Game of Thrones Season 8 Episode 5 | Waar kun je gratis en legaal kijken?

Game of Thrones season 8 episode 5 kijk je Nederlands ondertiteld op Ziggo GO Movies & Series. Game of Thrones is helaas niet te zien op Netflix, Videoland of Amazon Prime Nederland. Heb je geen Ziggo GO en wil je wel alle seizoenen van GOT zien? Je vindt ze hier.

→ Je kunt nu 4 maanden met 50% korting naar alle films en series op Ziggo Movies & Series kijken ✅

Terugblik Game of Thrones season 8 episode 4

In Winterfell worden de doden herdacht. Jon houdt een speech voor hen die vielen tijdens de veldslag tegen de Night King en zijn leger.

De overwinning wordt gevierd

Nadat de doden verbrand zijn geeft Daenerys aan te weten wie Gendry’s vader is en benoemt hem tot heer van Storm’s End. Dit is het begin van een groot feest waar iedereen het naar zijn zin lijkt te hebben, behalve The Hound. Tormund heeft daarentegen de grootste lol, totdat Brienne hem afwijst.

Brienne wordt ontmaagd

In tegenstelling tot Tormund lijkt Jamie wel een kans te maken bij Brienne. De twee belanden bij elkaar in bed en het blijkt dat dit voor Brienne de eerste keer was.

Jon neemt afscheid van Tormund, Sam en Gilly

Mede vanwege de afwijzing van Brienne besluit Tormund om terug te gaan naar het Noorden. Ook Sam en Gilly verlaten Winterfell. Tijdens het afscheid vertelt Gilly aan Jon over haar zwangerschap en dat ze het kind, mocht het een jongen worden, naar hem zal vernoemen.

Bronn confronteert Jamie en Tyrion

Als Jamie en Tyrion bijpraten over Brienne staat ineens Bronn voor hun neus, klaar om hen beide te doden. Tyrion weet hem echter om te kopen waardoor hij besluit de broers nog even in leven te houden.

Jon vertelt Arya en Sansa zijn geheim

Nadat hij even getwijfeld heeft besluit Jon om aan zijn zogenaamde zusjes op te biechten wie hij werkelijk is. Wel heeft hij de twee vooraf laten zweren het tegen niemand te vertellen.

Daenerys trekt naar Kingslanding

Tijdens een bespreking op Winterfell besluit men om een poging te doen de bevolking van Kingslanding tegen Cersei op te zetten. Dit om een oorlog te voorkomen.

Daenerys trekt samen met Varys, Greyworm, Missandei, Tyrion, de twee draken en haar leger richting het zuiden.

Tyrion en Varys komen achter Jon’s ware identiteit

Ondanks haar belofte licht Sansa Tyrion in over de situatie rondom Jon. Hij vertelt het vervolgens weer tegen Varys. Samen proberen ze in te schatten wie van de twee op de ijzeren troon zou moeten zitten.

Rhaegal wordt neergehaald

Als Daenerys en haar leger Kingslanding naderen worden ze ineens verrast door Euron Greyjoy en zijn vloot. Rhaegel wordt uit de lucht geschoten en sterft.

Ook de schepen van Daenarys wordt stukgeschoten, waarna de bemanning al zwemmend naar de kust probeert te vluchten. Varys, Tyrion en Greyworm weten te ontkomen maar Missandei wordt gevangen genomen.

Tyrion probeert te onderhandelen met Cersei

Tijdens een poging tot onderhandelen blijkt Cersei te willen dat Daenerys zich overgeeft. Tyrion accepteert dit niet en smeekt haar om in het belang van haar ongeboren kind te denken. Hij geeft aan dat wanneer ze de strijd opgeeft, zij en haar kind kunnen blijven leven.

Dracarys

Ondanks dat de poging om vrede te sluiten heel even lijkt te lukken geeft Cersei The Mountain het commando om Missandei te doden. Voordat ze sterft spreekt ze de woorden ‘’Dracarys’’ uit, wat erop lijkt te wijzen dat ze hoopt dat Cersei verbrand zal worden.

Game of Thrones season 8 episode 5 – Hoeveel afleveringen zijn er verder in S8?

The achtste seizoen zal een kort seizoen zijn. Er zullen 6 afleveringen in het laatste zitten. Wees niet getreurd dat je er zo doorheen zal vliegen. De CEO van HBO, Richard Plepler, laat het volgende weten over de lengte van de afleveringen.

Hoelang duren de afleveringen van Game of Thrones seizoen 8?

De afleveringen van GOT seizoen 8 duren tussen de 54 minuten en 80 minuten per stuk. De duur van elke aflevering, inclusief de uitzenddatum op Ziggo GO Movies & Series, is als volgt:

  • Aflevering 68: 54 minuten (15 april)
  • Aflevering 69: 58 minuten (22 april)
  • Aflevering 70: 60 minuten (29 april)
  • Aflevering 71: 78 minuten (6 mei)
  • Aflevering 72: 80 minuten (13 mei)
  • Aflevering 73: 80 minuten (20 mei)

Is Game of Thrones seizoen 8 het laatste seizoen van de serie?

Helaas zal het achtste seizoen ook het laatste seizoen van GOT zijn. Michael Lombardo, de voorzitter van programmering van HBO, liet eerder al weten dat de serie na acht seizoenen op zal houden.

Waar kijk je Game of Thrones season 8 episode 5 gratis en legaal?

Game of Thrones season 8 episode 5 kijk je gratis en legaal en ook nog eens Nederlands ondertiteld via Ziggo GO Movies & Series.Game of Thrones season 8 episode 5

Dit artikel is geschreven door gastblogger CineMartijn. Wil jij ook gastblogs schrijven voor Streamwijzer? Ga dan naar Gastblog om je blog in te leveren of kom met ons in contact via Over Streamwijzer.