Game of Thrones Season 8 Episode 6 | Waar kun je gratis en legaal kijken?

Game of Thrones season 8 episode 6 kijk je Nederlands ondertiteld op Ziggo GO Movies & Series. Game of Thrones is helaas niet te zien op Netflix, Videoland of Amazon Prime Nederland. Heb je geen Ziggo GO en wil je wel alle seizoenen van GOT zien? Je vindt ze hier.

→ Je kunt nu 4 maanden met 50% korting naar alle films en series op Ziggo Movies & Series kijken ✅

Terugblik GOT seizoen 8 aflevering 5

Het populaire Game of Thrones is alweer bijna ten einde. De één na laatste aflevering was maandag te zien. We hebben hieronder een korte samenvatting.

Jon weigert om Daenerys te verraden

Varys probeert Jon over te halen om voor de troon te gaan, maar die weigert en geeft aan loyaal aan Daenerys te blijven.

Varys wordt geëxecuteerd

Gezien het feit dat hij de waarheid omtrent Jon weet besluit Daenerys om Varys te executeren. Voordat hij sterft geeft Tyrion aan hem toe dat hij degene was die het aan Daenerys verteld heeft.

Daenerys heeft overleg met Tyrion

Daenerys laat Tyrion weten dat Jamie tijdens zijn reis naar King’s Landing opgemerkt is door haar soldaten en gevangen gezet is.

Tevens doet ze alsof hij hiervoor verantwoordelijk was en waarschuwt hem om zoiets niet nog eens te laten gebeuren. Tyrion probeert haar over te halen tijdens de komende veldslag te stoppen met vechten als men de stadsklokken laat klinken. Ze lijkt hiermee in te stemmen.

Tyrion sluit een deal met Jamie

Tyrion besluit zijn broer te helpen ontsnappen, met als voorwaarde dat hij Cersei gaat overhalen om samen naar Pentos te vluchten. Dit in de hoop dat de stad zich zonder Koningin sneller zal overgeven.

Arya en The Hound komen de stad binnen

Arya en The Hound weten ongemerkt Kingslanding binnen te komen, maar Jamie staat voor een gesloten poort en moet een andere manier zoeken om binnen te komen.

Drogon valt de stad aan

Daenerys en Drogon vallen King’s Landing aan en zorgen ervoor dat de toegangspoort vernietigd wordt. Hierdoor hebben Jon, Davos en Greyworm en de grondtroepen nagenoeg vrij spel.

King’s Landing geeft zich over

Ondanks dat Cersei van plan is om tot het einde door te vechten besluiten de soldaten om hun wapens neer te leggen. Ook laat men de stadsklokken luiden.

Arya keert om

Als Arya bijna bij Cersei aangekomen is probeert The Hound haar over te halen om te vluchten, gezien Cersei vermoedelijk toch niet levend zal wegkomen. Hij waarschuwt haar dat ze anders zoals hem zal worden. Arya blijkt zijn raad op te volgen en vertrekt, maar niet voordat ze hem bedankt heeft.

Daenerys draait door

De tegenstander mag zichzelf dan overgegeven hebben, Daenerys besluit voor zichzelf dat het nog niet genoeg is en gaat door met de stad platbranden. Ook onschuldige burgers worden getroffen.

Greyworm wakkert de strijd weer aan

Ondanks de wapenstilstand kan ook Greyworm het niet laten om door te vechten. Dit zorgt ervoor dat beide partijen weer in gevecht raken. Jon probeert zijn mannen nog tegen te houden, maar dit haalt weinig uit.

Euron vs Jamie

Als Jamie op de vluchtplek aankomt treft hij daar Euron. De twee beginnen een gevecht waarbij beiden ernstig gewond raken, maar Jamie er uiteindelijk levend van afkomt.

Clegane Bowl

Als Ser Gregor samen enkele andere bewakers Cersei en Qyburn bijstaat tijdens hun vlucht uit de Red Keep staat The Hound ineens voor hun neus. Nadat deze de overige bewakers weet te doden daagt hij zijn broer uit, welke meteen hapt. Qyburn probeert hem nog tegen te houden, maar wordt van de trap gegooid. Als Cersei de twee voorbij gelopen is vallen ze elkaar aan.

Uiteindelijk komt Sandor erachter dat zijn broer onverslaanbaar is en besluit ervoor te zorgen dat de twee samen van het gebouw af vallen. Dit zorgt ervoor dat de twee beide sterven.

Jamie en Cersei proberen te vluchten

Als Cersei bijna beneden is treft ze daar Jamie. Ondanks zijn verwondingen is hij instaat om samen met haar een vluchtpoging te doen. Het blijkt echter dat de tunnel is ingestort en de twee geen kant op kunnen. Nadat ze elkaar nog een laatste keer omhelzen worden beiden bedolven onder de stenen.

Jon en zijn troepen trekken zich terug

Jon zorgt ervoor dat zijn leger de stad uit trekt.

Arya weet te ontkomen

Tijdens haar terugweg heeft ook Arya last van de ellende die Daenerys veroorzaakt. Ze probeert enkele burgers in veiligheid te brengen, maar dit blijkt tevergeefs. Wel weet ze zelf te ontkomen.

Game of Thrones season 8 episode 6 – Hoeveel afleveringen zijn er verder in S8?

The achtste seizoen zal een kort seizoen zijn. Er zullen 6 afleveringen in het laatste zitten. Wees niet getreurd dat je er zo doorheen zal vliegen. De CEO van HBO, Richard Plepler, laat het volgende weten over de lengte van de afleveringen.

Hoelang duren de afleveringen van Game of Thrones seizoen 8?

De afleveringen van GOT seizoen 8 duren tussen de 54 minuten en 80 minuten per stuk. De duur van elke aflevering, inclusief de uitzenddatum op Ziggo GO Movies & Series, is als volgt:

  • Aflevering 68: 54 minuten (15 april)
  • Aflevering 69: 58 minuten (22 april)
  • Aflevering 70: 60 minuten (29 april)
  • Aflevering 71: 78 minuten (6 mei)
  • Aflevering 72: 80 minuten (13 mei)
  • Aflevering 73: 80 minuten (20 mei)

Is Game of Thrones seizoen 8 het laatste seizoen van de serie?

Helaas zal het achtste seizoen ook het laatste seizoen van GOT zijn. Michael Lombardo, de voorzitter van programmering van HBO, liet eerder al weten dat de serie na acht seizoenen op zal houden.

Waar kijk je Game of Thrones season 8 episode 6 gratis en legaal?

Game of Thrones season 8 episode 6 kijk je gratis en legaal en ook nog eens Nederlands ondertiteld via Ziggo GO Movies & Series.

Dit artikel is geschreven door gastblogger CineMartijn. Wil jij ook gastblogs schrijven voor Streamwijzer? Ga dan naar Gastblog om je blog in te leveren of kom met ons in contact via Over Streamwijzer.