie zijn dus wel meer details bekend en weten we ook al wanneer we hem op de streamingdienst kunnen verwachten: op 22 augustus 2022. Nog twee maandjes wachten dus! Hieronder bekijk je de trailer.


Bron: BBC

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.